Videó Virág remek EB szerepléséről
Sport

Videó Virág remek EB szerepléséről

Mint arról korábban beszámoltunk weblapunkon, minden eddigi rekordot túlszárnyalva, több mint 120-an indultak a szlovákiai Somorján rendezett ifjúsági díjugrató Európa-bajnokságon. Városunk büszkesége, Weinhardt Virág szenzációs teljesítménnyel a hatodik helyet szerezte meg, erről most videót is tudunk mutatni Önöknek.
Magyar bajnok nyert Halason
Sport

Magyar bajnok nyert Halason

Bár regionális versenyt rendeztek, mégis országos szinten meghatározó versenyző győzött a legmagasabb akadályokkal épített pályán lovasparkunkban. Szilágyi Réka Médea of Brightness-szel hozta az első helyet a 130 cm-es, utolsó, legnehezebb körben vasárnap. Ugyanakkor halasi győzelemnek is örülhettek a helyi lovas barátok, mert a szombati 125-ös pályát Fodor Gábor vitte Felleg nyergében, Dr. Tuska Pál meg kétszer is aranyérmet kapott a hétvégén.  A Kiskunhalasi Lovas és Szabadidőközpont bizonyította, hogy az ország meghatározó lovasbázisa.
Regionális lovas randevú
Sport

Regionális lovas randevú

Folyik a versenynagyüzem a Hirling József Lovasparkban. Szombat és vasárnap adnak találkozót egymásnak a díjugratók a Kiskunhalason megrendezésre kerülő regionális versenyen. A megméretés versenyzőknek, rendezőknek egyaránt jó felkészülés, a szintén Halason hamarosan következő országos minősítőre és a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságra. Elsősorban a környékbeli lovasok tették próbára erejüket, de az ország messzebbi klubjaiból is érkeztek tesztelni a helyszínt sportolók, sportvezetők.
18 milliós pályázati segítség a bandériumnak
Gazdaság

18 milliós pályázati segítség a bandériumnak

A napokban több mint 18 millió forintot nyert el egy Széchenyi 2020-as pályázat keretében a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület. A hivatalos tájékoztató szerint a pénzt közösségvezérelt helyi fejlesztési stratégiák megvalósítására lehet felhasználni.
Lovastáborba várják a gyermekeket
Közélet

Lovastáborba várják a gyermekeket

Idilli környezet, remek programok várják azokat az általános iskolás korú gyermekeket, akik jelentkeznek az idei lovastáborba. A Kiskunhalasi Lovasbandérium a Hirling József Lovasparkkal karöltve szervezi meg az összejövetelt, amelyre még nem késő jelentkezni. Mint megtudtuk, a gyermekeket változatos kikapcsolódási lehetőség várja.