Országos képzés és vizsga a lovasparkban
Sport

Országos képzés és vizsga a lovasparkban

A Hirling József Lovasparkban szerdán és csütörtökön az ország különböző pontjairól érkezett díjugrató versenybírókat, országos továbbképzésen látták vendégül a központi rendezvényházában. A vizsgáztatással együtt járó oktatáson készítették fel újabb ismeretekkel a szakági versenyek zsűri tagjait. A képzési és számonkérési rendezvényen a halasi versenybírók derekasan helytálltak.
Nézőknek is nyitott lovas napokra készülnek
Közélet

Nézőknek is nyitott lovas napokra készülnek

Nézőknek is látogatható díjugrató versenyekre, közönségszórakoztató lovas eseményekre készül a Hirling József Lovaspark szervező bizottsága. Elkezdődött a 43. CSI 2* kiskunhalasi nemzetközi díjugrató lovasverseny szervezése. Az esemény háromnapos lesz, május 1-jén majális jellegű kiegészítő programokat terveznek.
Janik edzőtábor a lovasparkban (galéria)
Sport

Janik edzőtábor a lovasparkban (galéria)

A Hirling Lovaspark szakmai vezetése folyamatosan biztosít nyitott továbbképzési lehetőséget a lovasoknak. A lovaspark vezetői saját szakemberei, edzői mellett rendre hívnak máshelyről is neves trénereket, szakembereket. A hétvégén, a 2009-es felnőtt egyéni magyar bajnok, Janik Attila tartott három napos kurzust. A hétvégi edzésekre az ország különböző térségéből érkeztek lovasok.
Hét nagy lovasverseny Halason
Sport

Hét nagy lovasverseny Halason

Kibővített elnökségi ülés keretében tartott találkozót kedden a Hirling József Lovasparkban a Díjugrató Szakág. A lovasok és a közönség is eseményekben gazdag esztendőre számíthat, természetesen, amit a járványügyi szabályok engednek. Kiskunhalas nemzetközi, országos és regionális rendezési lehetőségeket kapott.
Weinhardt Virág, a díjugrató sport csillaga
Sport

Weinhardt Virág, a díjugrató sport csillaga

Weinhardt Virág épp egy évtizede van jelen a díjugrató sportban, de eredménysora már egy életre elég lenne sok lovasnak  idehaza és külföldön is. A november végi, Budapesten rendezett CSI**W Világkupa fordulóban, Chiclana nevű lovával megnyerte a Nagydíjat (címkép: Hajdu Krisztina). Az év egyik legnagyobb magyar díjugrató sikere után Virággal, a Kiskunhalas határában található lovavardájánál beszélgettünk édesanyja, Szilvia társaságában, amelyhez Szotyori-Nagy Kristóf, a szakág elnöke is hozzátette véleményét.