Menő menzák: öt iskolánk nyert 20-20 milliót
Közélet

Menő menzák: öt iskolánk nyert 20-20 milliót

Öt halasi iskola alapítványa pályázott sikerrel a Menő menzák az iskolákban elnevezésű programra. Intézményeink 20-20 millió forintos támogatásban részesülnek - kaptuk a tájékoztatást a városházától.
Milliárdos iskolafejlesztések a járásban
Közélet

Milliárdos iskolafejlesztések a járásban

Mint arról korábban beszámoltunk, 489 millió forintból újul meg a Kertvárosi Általános Iskola egy sikeres pályázatnak köszönhetően. Nemcsak a Kertvárosban lesz oktatás-fejlesztés a járásban, a Bibó István Gimnáziumban, a Bernáth Lajos Kollégiumban, a Fazekas Mihály Általános Iskolában, valamint Kisszálláson és Kunfehértón lesz felújítás, összesen közel egy milliárd forintos értékben.
Fazekasos diákok a tűzoltóságon
Sziréna

Fazekasos diákok a tűzoltóságon

Közeledik a vakáció, egyre több a tanulás melletti egyéb program az iskolákban. A Fazekas Mihály Általános Iskola másodikos osztályai szerdán délelőtt a halasi tűzoltóságra látogattak, ahol megismerkedhettek ennek a nehéz hivatásnak az eszközeivel, illetve végigjárhatták az egész laktanyát.
Halasiak diákolimpiai érmei
Sport

Halasiak diákolimpiai érmei

Hat éremmel utazhattak haza a halasi tornászok Budapestről, a diákolimpia országos döntőjéről, ahol iskoláik színeiben versenyeztek. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium ismét megnyerte a korosztályát, a Fazekas Mihály Általános Iskola versenyzői csapatban egy ezüst- és egy aranyérmet, többek közöt egyéniben  Macska Dominik révén egy első helyet szereztek.
Hazai aranyérmek a Fazekas Kupán
Sport

Hazai aranyérmek a Fazekas Kupán

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Fazekas Kupa meghívásos tornaversenyt, amelynek a névadó iskola tornacsarnoka volt a helyszíne. Öt település, több mint ötven tornásza mutatta be gyakorlatait, három korcsoportban és hat kategóriában. A megméretésen szép hazai sikerek születtek