Múzeumok Éjszakája
Kultúra

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája szombaton kora estétől hajnalig a főváros nagy intézményeitől a helyi gyűjteményekig gazdag programokat kínált a közönségnek. Kiskunhalason három helyszín kapcsolódott a kezdeményezéshez. A párhuzamos programok választás elé állították az érdeklődőket. A kínálat azt mutatta, ki-ki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Könyvbemutató, tudományos előadások, koncertek és bábelőadások is színesítették a rendezvények sorát.
Világhírű zenészek az Idősek Otthonában
Kultúra

Világhírű zenészek az Idősek Otthonában

Helybe hozták a szép dallamokat. Nem mindennapi zenei élményben volt szerdán része a Kiskunhalasi Idősek Otthonában élőknek. Világhírű művészek érkeztek hozzájuk. A Budapesti Fesztiválzenekar vonósnégyese adott koncertet az intézményben.
Plusz energiák a közönség által
Kultúra

Plusz energiák a közönség által

Igazi koncertzenekar a Cimbaliband. Jártak már Kiskunhalason, a borudvarban, június 23-án pedig új énekesnővel és repertoárral a Sóstónál lépnek fel. A korábbi években már nagy sikert aratott Szent Iván-éji vigadalom pénteken folytatódik. A Cimbaliband 21.40-kor kezdi a buliját. A rendezvényt ezúttal is a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezi.
(►) Dér Henit kérték a gyermekek ajándékba
Kultúra

(►) Dér Henit kérték a gyermekek ajándékba

Kisszálláson évek óta június második vasárnapját nevezik ki Gyermeknapnak. Tegnap délután egy remek hangulatú rendezvényen vehetett részt a falu apraja-nagyja. A szervezők előzetesen azt kérdezték a gyermekektől, kit szeretnének sztárvendégként látni a szabadtéri bulin. A fiatalok Dér Henit választották, aki örömmel tett eleget a felkérésnek.
Orgonamentő hangverseny
Kultúra

Orgonamentő hangverseny

Vasárnap este rendhagyó hangverseny helyszíne volt a Kiskunhalasi Református Templom. Andáné Vastag Andrea tanárnő és a Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus kezdeményezésére, figyelemfelhívásként szerveztek jótékonysági koncertet a 170 éves orgona felújítása, restaurálása érdekében.