Jován Richárd (Roche) nyert 130-on (galéria)
Sport

Jován Richárd (Roche) nyert 130-on (galéria)

Remek időjárás, tíz versenyszám és százhatvanhét start az országos minősítő díjugrató verseny első napján Kiskunhalason. A legnehezebb, 130 cm-es versenyszámot Jován Richárd  (Mezőhegyesi Ménes KH SE) Roche nevű lován (címképen) nyerte. Több helyi siker született. A rendezők megemlékeztek a kedden, 83. életévében elhunyt Matajsz János egyéni és csapatbajnok, válogatott halasi lovasról.
Európa-kupára készülő lovastusázók
Sport

Európa-kupára készülő lovastusázók

Neves szakemberek tartanak egy hetes edzőtábort az augusztus első hétvégéjén Németországban megrendezendő lovastusa Európa Kupán (EK) induló magyar válogatott lovasoknak a Hirling József Lovasparkban. A formába hozó összetartás végén tesztelik is a sportolókat és lovaikat a szövetségi vezetők, mert startolnak a holnap Halason  kezdődő háromnapos országos minősítő díjugrató versenyen.

Lovastusa érmek Nagykanizsáról
Sport

Lovastusa érmek Nagykanizsáról

Nemzetközi és országos szintű versenyeket rendeztek Nagykanizsán a múlt hétvégén a lovastusa szakágban. A három számból díjlovaglásból, díjugratásból és tereplovaglásból álló összetett sportágban a nagy múlttal rendelkező Határőr Dózsa SE sportolói is nyeregbe szálltak és kiváló eredményeket értek el - tájékoztatott Tuska Pál, a klub elnöke.
Szakértő kezekben a lovasparkban táborozók (galéria)
Sport

Szakértő kezekben a lovasparkban táborozók (galéria)

Nyári napközis táborokat tartanak a Hirling József Lovasparkban. Az első turnus ezen a héten indult, de további lehetőségeket biztosítanak azok számára, akik a lovas élet körüli elfoglaltságot kedvelik és a vakáció egy részét lovak körül szeretnék eltölteni. A bázison több csoportban foglalkoznak a gyerkőcökkel, szakképzett felügyelet mellett. (címképen Benke Anita lovas edző)
Tizennégy regionális halasi elsőség (galéria)
Sport

Tizennégy regionális halasi elsőség (galéria)

Háromnapos regionális és felkészítő díjugrató lovasverseny helyszíne volt a Hirling József Lovaspark filces pályája. A péntektől vasárnapig tartó eseményen huszonhat versenyszámot rendezett meg a szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE különböző kategóriákban, amelyből tizennégyben halasi lovas végzett az első helyen. A 130 cm-es nagydíj győztese Fodor Gábor (Equirria Lovasklub) Rádiháza Garnier nyergében lett (címképen).