Így vártuk a karácsonyt (galéria)
Kultúra

Így vártuk a karácsonyt (galéria)

A fotózás világában szabadidejükben elmélyedő halasi szerzőktől kapott szerkesztőségünk fényképeket az adventi várakozás témakörében. A fotók készítői hosszabb ideje szervezett formában fejlesztik ismereteiket elméletben és gyakorlatban a fényképezéssel összefüggésben. A beküldött galériában Kiskunhalas adventi várakozásából láthatnak pillanatokat különböző nézőpontokból.
Bíborosi áldás a városra, oltárszentelés (galéria)
Közélet

Bíborosi áldás a városra, oltárszentelés (galéria)

Vasárnap délután a hívőkkel zsúfolásig megtelt Kiskunhalasi Szent Péter és Pál templomban tartottak szentmisét. Az eseményen városunk vendégeként részt vett Stanislaw Dziwisz, lengyel bíboros, II. János Pál pápa egykori személyi titkára, aki a szent pápa vérereklyéjét hordozó az új oltárt felszentelte. A szertartáson a  bíboros prédikációt mondott, megáldotta a jelenlévőket és egész Kiskunhalast.
Halason az ország rejtvényfejtői (galéria)
Kultúra

Halason az ország rejtvényfejtői (galéria)

Százhatvanan neveztek a szombaton és vasárnap városunkban megrendezésre kerülő VIII. Halas Kupa Országos Rejtvényfejtő Versenyre. Az ország számos pontjáról, de még külföldről is érkeztek résztvevők. Több halasi versenyző is indult. A rejtvényfejtők haladó, mesterjelölt és mester kategóriákban indultak, vasárnap a csapatversenyre kerül sor.