Író-olvasó találkozó Vass Virággal
Kultúra

Író-olvasó találkozó Vass Virággal

Városunkba látogatott Vass Virág. A népszerű író, újságíró pályájáról mesélt, valamint bemutatta eddigi köteteit a halasi rajongóknak.
Érdekességek a világűrből - Csillagászati Napok Halason
Közélet

Érdekességek a világűrből - Csillagászati Napok Halason

Ilyen nincs máshol az országban. Már a 43. Csillagászati Napokat rendezik Halason. 1975 óta minden évben vannak tudományos előadások neves szakemberekkel.  Az idei helyszín a könyvtár. Szerdán és csütörtökön is lesznek még előadások.
Gyermekbarát könyvtár
Kultúra

Gyermekbarát könyvtár

Az Őszi Könyvtári Napok kiskunhalasi programjai a gyerekeknek is kínáltak tartalmas időtöltést. Gulyás László vándormuzsikus Kiskunfélegyházáról látogatott el városunkba, hogy ismeretterjesztő, interaktív előadással szórakoztassa őket. A hétvégén pedig a játszóházban papírból kis állatfigurákat is készíthettek szüleik és kísérőik segítségével. 
Minden, ami róka
Közélet

Minden, ami róka

A Martonosi Pál Városi Könyvtárban tartott október 1-jei rendezvény egyszerre tisztelgett a népmese napja, a zene és az állatok világnapja előtt. A Rókáné függönye elnevezésű program főszervezője a Zöld-híd egyesület volt. A rendezvény résztvevőit Mongyi Marianna elnök köszöntötte, meseíró pályázatuk díjait pedig Palásti Károly alelnök adta át.
Jön a megbocsátás napja
Közélet

Jön a megbocsátás napja

Várják az eddig vissza nem vitt köteteket. Az Országos Könyvtári Napok keretében a halasi Martonosi Pál Városi Könyvtárban idén is lesz megbocsátás napja. Október 2-án, kedden lehet leadni azokat a könyveket, melyeknek már régen lejárt a kölcsönzési ideje. A héten ezen kívül még egyéb eseményekkel is készül a könyvtár.