A vakáció alatt is tanulnak
Közélet

A vakáció alatt is tanulnak

Még a nyári szünet idején is folyik az oktatás a Dékáni Árpád Szakgimnáziumban. A halasi szociális segítő hálózat tagjai – és páran a környező településekről - ültek ismét iskolapadba. A főként cigány származású segítők nemrég érettségiztek, most pedig már szakmát tanulnak. Országos programba is beépítették a halasi javaslatokat, melyek a felzárkóztatást, a hátrányok leküzdését próbálják segíteni.
Tovább szépül a Dékáni Sportcsarnok
Gazdaság

Tovább szépül a Dékáni Sportcsarnok

Pár perccel ezelőtt kaptuk hírt, miszerint Kiskunhalason hamarosan egy újabb nagy volumenű beruházás valósulhat meg. A Magyar Kézilabda Szövetség Tornaterem felújítási pályázatának IV. ütemében Kiskunhalas Város Önkormányzata sikerrel pályázott. Ennek értelmében 130 millió forintot kap a város a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola sportcsarnokának további fejújítására.
Dékánis ifjú polgárőrök tettek esküt
Sziréna

Dékánis ifjú polgárőrök tettek esküt

Eddig is élen járt az ifjú polgőrőr mozgalomban a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szaközépiskolája. Ennek újabb példája az, hogy ötvenen tettek fogadalmat szombaton délelőtt az Országos Polgárőrnapon, ráadásul az eskü szövegének előmondója Malán Vivien dékánis tanuló volt.
Köszönet a halasi tűzoltóknak
Sziréna

Köszönet a halasi tűzoltóknak

Oklevéllel köszönte meg a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskola a halasi tűzoltóknak a segítő együttműködést. Molnár Nándor igazgató személyesen adta át az elismerést Babud Jenő ezredesnek, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének.
Rodeóbika és egészséges szendvicsek (galéria)
Közélet

Rodeóbika és egészséges szendvicsek (galéria)

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának diákjai és pedagógusai sport- és egészségnapot tartottak a tanév búcsúztatása kapcsán. A fiatalok többféle sportágat is kipróbálhattak, a legbátrabbak még egy rodeóbikára is felülhettek.