Négy évtized múltán…
Közélet

Négy évtized múltán…

A Halasi Nemes Tanács jubileumi emlékülést tartott november 22-én a városi könyvtárban. A szervezet 40 évvel ezelőtt alakult. Vezéregyéniségei Kamarás István és Varga Csaba szociológusok voltak. Most őket is meghívták, hogy együtt idézzék fel a múltat. A beszélgetést Lukács László és Végső István vezette. 
Halasi tudományünnep
Kultúra

Halasi tudományünnep

Ismeretterjesztő program helyszíne volt a helyi téka. A Martonosi Pál Városi Könyvtár november 6-án este tartotta a magyar tudomány ünnepe alkalmából tudományos fórumát. A kiskunhalasi ülés résztvevőit Erhardt Györgyi igazgató köszöntötte. A megnyitón Dr. Skribanek Zoltán önkormányzati képviselő mondott beszédet. Mesékkel a gyógyításban címmel Csóka Judit klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus tartott előadást. Steigervald Krisztián generációkutató témája pedig a Gyereknevelés a 21. században volt.
November 19-én Cum Gratia díjátadó a könyvtárban
Közélet

November 19-én Cum Gratia díjátadó a könyvtárban

Idén is átadják az Öregdiákok Halasi Egyesülete által alapított Cum Gratia pedagógus díjat. Az ünnepséget november 19-én, kedden este 18 órakor tartják  a Martonosi Pál Városi Könyvtárban - tudtuk meg Kovács Sándortól (címképünkön), a díj alapítójától.