Micsoda veteránparádé volt! (galéria)
Közélet

Micsoda veteránparádé volt! (galéria)

Az utóbbi évek legszínesebb találkozóját és túráját szervezte meg a kiskunhalasi Kántor András Egyesület. A huszonhatodik alkalommal lebonyolított veteránjármű rendezvényen több mint száz motor és autó tulajdonosa versengett egymással, hogy aztán a halasi főtéren vasárnap délelőtt elmesélhesse kedvencének történetét az érdeklődő nézőknek. Ismét százak voltak kíváncsiak a mutatós járművekre. Nagy kedvenc volt az 1918-ban gyártott Ford, illetve a hatvanas évek végén készült Ford Mustang.
A kiállítótér kialakításán dolgoznak a Csipkeházban
Közélet

A kiállítótér kialakításán dolgoznak a Csipkeházban

Finiséhez érkezett a kiskunhalasi csipkeház felújítása, a belső gépészeti és építőipari munkák után már a kiállítóterek kiépítése van folyamatban. Azt elmúlt 20 esztendő során nem volt ilyen mértékű felújítás, mint a mostani.
Már a megnyitóra készülnek
Gazdaság

Már a megnyitóra készülnek

Befejező szakaszához érkezett a kiállítótér kialakítása a halasi Csipkeházban. Kiskunhalas Önkormányzata a Csipkeház látogatóbarát fejlesztése projekt során sikeresen pályázott. A TOP-1.2.1-16-BKI – Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című pályázaton 72.800.000 forint támogatási összeget kapott. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjának támogatásával valósul meg.