A döntőben is bármi áron, Szilády Áron! (galériákkal)
Sport

A döntőben is bármi áron, Szilády Áron! (galériákkal)

Szenzációs mérkőzéseket hozott a XII. Szilády Kupa utolsó napja. Két találkozón is büntetőrúgások döntöttek, a fináléban pedig egy óriási fordításnak lehettek tanúi a lelátókat megtöltő nézők. A Szilády - Dékáni döntőben hosszú perceken át a Dékáninak állt a zászló, de a házigazda hatalmas hajrával aratott fölényes győzelmet. A lányoknál meglepetés eredmény született, a tavaly még a pofozógép szerepét játszó II. Rákóczi nyerni tudott a Szilády ellen.
Szilády Kupa: három halasi a legjobb négy között (galéria)
Sport

Szilády Kupa: három halasi a legjobb négy között (galéria)

Izgalmas mérkőzésekkel folytatódott a XII. Szilády Kupa, amelyen a szombati napon már komoly volt a tét. Eldőlt, hogy a halasi középiskolák közül három (Szilády, Bibó, Dékáni) jutott be a legjobb négy közé, ahová rajtuk kívül még a jó focit bemutató Nowy Sacz került. A nap mérkőzését a Tekó és a Szilády játszotta, a csapatok megosztoztak a pontokon így eldőlt, hogy a II. Rákóczinak selejtezőt kell játszania a továbbjutásért, amelyet azonban elvesztett. A kupavédő Bibónak a legjobb a mérlege, eddig három győzelme mellett egyetlen döntetlen volt.
Vidám műsor az Adventi Főtéren (galéria)
Kultúra

Vidám műsor az Adventi Főtéren (galéria)

Két csoport fellépése színesítette az Adventi Főtér programsorozatot szerdán délután. Elsőként a Kiskunhalasi EGYMI Általános Iskola és Óvoda mutatta be ünnepi műsorát, majd a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szerzett vidám perceket a közönségnek. 
Hazai győzelem a Dékáni-Krampusz Kupán (galéria)
Sport

Hazai győzelem a Dékáni-Krampusz Kupán (galéria)

Már előre dörzsölhetik a tenyerüket a jó foci kedvelői, ugyanis az V. Dékáni-Krampusz Kupa bebizonyította, hogy a halasi középiskolák jó csapatokkal rendelkeznek. A házigazda Dékáni ezúttal kiemelkedett a mezőnyből és megérdemelten nyerte meg a tornát, a Szilády a 3., a Tekó a 4., míg a fokozatosan formába lendülő Bibó az 5. helyen zárt a kupán, amelyen nyolc csapat meccselt egymással.
(►) A dékánisok zárták a szalagavatók sorát (galéria)
Közélet

(►) A dékánisok zárták a szalagavatók sorát (galéria)

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának végzős diákja zárták a halasi szalagavatók sorát. Az intézmény sportcsarnokában szüleik, családtagjaik és barátaik előtt ünnepeltek, és okoztak örömet, adtak élményt a megjelenteknek. Az osztályok változatos táncokkal készültek, megelevenedett a harminc-negyven évvel ezelőtti diszkóvilág, a Wall Street farkasnője, valamint a gengszterek kedvenc helye, a lokál is.