Halason népszerűsítette az olvasást Szabados Ágnes
Kultúra

Halason népszerűsítette az olvasást Szabados Ágnes

Szabados Ágnes, az RTL Klub népszerű híradósa volt a vendége a Martonosi Pál Városi Könyvtárnak kedden este. A kiskunhalasi születésű médiaszemélyiség három évvel ezelőtt indította el a „Nincs időm olvasni” kihívást, amihez azóta már több mint 15.000 ember csatlakozott országszerte. A városunkban tartott közönségtalálkozón mesélt többek között arról, melyik könyv volt, ami miatt megszerette az olvasást, és hogy mit szeretne elérni kezdeményezésével.
Zöld versmondók
Kultúra

Zöld versmondók

A Zöld-híd Egyesület indította útjára anno a Városi óvodás versmondó versenyek sorát. Idén már a 10. ilyen programot tartották 25 résztvevővel. A helyszín a Martonosi Pál Városi Könyvtár volt.
Farsangi játszóház
Kultúra

Farsangi játszóház

A Martonosi Pál Városi Könyvtár jeles alkalmakra játszóházzal készül. A legutóbb, február 22-én a farsang jegyében telt az összejövetel. Egy-egy ilyen alkalom igazi családi program tud lenni, ahol gyerekek és felnőttek együtt kézműveskedhetnek.
Riseliő kiállítás
Kultúra

Riseliő kiállítás

Fejes Józsefné kézimunkáit lehet megtekinteni a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. A megnyitót február 15-én délután tartották a tékában, ahol Erzsike Riseliő kiállítása látogatható. A házigazda intézmény nevében Tóthné Felföldi Zsuzsanna igazgatóhelyettes köszöntötte a megjelenteket.
Jégkorszak és globális felmelegedés
Kultúra

Jégkorszak és globális felmelegedés

Miként befolyásolták a történelmet a különböző éghajlatváltozások? Erre a kérdésre keresték a választ a Martonosi Pál Városi Könyvtárban megrendezett előadáson. A Pásztortűz Egyesület meghívására Rácz Lajos éghajlatkutató látogatott városunkba.