Világbajnokok versenyeznek Mélykúton
Sport

Világbajnokok versenyeznek Mélykúton

Öt ország 60 fogathajtója vesz részt 2017. június 1. és 4. között az I. Nemzetközi Fogathajtó Verseny és 55. Magyar Derby Mélykút nemzetközi fogathajtó versenyen, melynek résztvevője lesz többek között a tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmos, a nyolcszoros világbajnok Lázár Zoltán, valamint a szintén világbajnok ifj. Nagy Tibor, Hölle Martin, valamint a kétszeres világbajnoki csapat ezüstérmes, egyszeres világbajnoki egyéni ezüstérmes, egyszeres világbajnoki egyéni bronzérmes kettesfogathajtó Hódi Károly is – jelentette be sajtótájékoztatóján a nemzetközi verseny rendezőbizottsága Mélykúton.
Fazekas győzelem Ausztriában
Sport

Fazekas győzelem Ausztriában

A magyar határhoz közeli Magna Racino lovas objektumban, kéthetes, nemzetközi díjugrató verseny kezdődött a héten. A határ közelsége miatt sok magyar lovas szerencsét próbált, nem is eredménytelenül a komoly nemzetközi mezőnyben. Több elsőséget is szereztek a magyar lovasok közül - köztük egy kiskunhalasival - az első napokban. Csütörtökön a Határőr Dózsa SE sportolója, Fazekas István Elise nyergében, az úgynevezett Bronz Tour versenyszámot nyerte meg.
Kövy Andrásé a Grand Prix
Sport

Kövy Andrásé a Grand Prix

Hét versenyszámot rendeztek a Országos Minősítő Díjugrató és Grand Prix utolsó verseny napján, amelyek közül a Grand Pix hozta a legnagyobb közönségérdeklődést. A 150 cm-es, rendkívül megterhelő pályán egyetlen hibátlan teljesítmény született, amely Kövy András (Heuréka) bátor lovaglását dicséri. A halasi lovas barátok ismét örülhettek, mert a nap utolsó versenyszámát Fazekas István (Elise) nyerte, ezzel második győzelmét szerezve a négy napos halasi díjugrató hétvégén.
Emléket állított a lovaknak
Közélet

Emléket állított a lovaknak

A lovak iránti szeretetét, tiszteletét fejezi ki az a műalkotás, amelyet Tóth Balázs állíttatott a Balázs Lovastanyán. Tóth Balázs nevéhez fűződik a Hősök Ligetében lévő szobornál 2010-ben állított Halasi bajnokok fala emléktábla elhelyezése is.
ifj. Szabó Gábor triplázott
Sport

ifj. Szabó Gábor triplázott

Hűvös, de jobbára derült idő fogadta az Országos Minősítő Díjugrató Verseny és Grand Prix közönségét vasárnap, akik szép számban jelentek meg a Hirling József Lovasparkban. A város nagydíját az idén Szász Attila vitte el. Ismét jó formát mutatott ifj. Szabó Gábor, aki három aranyat gyűjtött be. Halasi érmeknek is tapsolhattak a nézők. Második elsőségét szerezte meg Fodor Gábor és  Fazekas István is begyűjtött egy bronzot.  ifj. Szegedi Gábor pusztaötös fogatát, majd társával Terhes Ákossal történt csikós bemutatóját óriási tetszés övezte. A lovaspark két emléktáblával is gazdagodott, amelyek átadásánál Fülöp Róbert polgármester mondott köszöntőt. (címképen Farkas Dániel alpolgármester Szász Attilának adja át a város nagydíját a Kiskunhalasi Lovasbandérium huszárjai kíséretében)