Elkészült az El Camino-ra a halasi csipke
Közélet

Elkészült az El Camino-ra a halasi csipke

Fodor Imre és két barátja, Farkas Róbert és Szőke Levente a napokban vágnak neki életük nagy kihívásának. Az El Camino 35 napja során több mint 800 kilométert terveznek. Egy halasi csipkét visznek magukkal, amelyet majd ott is hagynak ajándékba Santiago De Compastella-ban.
Megkezdődött a Csipkeház felújítása
Közélet

Megkezdődött a Csipkeház felújítása

Kiskunhalas város jelképe, egyedülálló turisztikai attrakciója, Magyarország és a nagyvilág büszkesége a halasi csipke. A csipke, mint hungarikum és a halasi csipkevarrás élő hagyománya kiemelkedő nemzeti értékként szerepel a Magyar Értéktárban. A halasi csipke történetét bemutató Halasi Csipkemúzeum és Csipkeházban a kor elvárásainak megfelelve nagyszabású fejlesztés kezdődött el.
Hungarikumnézőben Halason
Közélet

Hungarikumnézőben Halason

A hatodik évfolyamosok részére kiírt, hungarikumokról szóló kárpát-medencei vetélkedő legjobb csapatai látogattak el Kiskunhalasra augusztus 24-én. A csoportot Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vezette és pedagógusok kísérték.
Szabadkán is lenyűgözte a közönséget a halasi csipke (galéria)
Kultúra

Szabadkán is lenyűgözte a közönséget a halasi csipke (galéria)

A szabadkai közönség is megismerheti a halasi csipkét azon a kiállításon, amely pénteken délelőtt nyílt a vajdasági testvérvárosunk múzeumában. A tárlat egy határokon átívelő nemzetközi projekt része, mi halasiak nagyon büszkék lehetünk, ugyanis a hungarikumunk ismét lenyűgözte a közönséget. Mind Horváth Tímea Szabadka alpolgármestere, mind pedig Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere leszögezte, egyre szorosabb a két település kapcsolata. Hulló István múzeumigazgató úgy fogalmazott, óriási megtiszteltetésnek éli meg, hogy az intézménye bemutathatja a világhírű halasi csipkét.