Tizenötödször is óriási volt
Kultúra

Tizenötödször is óriási volt

Szombaton este rendezte meg a Halasi Média és Kultúra Kft. a sorrendben már tizenötödik Folkestet. Ezúttal a vajdasági Fokos zenekar állt színpadra. A csapat már több alkalommal muzsikált városunkban, s mint mondják, minden alkalommal örömmel térnek ide vissza, hisz remek a közönség.
Meseországon át a valóságig
Kultúra

Meseországon át a valóságig

Dr. Bognár Zoltán középiskolai tanár nyitotta meg május 9-én Fórizs Antal kiállítását. A kiskunhalasi kötődésű alkotó grafikáit mutatja be a Közösségek Házában. Csoportos tárlatokon részt vett már, önállóan viszont most jelentkezik először gyűjteményes anyaggal. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.
Különleges grafikák a Közösségek Házában
Kultúra

Különleges grafikák a Közösségek Házában

Csütörtökön este egy új tárlat nyílik meg a Közösségek Házában. Fórizs Antal kiskunhalasi származású grafikusművész képeit szemlélhetik meg az érdeklődők.
Egy héttel később adhatunk vért
Közélet

Egy héttel később adhatunk vért

Május elsején a véradók is pihenhetnek. A munkaszüneti nap miatt ezúttal kivételesen nem május első szerdáján lesz Halason véradás. A megszokottól egy héttel később, május 8-án várják a donorokat a Sétáló utcai Közösségek Házába.
Kunok hazája
Kultúra

Kunok hazája

Ez volt a címe annak a kulturális estnek, amit a kiskunhalasi Hazatalálás Baráti Kör szervezett. A Közösségek Házában filmvetítés, kiállítás megnyitó, ételkóstoló és táncbemutató várt az érdeklődőkre. Az est nem titkolt célja a kun hagyományok még szélesebb körben történő megismertetése és ápolása volt.