Biegelbauer Pálra emlékeznek
Kultúra

Biegelbauer Pálra emlékeznek

Rendhagyó lesz a Forrás-Új Tükör Klub következő összejövetele. Kedden este 18 órától a neves természetgyógyászra, a kilencvenes években Kiskunhalason több előadást is tartó Biegelbauer Pálra emlékeznek.
Emberségből példát…
Közélet

Emberségből példát…

Bácsfeketehegyet 170 évvel ezelőtt pusztulás fenyegette. Több más településsel együtt volt a veszélyeztetettek között. Kiskunhalas is azok között volt, akik befogadták a menekülőket. Mester Sándor szervezte a helyi emlékprogramot, melyet január 23-án este tartottak. Elődeink „Emberségből példát…” mutattak – hangsúlyozta. Az esemény helyszíne a Martonosi Pál Városi Könyvtár volt.
Emlékezés a pesterzsébeti adományozásra
Közélet

Emlékezés a pesterzsébeti adományozásra

A nagy adományozónak – ez a szöveg áll azon a koszorún, mellyel a halasi '56-os Emlékbizottság tiszteleg a Nagy Szeder István szervezte, és a város mai napig felülmúlhatatlan jócselekedetének emléke előtt. 62 éve 16 vagonnyi adományt, főként élelmet küldtek a halasiak a nélkülöző fővárosiaknak.
A magyar katonák megtették azt, amit lehetett
Közélet

A magyar katonák megtették azt, amit lehetett

Az ország számos településéhez hasonlóan, Kiskunhalason is megemlékeztek a mai napon a doni áttörés eseményeiről és a harcok során elhunyt hős katonákról. A program két helyszínen zajlott koszorúzással, verses műsorral, egy emlékezőbeszéddel, és egy kiállítás megnyitójával.
Egy órával később kezdődik  a megemlékezés
Közélet

Egy órával később kezdődik a megemlékezés

Január 11-én, most pénteken délután lesz a Doni áttörés emléknapja alkalmából tartott megemlékezés Kiskunhalason. A korábban meghirdetett részletekhez képest annyi változás történt, hogy az események egy órával később, délután 5 órakor kezdődnek.