Ady Endre 141
Kultúra

Ady Endre 141

Zenés irodalmi esttel emlékeztek Ady Endrére február 2-án este a Martonosi Pál Városi Könyvtárban születésének 141. évében. A rendezvényen Rácz Attila szavalta a költő verseit nagy átéléssel. A műsorban közreműködtek a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Zongorán Fehérváriné Ábrahám Melinda játszott. 
Agócs Gergely a könyvtárban
Kultúra

Agócs Gergely a könyvtárban

A tízéves Pásztortűz Egyesület meghívására érkezett Kiskunhalasra dr. Agócs Gergely. Az elismert néprajzkutató, népzenész Pál István nógrádi parasztember meséit tartalmazó kötetét mutatta be a Martonosi Pál Városi Könyvtárban hétfőn este.
20 milliós könyvtári pályázatos siker
Közélet

20 milliós könyvtári pályázatos siker

Megvan az év első pályázati sikere. A Martonosi Pál Városi Könyvtár közel 20 millió forintot nyert el a Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért című projekttel.
Téli szünetben is nyitva
Kultúra

Téli szünetben is nyitva

A Martonosi Pál Városi Könyvtár a két ünnep közötti időben is várja a látogatókat. Ilyenkor többen szabadságon vannak, és olvasni is több idejük lehet. A felsőfokú oktatási intézményekben pedig elkezdődött a vizsgaidőszak, a hallgatóknak jól jön, ha hozzá tudnak férni a szakirodalomhoz.