Pozitív töltést adó Filharmónia
Kultúra

Pozitív töltést adó Filharmónia

A Simplicissimus Kamaraegyüttes vendégszerepelt csütörtökön Kiskunhalason. A budapesti formáció a Filharmónia-sorozat keretében lépett fel a Közösségek Házában barokk zenékkel a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében.
Bibós kávéház 18
Kultúra

Bibós kávéház 18

A Bibós Kávéház 2001. óta minden évben egyszer kinyit és csak egy estére. A többi idő az előkészületekkel telik. Az elmúlt egy esztendőben Gusztos Enid munkálkodott azon, hogy minél jobban sikerüljön ez a prózai és zenés műveket egyaránt felvonultató rendezvény. Megérte! Ez a szerda esti program remek alkalom volt a tartalmas kikapcsolódásra.
Találkozás művészekkel, hangszerekkel
Kultúra

Találkozás művészekkel, hangszerekkel

A Forrás-Új Tükör Klub Találkozás művészekkel sorozata kedden este folytatódott a Közösségek Házában. Ezúttal Leskovszki Albert, a Leskovszki Hangszergyűjtemény alapítója és Szilágyi Áron dorombjátékos jött vendégségbe. Bemutatót tartottak, és kérdezni is lehetett tőlük.
Tíz év a zene útján
Kultúra

Tíz év a zene útján

Izsó Enikő és Szabó Luca Zsanett egy évtizedet töltött a kiskunhalasi zeneiskola növendékeként. A héten tartották záróhangversenyüket, melyen szólódarabokat és négykezes produkciókat egyaránt előadtak.
Debussy 100
Kultúra

Debussy 100

Claude Achille Debussy 1862. augusztus 22-én született és 1918. március 25-én hunyt el. A francia impresszionista zeneszerző előtt tisztelgett halálának 100. évfordulóján a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola.