Egyedülálló pályaválasztási nap Halason
Közélet

Egyedülálló pályaválasztási nap Halason

Összefogtak az iskolák, a képzőhelyek és a munkáltatók a szakember utánpótlás érdekében. Több száz általános iskolás járta ma a várost, hogy az iskolákban, műhelyekben és cégeknél megismerkedjenek a különböző szakmákkal. Több halasi és vidéki iskola is részt vett a programban. Ilyen átfogó pályaorientációs nap eddig még nem volt Halason. A különböző helyszíneken sok érdekesség várta a diákokat, a látottak, tapasztaltak pedig segíthetnek eldönteni a továbbtanulást és szakmaválasztást.Halasi diákok a Kaszárnyafutáson (galéria)
Közélet

Halasi diákok a Kaszárnyafutáson (galéria)

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának rendészeti-honvéd tanulói is csatlakoztak az országos Kaszárnyafutáshoz, amely érintette városunkat is. A Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója tiszteletére rendezett sportesemény során pénteken délelőtt Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere is felkötött egy szalagot a futók zászlajára a Szabadság téri emlékműnél.
Dékánisok Pákozdon, miniszteri üzenet a diákoknak
Közélet

Dékánisok Pákozdon, miniszteri üzenet a diákoknak

A Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület segítségével a halasi Dékáni Árpád Szakgimnázium rendész-honvéd diákjai is ott voltak Pákozdon a Katonai Emlékparkban, Nemzeti Emlékhelyen és részt vettek a Pákozd - Sukorói csatára emlékező rendezvényen.  Szeptember 27-én, a szárazföldi haderőnem napján, Pákozdon felavatták a „Haza minden előtt” nevű emlékpontot. A fiatalok az ünnepség kapcsán találkoztak Benkó Tibor honvédelmi miniszterrel, aki egy személyes videó üzenetet is küldött az iskola diákjainak.