Fókuszban a gombák
Közélet

Fókuszban a gombák

A Forrás-Új Tükör Klub július 21-i összejövetelén Sándor Attila szegedi gombász előadásán vehetett részt a közönség. Vázolta a gombák országát, történetét, jellemzőit, szerepét. Foglalkozott hazánk gombavilágával. A jelenlevőkkel beszélgetett a gombákkal kapcsolatos tévedésekről és tényekről. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.
Segítő módszerek
Kultúra

Segítő módszerek

A célt figyelem, nem a rajtot! – ezzel a címmel tartott előadást a Forrás-Új Tükör Klub július 14-i összejövetelén Kelemenné Szilágyi Noémi life és sport coach. A Közösségek Házában több korosztály tájékozódott a segítő módszerekről. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.
Egy újabb hét, egy újabb téma
Közélet

Egy újabb hét, egy újabb téma

Ezúttal egy motivációs előadással várja a Forrás Új-Tükör Klub az érdeklődőket. A célt figyelem, nem a rajtot címmel Kelemenné Szilágyi Noémi life és sport coach tart előadást. A Halasi Média és Kultúra Kft. díjmentes programja július 14-én, kedden 18 órakor kezdődik a Sétáló utcai Közösségek Házában.
Klubest a malomról
Kultúra

Klubest a malomról

A Forrás-Új Tükör Klub július 7-i összejövetele sokakat érdeklő témát érintett. A Közösségek Házában a Sáfrik-szélmalom felújításáról tájékozódhatott a közönség. A rendezvényen részt vett Babud László építész, a felújítás vezetője; dr. Ozsváth Gábor Dániel etnográfus, műemlékvédelmi szaktanácsadó és Kristóf Imre, a fotótár készítője. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.
Halas, a malmok városa
Közélet

Halas, a malmok városa

Kiskunhalas valamikor a malmok városa volt, ma már ezt csak egy szélmalom idézi, a Sáfrik-féle szélmalom, melyet az 1860-as években építettek, majd az 1900-as évek elején átépítettek. Az elmúlt fél évszázadban már, mint ipari műemlék gazdagította városunk látnivalóit. De az idő vasfoga eléggé szétrágta, amelynek leglátványosabb jele a vitorlák szétkorhadása volt.