Füzér bronzok a GP második fordulójában
Sport

Füzér bronzok a GP második fordulójában

Budapesten, a Nemzeti Lovardásban rendezték meg a múlt hétvégén díjugratásban az év második Grand Prix fordulóját. Két kiváló halasi dobogós eredmény is született. Az első versenynapon Füzér Gábor ért el egy harmadik helyezést, míg a döntők napján, a fiatal lovasok GP számában Füzér Flóra végzett bronzos helyen.
Nemzetközi kettes szintre léptek
Sport

Nemzetközi kettes szintre léptek

Többnapos nemzetközi felkészítésen és vizsgán vett részt három magyar díjugrató bíró a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) Lengyelországban rendezett továbbképzésén és tett sikeres level 2 vizsgát. Közöttük két kiskunhalasi bíró is vizsgázott, Juhász Tibor és Juhász Dóra, akik a Hirling József Lovasparkban és más helyszíneken is rendszeresen zsűriznek díjugrató versenyeken.
Több mint lovasbázis (galéria)
Közélet

Több mint lovasbázis (galéria)

Véget ért a CSI** 42. Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny szerdán és elkezdődött valami, aminek a végét nem látni, csak azt, hogy az ilyen és hasonló rendezvényekre vevő a nép. A lovasverseny tizenkilenc versenyszáma mellett egy olyan május elsejei programkavalkádot kapott a Hirling Lovaspark közönsége, amit jó 30-40 éve is csak kivételes alkalmakkor sikerült elérni. Becslések szerint megközelítette a kétezer látogatót a május 1-i vendéglétszám.
Rezgő Zoltán 28 év után GP győztes Halason (galéria)
Sport

Rezgő Zoltán 28 év után GP győztes Halason (galéria)

Közel kétezer néző fordult meg a CSI** 42. Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny harmadik verseny napján, május 1-jén. A lovasnapok klasszikus időkben szokott látogatottságához illeszkedett a Grand Prix végeredménye is. A lovassport megint bizonyította, hogy kortalan, mert az 1991-es halasi GP győztes, Rezgő Zoltán nyerte a nagydíjat izgalmas összevetésben K-Waimea (címképen) nevű lovával. A kitartásos magasugratást 190 cm-ren ifj. Szabó Gábor hozta elsőként Timpex Fényévvel.

Szuhai Gyula a lovasnapok keddi főhőse (galéria)
Sport

Szuhai Gyula a lovasnapok keddi főhőse (galéria)

Hat versenyszám tanúi lehettek kedden, a Hirling József Lovasparkba látogató nézők a CSI** 42. Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen. A nap főhőse Szuhai Gyula, aki két számot nyert és egy harmadik helyet is elért. A főszereplőkben sok átfedés volt a tegnapi versenynappal és a helyi lovasok közül is bekerültek néhányan a legjobbak közé. Az utolsó két versenyszámba az eső közbejött, de különösebb gondot nem jelentett a lovasoknak.