Sok mindent tévesen tanultunk meg
Kultúra

Sok mindent tévesen tanultunk meg

A Martonosi Pál Városi Könyvtár adott otthont a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület legutóbbi rendezvényének. Az est vendége Hahner Péter volt, aki ismert és talán kevésbé ismert történelmi tévhiteket cáfolt meg.
Mi van az arcukra írva?
Kultúra

Mi van az arcukra írva?

Ez volt a címe annak az előadásnak, melyet a Szilády Áron Református Gimnázium dísztermében tartott dr. Szabó Ferenc Krisztián latin-ógörög-történelem szakos kutatópedagógus. A szakember sok érdekességet árult el a diákokból és felnőttekből álló publikumnak.
Minden, amit az autókról tudni kell
Közélet

Minden, amit az autókról tudni kell

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció vezetője tartott előadást Kiskunhalason Magyarok a világ járműgyártásában címmel. Az NKA elnöke hatalmas lelkesedéssel és konkrét példákkal, történetekkel fűszerezve a Református Imaházban várta a járművek iránt érdeklődőket.
Herman Ottó termet avattak Kiskunhalason
Közélet

Herman Ottó termet avattak Kiskunhalason

Korábban C103 volt a jelzése a főként természettudományi tantárgyak oktatásának helyet adó teremnek a Humán Szakképző Iskolában. Mostantól azonban egy neves tudós, Hermann Ottó nevét viseli a tanterem. A jeles alkalomból egy házi versenyt is hirdettek az intézmény diákjai számára.
(►) Égben maradt repülő
Kultúra

(►) Égben maradt repülő

A Turay Ida Színház vendégszerepelt kedden este Kiskunhalason. A társulat a tavaszi színházi évad alkalmával az Égben maradt repülő című zenés darabot mutatta be a Városi Filmszínházban. Megható előadást láthattak a nézők nagyszerű alakításokkal. A csodálatos hangú, törékeny énekesnő megrázó élettörténetét Keresztes Ildikó jelenítette meg. A színpadon zenés titkok elevenedtek meg Edith Piafról.