Arany-kArc (galéria)
Kultúra

Arany-kArc (galéria)

A Szab-way színházi szervezet több kArc-előadással vendégszerepelt már Kiskunhalason. A szabadkai társulat minden alkalommal egy költő életművét állítja a középpontba. Arany János 200 éve született, így idén az ő munkássága előtt tisztelegtek a művészek. A rendezvényen sok-sok érdeklődő előtt mindenkinek szólt a vers és a zene.
Cukorbetegség világnapja
Közélet

Cukorbetegség világnapja

A MÁV SZAKI-ban november 14-én a cukorbetegség világnapja alkalmából várták programmal az érdeklődőket. Az előadók a megelőzés, az egészséges életmód szerepére hívták fel a jelenlevők figyelmét.  
Zenés fizikaóra a Tekóban (galériával)
Közélet

Zenés fizikaóra a Tekóban (galériával)

Különleges órán vehettek részt a Magyar Tudomány Napja alkalmából a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákjai hétfőn délután. Dr. Vladár Károly fizikus előadásban a zene, a matematika és a fizika kapcsolatáról beszélt, természetesen hangszeres bemutatóval kombinálva.
Már nézni is művészet (galéria)
Kultúra

Már nézni is művészet (galéria)

A színház szent és érthetetlen – olvashatta a közönség a Nézőművészeti Főiskola című produkció oktatótábláján. A tanárok – a humor eszközei széles tárházának alkalmazásával – azon munkálkodnak, hogy érthetővé váljon a művészet. Katona László, Mucsi Zoltán és Scherer Péter immár másfél évtizede játssza nagy sikerrel ezt az elgondolkodtató darabot. Kiskunhalason október 24-én adták elő a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésében, az őszi színházi évad nyitó produkciójaként.