Veterán díjugrató döntő szombaton
Sport

Veterán díjugrató döntő szombaton

Szombat-vasárnap regionális díjugrató döntők lesznek a Hirling Lovasparkban. A bázis ad otthont az idősebb, de versenyezni kész magyar díjugratóknak egyben. A szombati öregfiúk bajnokságára 16 órai kezdéssel kerül sor a négyévszakos Suti István pályán. Kellemes hétvégi kikapcsolódást ígér a lovaspark a kilátogatóknak.
Visszavonult a halasi csoda ló
Sport

Visszavonult a halasi csoda ló

A múlt hétvégén rendezték Budapesten a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságot, amelyen több szép halasi lovas siker is született. A Nemzeti Lovardában több ezer ember előtt rendezett bajnokságon egy más jellegű, megható esemény is történt. Weinhardt Virág gyermek EB győztesünk kiskunhalasi tenyésztésű, nagy sikereket, hazai és nemzetközi eredményeket elért lovát, Bognár Jen-Cor-t ünnepélyes keretek között visszavonultatták.
Fazekas negyedik Walterrel az OB-n
Sport

Fazekas negyedik Walterrel az OB-n

Eredményes hétvégét zártak a múlt csütörtöktől vasárnapig Budapesten tartott Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon a halasi lovasok. A legnagyobb sikert Fazekas István Walter nevű lovával (címképen) érte el, aki imponáló versenyzéssel jött egyre feljebb a körökben és végül alig lemaradva a dobogóról a negyedik helyet szerezte meg a Határőr Dózsa SE lovasa. A csapatversenyek dobogós helyezéseiben több halasi lovas is érdekelt volt.
OB bronzos díjugrató csapatunk
Sport

OB bronzos díjugrató csapatunk

Csütörtöktől Budapesten, a Nemzeti Lovardában rendezik négy napon át a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságot, amelyen eséllyel startol több halasi lovas is a győzelemért és a jó helyezésekért. A felnőtt csapatverseny véget ért és ha a címvédés nem is sikerült, azért egy kiváló dobogós helyezés összejött. A főleg halasiakból álló Bács-Kiskun Megyei csapat a harmadik helyen végzett.
Tuska Péter 46. a lovastusa EB-n
Sport

Tuska Péter 46. a lovastusa EB-n

Vasárnap befejeződött a Németországban múlt hétvégén rendezett, Longines FEI Lovastusa Európa-bajnokság. Az EB egyéni felnőtt kategóriájában Tuska Péter Ben Bendegúz nevű lovával vesz részt. A páros a Luhmühlen-ben rendezett versenyen végül az összetett eredményeik alapján a középmezőnyben, a 46. helyen végeztek.