Fürdőfejlesztés: ősszel dönthetnek
Gazdaság

Fürdőfejlesztés: ősszel dönthetnek

Komoly előrelépés történhet már az ősz folyamán a halasi fürdőfejlesztési tervekben. Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete megválasztott országgyűlési képviselője erről is beszélt egy hétfői sajtótájékoztatón. A költségvetési tervezet már a kormányzat asztalán van.
Jövő nyárra megszépül a Csetényi park
Közélet

Jövő nyárra megszépül a Csetényi park

Kiskunhalas történetének legnagyobb turisztikai fejlesztése valósul majd meg a Csetényi park területén. A hétfő délelőtti helyszíni sajtótájékoztatón kiderült, hogy a 876,5 millió forintnak köszönhetően jövő nyárra teljesen átalakul a terület. Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője azt mondta, a beruházásnak köszönhetően jelentősen nő a város turisztikai ereje, Fülöp Róbert polgármester beszélt teljesen új környezetről és létesítményekről, Farkas Dániel alpolgármester pedig a városháza elkövetkező hónapokban elinduló turisztikai fejlesztéseiről számolt be.
Szeptember végére elkészül
Közélet

Szeptember végére elkészül

Gőzerővel halad a Thorma János Múzeum bővítése. Több mint két hónapja elkezdődtek az építési munkálatok. Elvégezték a szakemberek a talajvíz kiszivattyúzását, valamint megtörténtek a szükséges ásatási, feltárási munkálatok is.
Indulhat a Csetényi park fejlesztése
Közélet

Indulhat a Csetényi park fejlesztése

Beértek Kiskunhalas tervei, most már biztos, hogy elindulhat a Csetényi park fejlesztése,  amelyhez a támogatás 876, 6 millió forint lesz. Farkas Dániel alpolgármester tájékoztatása szerint a beruházás keretében rekreációs és élményparkká alakítják a területet. Lesz kalandpark, csónakázótó, látogatóközpont, kültéri fitnesz park, de ebből a forrásból valósulhat meg a sporthírességek fala is a Bundzsák Dezső Sportközpontban.
Megjelentek az új tanyafejlesztési pályázatok
Gazdaság

Megjelentek az új tanyafejlesztési pályázatok

A nemzeti Tanyafejlesztési Program pályázatainak benyújtásához az internetes felület a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján augusztus 7-én reggel 8 órakor nyílik meg, és a források kimerüléséig vagy szeptember 6. 23 óra 59 percig van lehetőség az adatlap elektronikus kitöltésére és véglegesítésére.