Milliárdok fejlesztésre Halason is
Közélet

Milliárdok fejlesztésre Halason is

Óriási fejlesztési forráshoz jut Bács-Kiskun Megye, így Kiskunhalas és térsége is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programoknak (TOP) köszönhetően. Erről tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke és több, a megye egyéni választókerületeiben megválasztott országgyűlési képviselő jelenlétében. Bányai Gábor a kiskunhalasi választókerület országgyűlési képviselőjeként a térségbe érkező forrásokról adott tájékoztatást szerkesztőségünknek.
Tavaszi karbantartás a strandon
Gazdaság

Tavaszi karbantartás a strandon

Már a kórház felőli nyári bejáratot kell használni a halasi strand látogatóinak. A fürdőben közben javában folyik a tavaszi karbantartás. A legtöbb munkát a nagymedence adja, mert ott több helyen töredezik a beton. A szabadtéri szezon várhatóan június közepétől indul, a kempingbe viszont már folyamatosan érkeznek a vendégek.
Napelemes fejlesztés a halasi kórházban
Közélet

Napelemes fejlesztés a halasi kórházban

Egy projektnek köszönhetően 105.966.332 forint értékben, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, továbbá a kórház által működtetett Kiskőrösi Szakorvosi Rendelőintézetben napelemes rendszerek kerülnek kiépítésre az elkövetkező időszakban.
Új sportkomplexummal bővül a Tekó
Gazdaság

Új sportkomplexummal bővül a Tekó

Közel 200 millió forintból épül meg a Majsai úton az elkövetkező hónapokban az a sportcsarnok, mely többek között bowling- és squash pályáknak is helyet ad majd. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója azt mondja, nagy szükség van a bővítésre, mivel a mindennapos testnevelés miatt gyakorlatilag „kinőtték" a mostani sportcsarnokukat.
(►) Logi Suli a Fazekasban
Közélet

(►) Logi Suli a Fazekasban

Játékos formában és különböző módszerekkel fejlesztik a diákok képességeit a Fazekas Mihály Általános Iskolában. Az úgynevezett Logi Suli program lényege az, hogy a tanulók órákon kívül, saját szabadidejükben, önkéntes alapon vesznek részt egy-egy foglalkozáson, ahol dobolhatnak, számítógépes modelleket építhetnek, társas- és logikai játékokkal tölthetik el az időt. Nagy Czirok Lászlóné igazgatónő szerint a diákok most ismerkednek a Logi Sulival, ami egyre népszerűbb.