A pánsíp vonzásában
Kultúra

A pánsíp vonzásában

Nemzetközileg elismert művésszel találkozhatott a Forrás-Új Tükör Klub közönsége június 11-én. A Közösségek Házában tartott zenés-beszélgetős esten Szabó István élettörténetével és zenéjével ismerkedhettek meg a jelenlevők. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte. A rendezvény házigazdájaként Király Gábor kérdezte a pánsípművészt.
Halasi jó gyakorlat
Közélet

Halasi jó gyakorlat

A Modern Óvoda-konferenciát Budapesten rendezték a közelmúltban. Az országos találkozón Mongyi Marianna képviselte Kiskunhalast egyesületi-óvodai-iskolai jó gyakorlattal. Ez a mesefüggöny-projekt, mely összefogással valósult meg.
Hatalmasok gyermekkora
Kultúra

Hatalmasok gyermekkora

Ezzel a címmel jelent meg Hahner Péter történész, egyetemi docens legújabb kötetet, melyben ismert történelmi alakok életének első néhány évéről olvashatnak az érdeklődők. Ezt a könyvet mutatta be a szerző Kiskunhalason, a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre szervezésében.
Pünkösdi népszokások (galéria)
Kultúra

Pünkösdi népszokások (galéria)

A Forrás-Új Tükör Klub június 4-i rendezvénye ünneppel foglalkozott. Kovács Ibolya néprajzos pedagógus Pünkösdi népszokások címmel tartott vetítettképes előadást a közönségnek. Pünkösd a keresztény vallás harmadik fő ünnepe, a hit szerint húsvét utáni ötvenedik napon szállt le az apostolokra a Szentlélek, ez egyben az egyház születésének ünnepe.  Szó volt többek között pünkösdölésről, párválasztásról, udvarlásról, májusfa állításáról, virágozásról, bálokról, mulatságokról. A Közösségek Házában tartott programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.
Minden a versekről szólt
Kultúra

Minden a versekről szólt

Különleges rendezvénynek adott otthont a Martonosi Pál Városi Könyvtár. A kiskunhalasi József Attila Irodalmi Kör meghívására városunkba látogattak a dabasi Gyóni Géza Irodalmi Kör tagjai.