(►) Máglya és boszik a Sóstónál
Kultúra

(►) Máglya és boszik a Sóstónál

Az év egyik legrövidebb éjszakája lesz a hétvégén. A nyári napfordulóhoz világszerte világi és egyházi ünnepek kapcsolódnak. Ekkor van az év leghosszabb nappala, legrövidebb éjszakája, és az emberek számára a fény és a sötétség váltakozása egykoron mágikus eredettel bírt. A sötétség az elmúlást, a fény pedig a megújulást jelentette, ezért ezen a napon nagy tüzeket raktak, hogy elűzzék a sötétséget; ekkor kezdődik a csillagászati nyár is.
Bulival indult a nyár Halason (galéria)
Kultúra

Bulival indult a nyár Halason (galéria)

A nap folyamán többezer érdeklődő látogatott ki a Bethlen Gábor térre, az idei Nyárindító Főtérparty alkalmából. Gasztronómiai különlegességek, sztárfellépők, zenekarok és helyi tehetségek színesítették a programokat.
Megkezdődött a Nyárindító Főtérparty
Kultúra

Megkezdődött a Nyárindító Főtérparty

Most már „hivatalosan” is itt a nyár, ezt nem csak a hőség bizonyítja, hanem az, hogy péntek délután Halas központjában megkezdődött a Nyárindító Főtérparty. Már tartanak a koncertek, de a tervek szerint hajnalig tart a „buli”, így még most sem késő elindulni és kijönni a Bethlen Gábor térre.
Hálás Halasnak
Kultúra

Hálás Halasnak

Oláh Maja életében fontos állomás városunk. Ő nyerte 2015-ben a Halas Televízió VII. Pont Karaokeversenyét, mely sikerre azóta is szívesen emlékszik vissza. A fiatal tehetség rendszeres fellépője a Nyárindító Főtérpartynak településünkön. Idén is találkozhat vele a közönség. Maja június 8-án 17 óra 30 perckor kezdi műsorát.
Sziládys művészeti hetek (galéria)
Kultúra

Sziládys művészeti hetek (galéria)

A tanév végéhez közeledve bemutatják tehetségüket a Szilády Áron Református Gimnázium diákjai. A rajzban jeleskedők munkáiból kiállítás nyílt, a színjátszók előadásokkal készültek, péntek délután pedig a zenészeken volt a sor.