Helytálltak lovasaink Bábolnán
Sport

Helytálltak lovasaink Bábolnán

Bábolna világhírű ménesparancsnokáról, Pettkó- Szandtner Tiborról elnevezett nemzetközi CSI** CSIU25, CSIYH kategóriájú díjugrató versenyen újabb halasi érmes helyezések születtek Fazekas István (Határőr Dózse SE, Elise) jóvoltából szombaton és vasárnap. Weinhardt Virág (Kiskunhalasi LTSE) pedig a legrangosabb versenyszámban, a vasárnapi Grand Prixben lett negyedik Chiclana nyergében.
Fazekas siker Bábolnán
Sport

Fazekas siker Bábolnán

Bábolnán június 16. és 18. között rendezik a CSI**W, CSIU25, minősítésű nemzetközi díjugrató lovasverseny, amelyen több kiskunhalasi lovas sportoló is részt vesz. A számos európai országból érkezett lovas mezőnyben az első versenynap második versenyszámát, az úgynevezett "small tourt" Fazekas István Elise nevű lovával nyerte. Ugyancsak jól szerepelt az első nap Weinhardt Virág, aki Queenie nyergében lett negyedik helyezett a nap ötödik versenyszámában.  (címképen Fazekas István, Elise, fotó: Hajdu Krisztina)

Összetettben átvették a vezetést a Lázár-testvérek
Sport

Összetettben átvették a vezetést a Lázár-testvérek

A leglátványosabb versenyszámot a nyolcszoros világbajnok, Lázár Zoltán nyerte az I. Nemzetközi Fogathajtó Verseny és 54. Magyar Derby Mélykút nemzetközi fogathajtó versenyen a nemzetközi kettesfogatoknál, másodikként Kákonyi Norbert zárt, míg a tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmos a harmadik helyen fejezte be a szombati versenyszámot.
Világbajnokok versenyeznek Mélykúton
Sport

Világbajnokok versenyeznek Mélykúton

Öt ország 60 fogathajtója vesz részt 2017. június 1. és 4. között az I. Nemzetközi Fogathajtó Verseny és 55. Magyar Derby Mélykút nemzetközi fogathajtó versenyen, melynek résztvevője lesz többek között a tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmos, a nyolcszoros világbajnok Lázár Zoltán, valamint a szintén világbajnok ifj. Nagy Tibor, Hölle Martin, valamint a kétszeres világbajnoki csapat ezüstérmes, egyszeres világbajnoki egyéni ezüstérmes, egyszeres világbajnoki egyéni bronzérmes kettesfogathajtó Hódi Károly is – jelentette be sajtótájékoztatóján a nemzetközi verseny rendezőbizottsága Mélykúton.
Fazekas győzelem Ausztriában
Sport

Fazekas győzelem Ausztriában

A magyar határhoz közeli Magna Racino lovas objektumban, kéthetes, nemzetközi díjugrató verseny kezdődött a héten. A határ közelsége miatt sok magyar lovas szerencsét próbált, nem is eredménytelenül a komoly nemzetközi mezőnyben. Több elsőséget is szereztek a magyar lovasok közül - köztük egy kiskunhalasival - az első napokban. Csütörtökön a Határőr Dózsa SE sportolója, Fazekas István Elise nyergében, az úgynevezett Bronz Tour versenyszámot nyerte meg.