Megkezdődött a Csipkeház felújítása
Közélet

Megkezdődött a Csipkeház felújítása

Kiskunhalas város jelképe, egyedülálló turisztikai attrakciója, Magyarország és a nagyvilág büszkesége a halasi csipke. A csipke, mint hungarikum és a halasi csipkevarrás élő hagyománya kiemelkedő nemzeti értékként szerepel a Magyar Értéktárban. A halasi csipke történetét bemutató Halasi Csipkemúzeum és Csipkeházban a kor elvárásainak megfelelve nagyszabású fejlesztés kezdődött el.
Hungarikumnézőben Halason
Közélet

Hungarikumnézőben Halason

A hatodik évfolyamosok részére kiírt, hungarikumokról szóló kárpát-medencei vetélkedő legjobb csapatai látogattak el Kiskunhalasra augusztus 24-én. A csoportot Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vezette és pedagógusok kísérték.
Szabadkán is lenyűgözte a közönséget a halasi csipke (galéria)
Kultúra

Szabadkán is lenyűgözte a közönséget a halasi csipke (galéria)

A szabadkai közönség is megismerheti a halasi csipkét azon a kiállításon, amely pénteken délelőtt nyílt a vajdasági testvérvárosunk múzeumában. A tárlat egy határokon átívelő nemzetközi projekt része, mi halasiak nagyon büszkék lehetünk, ugyanis a hungarikumunk ismét lenyűgözte a közönséget. Mind Horváth Tímea Szabadka alpolgármestere, mind pedig Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere leszögezte, egyre szorosabb a két település kapcsolata. Hulló István múzeumigazgató úgy fogalmazott, óriási megtiszteltetésnek éli meg, hogy az intézménye bemutathatja a világhírű halasi csipkét.