Csipke pályázat  - meghosszabbították a határidőt
Kultúra

Csipke pályázat - meghosszabbították a határidőt

XXI. századi enteriőr halasi csipkével. Még várják a hazai lakberendezők és belsőépítészek pályamunkáit. A világhírű hungarikumot, a halasi csipkét kell betervezni egy XXI. századi enteriőrbe. Ezzel szeretnék bemutatni a halasi csipke időállóságát és felhívni a figyelmet arra, hogy a halasi csipke a mai modern világban is éke lehet az otthonoknak. A pályázat leadási határidejét meghosszabbították, így március 31-ig van mód a pályamunkák benyújtására.
Kelendőek a csipkés maszkok
Közélet

Kelendőek a csipkés maszkok

Új termékek jelentek meg a Csipkeházban. A hungarikum kézzel készült alkotások mellett, átmenetileg csipkelogóval ellátott maszkokat is varrnak. Kétféle szín közül választhatnak az érdeklődők.
Minősített halasi hungarikum
Kultúra

Minősített halasi hungarikum

Mesterremekeket alkotott Kardos Zsuzsanna, a Csipkeház művészeti vezetője. Sikeresen megújíttatta népi iparművész igazolványát a Hagyományok Háza minősítési rendszerén kimagasló teljesítménnyel. A beküldött halasi csipkék a legmagasabb elismerésben részesültek.
Meghosszabbították a csipkés enteriőr pályázatot
Kultúra

Meghosszabbították a csipkés enteriőr pályázatot

Már érkeztek be pályamunkák, de továbbra is várják a XXI. századi enteriőr a halasi csipkével pályázatra a jelentkezéseket. Szécsiné Rédei Évától a Csipkeház igazgatójától megtudtuk, hogy a koronavírus-veszély miatt meghosszabbították a pályázat beadási határidejét. E szerint január 31-ig fogadják a pályamunkákat és februárban lesz az értékelés.
Én vagyok itt csipkével
Kultúra

Én vagyok itt csipkével

Kiskunhalason forgatott az M2 Petőfi TV stábja. Az Én vagyok itt című műsor számára készítettek felvételeket a Csipkeházban. Matthesz Flóra szerkesztő-riporter közelebbről is megismerkedett azzal, hogyan készül hungarikumunk. Tűt és cérnát fogott, és kipróbálta a csipkevarrást. A riport november 20-án 21 óra után kerül adásba.