Dobogós lovasaink fedett pályán
Sport

Dobogós lovasaink fedett pályán

Kaposváron rendeztek háromnapos kiemelt fedett pályás díjugrató versenyt a múlt hétvégén. Kiskunhalasról a Határőr Dózsa SE sportolói Fazekas István és Karádi Ármin több lóval is startoltak. A fedeles szezon elején érmeket szereztek és jó helyezéseket értek el.

Országosan meghatározó lovasbázisunk
Sport

Országosan meghatározó lovasbázisunk

Kétnapos szakmai megbeszélést tartott a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakág elnöksége (címképen) a Kiskunhalas közelében található Pirtó Lovasfogadóban. November 12-én és 13-án, a kétnapos szakág vezetési összetartáson évet értékeltek és jövőt terveztek a díjugratók. Ennek apropóján Juhász Tibor elnökségi tag Halas helyéről, szerepéről és jövőjéről beszélt hírportálunknak.

Vizsgáztak és versenyeztek a lovasok
Sport

Vizsgáztak és versenyeztek a lovasok

Október 26-án, szombaton rekordszámú - majd félszáz - résztvevővel tartottak rajtengedély vizsgát Kiskunhalason a Hirling József Lovasparkban. Vasárnap közülük sokan nyeregbe is szálltak az idei év utolsó halasi díjugrató szabadtéri megméretésén, a regionális és felkészítő versenyen, ahol szép pályák születtek.
Magyar bajnok lovastornászunk Kocsis Linett
Sport

Magyar bajnok lovastornászunk Kocsis Linett

Nagyszerű sikereket értek el a kiskunhalasi lovastornászok a Kaposvári Lovaskadémián hétvégén rendezett országos bajnokságon. A Hirling József Lovasparkban készülő egyesület tagjai közül magyar bajnoki címet nyert Kocsis Linett és dobogós helyezéseket is szereztek a Kiskunhalasi Lovasbandérium lovastorna szakosztály sportolói - közölte a jó hírt Rózsahegyi Róbert, az egyesület elnöke.

Rajtvizsgára, versenyre készülő lovasok (galéria)
Sport

Rajtvizsgára, versenyre készülő lovasok (galéria)

A szabadtéri szezon befejezéséhez közeledve is nagyüzemben működik a Hirling Lovaspark. A szabadtéri és a fedett lovardák is különböző edzéseknek, felkészüléseknek adtak helyszínt szombaton a bázison. Aktív élversenyzőktől vesznek leckéket a díjugratók, a lovastornászok pedig a jövő héten rendezendő országos bajnokságra gyakoroltak. Ezenközben a Kicsihuszár Tanoda is megtartotta soros foglalkozását.