VB-n induló halasi lovastornász
Sport

VB-n induló halasi lovastornász

A Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület lovastorna szakosztálya új taggal bővült - tudatta hírportálunkkal Rózsahegyi Róbert, az egyesület elnöke. A biatorbágyi székhelyű klubtól, a Viadukt Lovas SE-től igazolt Kiskunhalasra Dabat Isabella, a szakág ifjúsági válogatottjának egyik tagja. Isabella már halasi sportolóként vehet részt a közelgő világbajnokságon.
Lovastornászaink sóskúti sikere
Sport

Lovastornászaink sóskúti sikere

A Kiskunhalasi Lovasbandérium  Egyesület lovastorna alig egy éves szakosztálya újra eredményesen képviselte a Hirling József Lovasparkot és városunkat. Rózsahegyi Róbert, a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület elnöke tájékoztatta hírportálunkat a május 18-án, Sóskúton rendezett lovastorna verseny halasi sikereiről.

Füzér bronzok a GP második fordulójában
Sport

Füzér bronzok a GP második fordulójában

Budapesten, a Nemzeti Lovardásban rendezték meg a múlt hétvégén díjugratásban az év második Grand Prix fordulóját. Két kiváló halasi dobogós eredmény is született. Az első versenynapon Füzér Gábor ért el egy harmadik helyezést, míg a döntők napján, a fiatal lovasok GP számában Füzér Flóra végzett bronzos helyen.
Nemzetközi kettes szintre léptek
Sport

Nemzetközi kettes szintre léptek

Többnapos nemzetközi felkészítésen és vizsgán vett részt három magyar díjugrató bíró a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) Lengyelországban rendezett továbbképzésén és tett sikeres level 2 vizsgát. Közöttük két kiskunhalasi bíró is vizsgázott, Juhász Tibor és Juhász Dóra, akik a Hirling József Lovasparkban és más helyszíneken is rendszeresen zsűriznek díjugrató versenyeken.
Szabadidő lovaglás, a családias szakág (galéria)
Sport

Szabadidő lovaglás, a családias szakág (galéria)

Május 11-én, a Hirling József Lovasparkban rendeztek nyílt szabadidő lovas versenyt. Az elsősorban gyermekeknek és a lovaglással ismerkedőknek szóló szakág új lovas műfaj, amely kifejezetten kedvcsináló és családbarát. A halasi versenyen felkészült versenybírók értékelték a teljesítményeket, amelyben sokkal inkább a részvétel, mint a helyezés volt a fontos.