Intézményátadás és konferencia a Váriban
Gazdaság

Intézményátadás és konferencia a Váriban

Palkovics László az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterének jelenlétében szombat délelőtt ünnepélyes keretek között átadták Halason a megújult Vári Szabó István Szakképző Iskolát. Az intézmény több mint 300 millió forintos fejlesztés keretében kapott modernebb külsőt, illetve energiahatékonyabb lett a nyílászárócseréknek és fűtéskorszerűsítésnek köszönhetően. A szalagátvágás és egyházi áldás után konferenciával folytatódott a program.
Energetikai fejlesztések indulnak
Gazdaság

Energetikai fejlesztések indulnak

Halason nyolc önkormányzati intézmény is energetikai korszerűsítés előtt áll. Jelenleg tervezés alatt vannak a beruházások. Több mint 419 millió forintos TOP-os forrásból valósulhat meg a fejlesztés. A program célja, hogy csökkenjen az intézmények által kibocsájtott szén-dioxid mennyisége. A beruházás keretében többek között ablak- illetve kazáncserére, szigetelésre, valamint napelemes rendszer kialakítására nyílik mód.
Átadták a Központi-iskola új épületszárnyát (galéria)
Közélet

Átadták a Központi-iskola új épületszárnyát (galéria)

Közel 500 millió forintos beruházás zajlott az elmúlt egy évben a Központi Református Általános Iskolában. Olyan tervet valósítottak meg, amelyet csak nagyon kevesen gondoltak volna néhány esztendővel ezelőtt. A szocreál stílusú ebédlőépület átépítésével, illetve újabb szintek felhúzásával egy modern, XXI. századi létesítmény jött létre. A hálaadó szentmisét követően Szabó István a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, valamint Nagyné Lehoczki Zsuzsanna igazgatónő vágta át a nemzetiszínű szalagot. 
A Magyar Közlöny is ír a tervezett halasi börtönről
Közélet

A Magyar Közlöny is ír a tervezett halasi börtönről

Pénteken délelőtt Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Bányai Gábor országgyűlési képviselő jelentette be, hogy közel 500 fő befogadására alkalmas büntetésvégrehajtási intézmény lesz városunkban. Azóta élénk érdeklődés mutatkozik a lakosság részéről, hiszen az új létesítmény többszáz főnek tud majd munkát biztosítani.
Megkezdődött a Csipkeház felújítása
Közélet

Megkezdődött a Csipkeház felújítása

Kiskunhalas város jelképe, egyedülálló turisztikai attrakciója, Magyarország és a nagyvilág büszkesége a halasi csipke. A csipke, mint hungarikum és a halasi csipkevarrás élő hagyománya kiemelkedő nemzeti értékként szerepel a Magyar Értéktárban. A halasi csipke történetét bemutató Halasi Csipkemúzeum és Csipkeházban a kor elvárásainak megfelelve nagyszabású fejlesztés kezdődött el.