„Én találtam ki, hogy lovagolni szeretnék”
Közélet

„Én találtam ki, hogy lovagolni szeretnék”

Weinhardt Virág szinte beleszületett a lovaglás világába. Nagypapája, Szeitz Ádám imádta a lovakat, maga is fogathajtó volt, az egész család számára fontos volt a négylábúak szeretete. Virág óriási alázattal, szorgalommal kezdett neki új szenvedélyének több mint tíz évvel ezelőtt. Ahogy megfogalmazta, ő maga találta ki, hogy lovagolni fog. Mindent ennek rendelt alá, Európa-bajnok lett,  ő az egyik legsikeresebb magyar díjugrató. 
Regruta oskola – hagyományápolás és verseny (galéria)
Sport

Regruta oskola – hagyományápolás és verseny (galéria)

Sokadik alkalommal szervez Regruta oskolát a Kiskunhalasi Lovasbandérium. A huszár hagyományok, a lovas hétköznapok megismerését és a lóbarátság elősegítését tűzték célul maguk elé a szervezők, amire évről évre nagy az érdeklődés. A gyerekek lelkesen és fegyelmezetten vesznek részt az egész napos programon, ahol aktív részesei, segítői a lóápolásnak, nyergelésnek.
Dózsás lovasok sikerei (galéria)
Sport

Dózsás lovasok sikerei (galéria)

Háromnapos díjugrató versenyt rendeznek a hétvégén a Hirling József Lovasparkban. A megújult arénában pénteken a regionális versenyszámokat tartották meg, szombattól pedig már az országos verseny résztvevői szállnak a díjakért nyeregbe. Az első nyitó napon remekül szerepeltek a Határőr Dózsa SE lovasai, amit folytattak szombat reggel, mert hármas halasi siker született.

Lovasokat vár a szüreti menet
Közélet

Lovasokat vár a szüreti menet

Nyergeljék fel a lovakat és irány a szüreti felvonulás! A Halasi Szüreti Fesztivál nagy menetéről, vagyis a szombatiról már a kezdetek óta nem hiányozhatnak a lovasok. A szervező Halasi Média és Kultúra Kft. idén is számít a részvételükre, ezért várják azon lovasok, fogatosok jelentkezését, akik a szüreti menetben szeretnének vonulni.
Weinhardt Virág felnőtt magyar bajnoki ezüst
Sport

Weinhardt Virág felnőtt magyar bajnoki ezüst

A magyar díjugrató országos bajnokságok történetének első felnőtt egyéni női ezüstérmese Weinhardt Virág (címképen). A Kiskunhalasi LTSE lovasa Chiclana nyergében érte el ezt a nagyszerű sikert vasárnap délután Budapesten. Mellette Fazekas István (Walter) is komoly esélyekkel vágott neki a Fiat Díjugrató Országos Bajnokság felnőtt egyéni döntőjének. Végül a Határőr Dózsa SE lovasa a nyolcadik helyen végzett.