Csipke pályázat  - meghosszabbították a határidőt
Kultúra

Csipke pályázat - meghosszabbították a határidőt

XXI. századi enteriőr halasi csipkével. Még várják a hazai lakberendezők és belsőépítészek pályamunkáit. A világhírű hungarikumot, a halasi csipkét kell betervezni egy XXI. századi enteriőrbe. Ezzel szeretnék bemutatni a halasi csipke időállóságát és felhívni a figyelmet arra, hogy a halasi csipke a mai modern világban is éke lehet az otthonoknak. A pályázat leadási határidejét meghosszabbították, így március 31-ig van mód a pályamunkák benyújtására.
Kelendőek a csipkés maszkok
Közélet

Kelendőek a csipkés maszkok

Új termékek jelentek meg a Csipkeházban. A hungarikum kézzel készült alkotások mellett, átmenetileg csipkelogóval ellátott maszkokat is varrnak. Kétféle szín közül választhatnak az érdeklődők.
Minősített halasi hungarikum
Kultúra

Minősített halasi hungarikum

Mesterremekeket alkotott Kardos Zsuzsanna, a Csipkeház művészeti vezetője. Sikeresen megújíttatta népi iparművész igazolványát a Hagyományok Háza minősítési rendszerén kimagasló teljesítménnyel. A beküldött halasi csipkék a legmagasabb elismerésben részesültek.
Magyar címer-felajánlás
Kultúra

Magyar címer-felajánlás

Jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott a Halasi Csipke Közalapítvány. A Duna Televízió Jónak lenni jó akciója keretében hungarikumunk is értékesítésre kerül nemes cél érdekében.
Meghosszabbították a csipkés enteriőr pályázatot
Kultúra

Meghosszabbították a csipkés enteriőr pályázatot

Már érkeztek be pályamunkák, de továbbra is várják a XXI. századi enteriőr a halasi csipkével pályázatra a jelentkezéseket. Szécsiné Rédei Évától a Csipkeház igazgatójától megtudtuk, hogy a koronavírus-veszély miatt meghosszabbították a pályázat beadási határidejét. E szerint január 31-ig fogadják a pályamunkákat és februárban lesz az értékelés.