A középpontban II. Rákóczi Ferenc
Közélet

A középpontban II. Rákóczi Ferenc

A magyar Országgyűlés a 2019-es évet II. Rákóczi Ferenc emlékévnek nyilvánította azon határozatával, amelyet II. Rákóczi Ferenc Gyulafehérvárott erdélyi fejedelemmé választása 315. évfordulója alkalmából, egyhangúlag meghozott. A Szilády Áron társaság szombati konferenciája is II. Rákóczi Ferencről szólt. A jelenlévők több előadást is meghallgathattak a fejedelemmel kapcsolatban.
Út a boldogsághoz (galéria)
Közélet

Út a boldogsághoz (galéria)

Garas Eliza vendégeskedett a Forrás-Új Tükör Klubban október 15-én. Praktikák a boldogság felé címmel tartott előadást az összejövetel résztvevőinek. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte. 
Emlékezés dr. Viszmeg Sándorra
Kultúra

Emlékezés dr. Viszmeg Sándorra

A Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre alapító elnökére emlékezett október 12-én. A rendezvényt a református középiskola dísztermében tartották, ahol többen is megosztották gondolataikat dr. Viszmeg Sándorról. A szeretteihez végsőkig hűséges, lehetőségei szerint mindenkinek segítő emberként idézték fel alakját.
Logisztikai csomópont válhat Kiskunhalasból
Közélet

Logisztikai csomópont válhat Kiskunhalasból

Firbás György logisztikai szakértő, egyetemi tanár tartott előadást a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium tanulóinak a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésének gazdasági hatásairól. A szakember és a hallgatóság tagjai szerint is komoly pozitív hatása lesz a beruházásnak városunk és a térség életére nézve.