Különleges halasi hétvége
Kultúra

Különleges halasi hétvége

A IX. Iklandi Vadadi-Filep családok találkozóját Kiskunhalason tartották. A résztvevőket Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány elnöke köszöntötte. Az alkalom helyi vonatkozása az volt, hogy a halasi csipke megálmodójának, Dékáni Árpádnak az édesanyja a család tagja volt.
Búcsú (galériával)
Közélet

Búcsú (galériával)

Kiskunhalas nevezetességeit tekintette meg július 1-jén a Lengyelországból érkezett hivatalos delegáció. A Csipkeházban Szécsiné Rédei Éva, a Thorma János Múzeumban pedig Szakál Aurél igazgató tartott tárlatvezetést a vendégeknek. Ezek voltak a Nowy Saczból – Újszandecből - érkezett delegáció záró programjai városunkban. Jerzy Snopek nagykövet azt mondta, fantasztikus élményekben volt részük.
Mesterségek (galéria)
Kultúra

Mesterségek (galéria)

A Csipkeházba várták június 29-én kiállítás-megnyitóra a kiskunhalasi közönséget. Hornok Magdolna mutatja be mesterségeket ábrázoló képeit. A festőművésznő nyerte a Berki Viola Közalapítvány legutóbbi pályázatát, melynek köszönhetően a helyi érdeklődők is megtekinthetik tárlatát.
Szombaton Múzeumok Éjszakája
Kultúra

Szombaton Múzeumok Éjszakája

Ebben az évben 450 intézmény közel 2500 rendezvényt kínál a Múzeumok Éjszakája iránt érdeklődőknek országszerte. Egy belépőjegy megvásárlásával több program is látogatható. Ez városunkban is így lesz. Kiskunhalason a Thorma János Múzeum és a Csipkeház csatlakozott a kezdeményezéshez. A rendezvények június 23-án, szombaton 17 órakor kezdődnek és az éjszakába nyúlnak.