Országos elődöntőbe jutott a Kertváros (galériával)
Sport

Országos elődöntőbe jutott a Kertváros (galériával)

Magabiztos teljesítménnyel és a szurkolótábor hathatós, hangos támogatásával jutott be a diákolimpia játékos sportverseny országos elődöntőjébe a Kertvárosi Általános Iskola. A megye hat legjobb csapata Kiskunhalason mérte össze tudását, a kertvárosi sportcsarnokban nyolc feladat várt valamennyi résztvevőre. 
Helybe mentek a szakmák
Közélet

Helybe mentek a szakmák

Újszerű volt az ötlet, de a diákoknak tetszett a program. A minap a Kertvárosi-iskola vendégségbe hívta a Vári Szabó István Szakképzőt. Ők örömmel vették a meghívást, kitelepültek, és szemléletesen bemutatták a náluk oktatott szakmacsoportokat. A két intézmény ezzel is próbálta segíteni a fiatalok pályaválasztását, de nem csak a végzősök, hanem az alsóbb évfolyamosok is részt vettek a programon.
Nemzetiségi tanszeradomány
Közélet

Nemzetiségi tanszeradomány

Több mint 250 rászoruló gyereknek segítenek. Már harmadik éve vitt az iskolákba tanszereket a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. A cél az, hogy egy diák se szenvedjen hátrányt az iskolákban amiatt, hogy a szülei nem tudtak mindent megvásárolni a tanévre.
Európai diáksportnap a Kertvárosiban
Sport

Európai diáksportnap a Kertvárosiban

A közelmúltban volt az Európai Diáksport Napja. Ezt megyeszerte és Halason is több iskolában megünnepelték, közösen sportolnak, futottak a diákok. A Kertvárosi-iskolában minden osztályt bevontak a programba. Különböző spotos, játékos feladatok várták a diákokat.