Nem marad el a véradás Kiskunhalason
Közélet

Nem marad el a véradás Kiskunhalason

Lesz véradás Halason. Az egészségügynek, a betegeknek most is szüksége van a donorok segítségére. A koronavírus-veszély miatt sem marad el a véradás a Sétáló utcai Közösségek Házában. A megszokott időpontban, a hónap első szerdáján, ami ezúttal április 1-jén lesz 8 és 13 óra között várják a véradókat. Azokra a lakosokra számítanak, akik nem voltak külföldön az elmúlt hónapban, es egészségesnek érzik magukat!
 Bezártak a közművelődési intézmények
Közélet

Bezártak a közművelődési intézmények

Bezárt a Thorma János Múzeum, a Berki Galéria, a Csipkeház. a Közösségek Háza és a Martonosi Pál Városi Könyvtár. A koronavírus veszély miatti intézkedések érintik a közművelődési intézményeket is. Hétfő óta nem látogathatóak ezek a létesítmények.
(►) A rock halasi éjszakája
Kultúra

(►) A rock halasi éjszakája

A farsangi időszak egyik legkiemelkedőbb zenei eseménye Kiskunhalason a Rockfarsang. A szervezők 16. alkalommal invitálták a stílus rajongóit a Közösségek Házába, ahol ezúttal is öt zenekar állt közönség elé.
Folkest a Rézhúros Bandával
Kultúra

Folkest a Rézhúros Bandával

Igazi, hamisítatlan, minőségi népzene és néptánc várt mindazokra, akik szombaton este ellátogattak a Közösségek Házába. A Halasi Média és Kultúra Kft. által szervezett Folkest sorozat újabb állomásán a középpontban az üllési Rézhúros Banda állt. Persze a daltanulás és a táncház sem maradhatott el.
Illusztrációk
Kultúra

Illusztrációk

Ábrahám István kiállítása látogatható a Közösségek Házában. A kiskunhalasi kötődésű festő- és grafikusművész Illusztrációk címmel mutatja be a közönségnek gyűjteményes anyagát. A tárlatot egykori tanára, Baráth József ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a február 13-i megnyitón.