Weinhardt Virág a Challenge Cup bronzos csapatában
Sport

Weinhardt Virág a Challenge Cup bronzos csapatában

A múlt hétvégén rendezték a Nemzetközi Lovas Szövetség Nemzetek Díja világdöntőjének 145 cm-es első fordulóját a fiatal lovas korosztályban. Ebben két lovas kapcsán kiskunhalasi szereplője is volt a magyar válogatottnak. Füzér Gábor vezette a magyar csapatot, amelynek tagja volt Weinhardt Virág Equest Cha Chavál (címképen). A nemzeti együttes a szombati Challenge Cup-ra kvalifikálódott és bronzérmes helyezést értek el.

Ódor Enikő a felnőtt régiós bajnok (galéria)
Sport

Ódor Enikő a felnőtt régiós bajnok (galéria)

Hat versenyszámot, ebből négy regionális döntőt rendeztek a Máchánszky Gyula Regionális Bajnokság második napján a Hirling József  Lovasparkban. Háromszor összevetésben dőltek el a bajnoki címek. A felnőtteknél Ódor Enikő Jason Statham-mal (címképen) győzött századmásodpercekkel. Az amatőröknél halasi siker született Bölecz Virág Ráhel és Filibert nevű lova jóvoltából.

Busi Sándor (Géniusz) a szenior bajnok (galéria)
Sport

Busi Sándor (Géniusz) a szenior bajnok (galéria)

A Hirling József  Lovasparkban folyó Máchányszky Gyula Regionális Díjugrató Döntő első napján tartották a csúcsszámot, az Öregfiúk Magyar Bajnokságát. A döntőt összevetésben Busi Sándor (címképen) nyerte Géniusz nevű lovával. A veterán csapatversenyt a Máchánszky Gyula régió együttese nyerte. A nap hét versenyszámából háromban kiskunhalasi lovas győzött.

Veterán díjugrató döntő szombaton
Sport

Veterán díjugrató döntő szombaton

Szombat-vasárnap regionális díjugrató döntők lesznek a Hirling Lovasparkban. A bázis ad otthont az idősebb, de versenyezni kész magyar díjugratóknak egyben. A szombati öregfiúk bajnokságára 16 órai kezdéssel kerül sor a négyévszakos Suti István pályán. Kellemes hétvégi kikapcsolódást ígér a lovaspark a kilátogatóknak.
Visszavonult a halasi csoda ló
Sport

Visszavonult a halasi csoda ló

A múlt hétvégén rendezték Budapesten a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságot, amelyen több szép halasi lovas siker is született. A Nemzeti Lovardában több ezer ember előtt rendezett bajnokságon egy más jellegű, megható esemény is történt. Weinhardt Virág gyermek EB győztesünk kiskunhalasi tenyésztésű, nagy sikereket, hazai és nemzetközi eredményeket elért lovát, Bognár Jen-Cor-t ünnepélyes keretek között visszavonultatták.