Fazekasos diákok a tűzoltóságon
Sziréna

Fazekasos diákok a tűzoltóságon

Közeledik a vakáció, egyre több a tanulás melletti egyéb program az iskolákban. A Fazekas Mihály Általános Iskola másodikos osztályai szerdán délelőtt a halasi tűzoltóságra látogattak, ahol megismerkedhettek ennek a nehéz hivatásnak az eszközeivel, illetve végigjárhatták az egész laktanyát.
Halasiak diákolimpiai érmei
Sport

Halasiak diákolimpiai érmei

Hat éremmel utazhattak haza a halasi tornászok Budapestről, a diákolimpia országos döntőjéről, ahol iskoláik színeiben versenyeztek. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium ismét megnyerte a korosztályát, a Fazekas Mihály Általános Iskola versenyzői csapatban egy ezüst- és egy aranyérmet, többek közöt egyéniben  Macska Dominik révén egy első helyet szereztek.
Hazai aranyérmek a Fazekas Kupán
Sport

Hazai aranyérmek a Fazekas Kupán

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Fazekas Kupa meghívásos tornaversenyt, amelynek a névadó iskola tornacsarnoka volt a helyszíne. Öt település, több mint ötven tornásza mutatta be gyakorlatait, három korcsoportban és hat kategóriában. A megméretésen szép hazai sikerek születtek
Nosztalgia a régi számítógépeken
Közélet

Nosztalgia a régi számítógépeken

A felnőttek nosztalgiáznak, a diákok csodálkoznak vagy mosolyognak a régi számítógépek, programok és számítógépes játékok láttán. A Digitális Témahét kapcsán egy rendhagyó kiállítást szervezett a Fazekas Mihály Általános Iskola. Bemutatják az elmúlt évtizedek informatikai eszközeit, pár gépet még ki is lehet próbálni.
(►) Logi Suli a Fazekasban
Közélet

(►) Logi Suli a Fazekasban

Játékos formában és különböző módszerekkel fejlesztik a diákok képességeit a Fazekas Mihály Általános Iskolában. Az úgynevezett Logi Suli program lényege az, hogy a tanulók órákon kívül, saját szabadidejükben, önkéntes alapon vesznek részt egy-egy foglalkozáson, ahol dobolhatnak, számítógépes modelleket építhetnek, társas- és logikai játékokkal tölthetik el az időt. Nagy Czirok Lászlóné igazgatónő szerint a diákok most ismerkednek a Logi Sulival, ami egyre népszerűbb.