Karácsonyi vándor
Kultúra

Karácsonyi vándor

Nemzetközi utazásai után Magyarországon jár közönségtalálkozókra az adventi időszakban Lackfi János. Kiskunhalasi előadói estjét december 4-én tartotta a Martonosi Pál Városi Könyvtárban, a Pásztortűz Egyesület szervezésében. 
Berta nénit ünnepelték
Közélet

Berta nénit ünnepelték

Néhány perccel ezelőtt ért véget a Martonosi Pál Városi Könyvtárban az idei Cum Gratia díjátadó. 2018-ban Pestality Antalné, Berta néni vehette át a rangos elismerést. Egykori tanítványai, kollégái köszöntötték az ünnepségen.
Gundel-est
Kultúra

Gundel-est

Egészséges és/vagy modern táplálkozás, magyar hagyományok címmel tartott előadást Kiskunhalason Prof. Em. Dr. Gundel János. A Budapesti Gazdasági Egyetem Vendéglátás Intézeti Tanszékétől érkezett a városi könyvtárba a Pásztortűz Egyesület szervezésében. Azt tanácsolta a jelenlevőknek, hogy a lehető legváltozatosabban étkezzenek viszonylag keveset, de ízletest és örömmel napjában rendszeresen.
Humor és divat
Kultúra

Humor és divat

Sokakat érdeklő témákkal várta a kiskunhalasi közönséget a magyar tudomány ünnepe tudományos fóruma. A városi könyvtár rendezvényén két előadás hangzott el. Egyik a hajdani halasi nép humorával, a másik pedig a divattal foglalkozott. 
Könyv-kóstoló
Kultúra

Könyv-kóstoló

Egy maréknyi fűszer című regényét mutatta be október 31-én a Martonosi Pál Városi Könyvtárban Kecsmár Szilvia. A szerző kiskunmajsai kötődésű, a települések közelsége révén már gyermekkorában is járt városunkban, majd felnőttként konferencián. Immár negyedik éve Brüsszelben él. A héten közönségtalálkozóra érkezett Kiskunhalasra férjével és egyéves kisfiával.