Lovas érmek Kecskemétről
Sport

Lovas érmek Kecskemétről

A Kecskeméti székhelyű Pataki Ménes területén található lovardában rendeztek fedettpályás országos minősítő díjugrató versenyt a hétvégén. A Kiskunhalasi Lovastömegsport Egyesület három sportolóval is dobogós helyezést ért el. Weinhardt Virág (címképen, archív) Bognár Betlivel nyerte az  ifjúsági versenyzők 110 cm-es stílusversenyét. Füzér Gábor Filibert nevű lován végzett harmadik helyen egy 120 cm-es nyitott kategóriában, Füzér Flóra pedig Casallina nyergében lett harmadik az 5 éves lovak 105 cm-es pályáján.
Lovas-show halasi csillagokkal
Kultúra

Lovas-show halasi csillagokkal

Táncoló lovak lepték el a küzdőteret december első hétvégéjén a Papp László Budapest Sportarénában. A Spanyol Királyi Lovasiskola, az Andalúzia csillagai című produkcióját mutatta be Magyarországon. A show egyik sztárvendége, Kiskunhalas díszpolgára Miklósa Erika volt, mellette Szegedi Gábor városunk pro urbe díjas fogathajtó világbajnoka is szerepelt a nagyszabású rendezvényen négyes fogat hajtójaként.
Lovas aranyak fedett pályán
Sport

Lovas aranyak fedett pályán

Jól indult és még jobban folytatódott a hétvégén Kecskeméten megrendezett fedett pályás országos minősítő díjugrató verseny kiskunhalasi szempontból. Szombaton és vasárnap is szólítottak lovasainkat érmes helyezésekhez az eredményhirdetéseken. Füzér Gábor Cym Carlsson S-sel, Fazekas István Elise-vel értek el aranyérmes helyezést.
Pirtói kilovaglás (galéria)
Sport

Pirtói kilovaglás (galéria)

Hagyomány a halasi lovasok körében az őszi kilovaglás, amely inkább egy szabadidős esemény és sok minden belefér. Ezúttal a Pirtó lovasfogadó lett a kiinduló, egyben érkezési pont, az útvonal pedig a környék homokbuckái között vezetett. A Lovas és Szabadidő Központ szervezésében történt kilovaglás egyben teszt is volt. Tervek szerint a fogadó lovas táborok központjaként is üzemel a jövőben és ez alkalommal is terepfelmérést végeztek a szervezők.

Lovas ezüst és bronz Kecskeméten
Sport

Lovas ezüst és bronz Kecskeméten

A szabadtéri szezont követően beindult a fedettpályás időszak a díjugrató sportban. Kecskeméten, az Airvent Lovas Club otthonában rendeznek a hétvégén országos minősítő fedeles díjugrató versenyt. A helyszín közelsége és a magas színvonal halasi lovasokat is a hírös városba csábított. Az amatőröknél Bölecz Virág Ráhel Filiberttel ezüst, a hatéves lovak versenyében Füzér Flóra Chiara nyergében bronzérmet nyert a pénteki nyitó napon.