„Hagymaszüret” az ovikban (galéria)
Közélet

„Hagymaszüret” az ovikban (galéria)

Saját termelésű hagymát esznek az óvodások Halason és pár környező településen. A Halas és Környéke Gazdakör kezdeményezésére nemrég minden helyi óvodában mini kerteket alakítottak ki. Az elmúlt hetekben a nagycsoportosok szorgalmasan gondozták a rájuk bízott növényeket és ezekben a napokban takarítják be a hagymát. A program szeptembertől folytatódik.
Indul a kertészkedés, átadták a palántákat (galéria)
Közélet

Indul a kertészkedés, átadták a palántákat (galéria)

Szebbnél szebb palánták sorakoztak a volt kereskedelmi iskola udvarában. Gyorsan gazdára találtak a növények, hiszen sorra érkeztek értük a konyhakerti termelést ösztönző program résztvevői. A mintegy 30 családot a segítők már ott a helyszínen ellátták hasznos tanácsokkal. Az önkormányzat célja, az elhagyott kertek művelésének elősegítése, illetve visszavezetni a lakosságot a konyhakerti termeléshez.
Jobb, ha nem szagolja meg
Közélet

Jobb, ha nem szagolja meg

Hívják kígyópálmának, gumipálmának, esernyőpálmának, és csodagumónak is. Egy különleges trópusi növény található a kiskunhalasi Seres István kiskertjében. A méretes növény virága alig tíz napig csodálható meg, az illata sokáig emlékezetes marad annak, aki megszagolja.
Segítenek kertészkedni
Közélet

Segítenek kertészkedni

Ingyenes vetőmaggal, palántával és tanácsadással próbálja kertészkedésre ösztönözni a halasiakat egy program, amelyre május 15-ig lehet pályázni. Ötven főnek tud segíteni a pályázat.  Olyanok is jelentkezhetnek, akik még soha nem kertészkedtek és elég egy apró művelhető terület is.