Irodalom fókuszban
Kultúra

Irodalom fókuszban

Irodalmi estet tartott az Erdélyi Csillagok egyesület csütörtökön este a városi könyvtárban. Dr. Vojcsek Hajnalka jogász-tanár vállalta a moderátor szerepét. Az író-olvasó találkozó meghívott vendégét, Paál Zsoltot kérdezte műveiről. 
Cum Gratia-díj Rózsa néninek (galéria)
Közélet

Cum Gratia-díj Rózsa néninek (galéria)

Az Öregdiákok Halasi Egyesülete minden év novemberében átadja a Cum Gratia díjat, ezzel köszönvén meg a pedagógusoknak az akár hosszú évtizedeken át tartó, odaadó munkájukat. 2017-ben Vorák Józsefné, sokak közkedvelt Rózsa nénije kapta a kitüntetést.
Fát ültettek Rózsa néni tiszteletére
Közélet

Fát ültettek Rózsa néni tiszteletére

Az Öregdiákok Halasi Egyesülete 2014-ben alapította meg a Cum Gratia-díjat. Az elismerést azok az aktív vagy nyugdíjas pedagógusok kaphatják meg, akik Kiskunhalason alap-, vagy középfokú oktatásban dolgoztak, dolgoznak. Az idei díjazott az öttagú grémium javaslata alapján Vorák Józsefné, Rózsa néni lesz.
A tudomány ünnepe
Közélet

A tudomány ünnepe

A futball és a növényvédelem szerepelt a tudomány ünnepe kiskunhalasi ülésének fókuszában. Előbbiről Velez Attila, a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia régiós koordinátora, utóbbiról pedig Sejben Tamás okleveles növényorvos tartott előadást. A rendezvény kedden este volt a városi könyvtárban.
Kreatív játszóház
Kultúra

Kreatív játszóház

A kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtár pénteken délután játszóházzal várta a gyerekeket és szüleiket. Egyedi munkák születtek, melyeket nagy örömmel vittek haza a kisdiákok.