„Elmesélem, milyen jó, hogy itt vagyunk...” (galéria)
Sport

„Elmesélem, milyen jó, hogy itt vagyunk...” (galéria)

Évek óta hagyomány, hogy a Kiskunhalasi Szilády RFC istentisztelettel egybekötve zárja az aktuális szezont. Kedden kora este a református templom megtelt az egyesület sportolóival, edzőivel, támogatóival, valamint a szülőkkel. Volt mit ünnepelni, mert Vincze Attila sportigazgató szerint kiegyensúlyozott idényt fejezett be a klub.
Kitüntetett pedagógusok (galéria)
Közélet

Kitüntetett pedagógusok (galéria)

A Városi-járási pedagógusnapot június 8-án délután tartották Kiskunhalason, a Dékáni-sportcsarnokban. Az ünnepi rendezvényen díjakat vehettek át azok, akik folyamatosan magas színvonalon végzik a munkájukat. Településünk, a járás és a fenntartók minden évben külön elismerik a legkiválóbb pedagógusok oktató-nevelő tevékenységét. Ezúttal is így történt egy két és fél órás ünnepi gála keretében, melyen a helyi művészeti iskola adott műsort.
Turisztikai fórum Halason (galéria)
Közélet

Turisztikai fórum Halason (galéria)

Sok lehetőség van még benne és a térségnek van hová erősödnie a turisztika területén. Az eddigi eredményekről és a további tervekről turisztikai szakmai fórumot szervezett a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve Kiskunhalas Város Önkormányzata. A fórumon az előadásokat követően helyi termékekkel is lehetett ismerkedni.
Másodszor is a Thorma az Év múzeuma
Kultúra

Másodszor is a Thorma az Év múzeuma

Vasárnap, a  Magyar Nemzeti Múzeum Múzeumok Majálisa programjának keretében vehette át Szakál Aurél a Thorma János Múzeum igazgatója a rangos elismerést. Az eseményen Fülöp Róbert polgármester és Farkas Dániel alpolgármester képviselte Kiskunhalast.
Rablót, tolvajt, szeméremsértőt buktatott le a kamera
Sziréna

Rablót, tolvajt, szeméremsértőt buktatott le a kamera

Mától teljes kapacitással működik Kiskunhalason a közterületi kamerarendszer. Ez azt jelenti, hogy a város 68 pontján, 178 berendezés pásztázza a területet, a bevezető utaknál mindenhol található rendszámfelismerővel ellátott digitális „szem.” Többek között erről beszélt sajtótájékoztatóján Fülöp Róbert polgármester és dr. Vaslóczki Ferenc rendőrkapitány. Kiderült, hogy több bűnelkövetőt buktatott le a felvétel.