Motivációs tábor a leendő kadétoknak (galéria)
Közélet

Motivációs tábor a leendő kadétoknak (galéria)

Motivációs tábort szervezett a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma a leendő kadétoknak. A képzés vadonatúj, ez az osztály lesz az első az intézmény történetében. A három napos program során airsoft lövészet, alakizás, egészségügyi képzés, valamint a kadétok felkészítésével kapcsolatos tájékoztató várt a diákokra.
(►) Eseménydús tábor a kúriában
Közélet

(►) Eseménydús tábor a kúriában

Hétről-hétre más és más tematikus tábornak adott helyet a nyár folyamán a kiskunhalasi Végh-kúria. Legutóbb a Filadelfia Szociális Intézmény fiataljai töltöttek el pár felejthetetlen napot a Pajtaszínpad épületében és az amelletti zöldgyepes udvaron.
Erdei Zsolt szinte hazajár a Halasi Box Clubhoz (galéria)
Sport

Erdei Zsolt szinte hazajár a Halasi Box Clubhoz (galéria)

Erdei Zsolt profi világbajnok ökölvívót is sikerült meglepni a Halasi Box Clubban tett látogatása során. A kiváló sportolót az egyesület a májusi gyermeknapi rendezvényére is meghívta, pont abban az időpontban ünnepelte Madár a születésnapját. Akkor meghiúsult a találkozó, szerdán viszont bepótoltak mindent. Erdei Zsolt finom tortát kapott, amelyet együtt fogyasztott el a gyerekekkel. Persze a közös edzés sem maradt el.
Kézműveskedés és robotika a Végh-kúriában
Kultúra

Kézműveskedés és robotika a Végh-kúriában

Tartalmas héten vannak túl azok a gyerekek, akik részt vettek a kézműves –digitális - robotos táborban. Idén is a Végh-kúria adott otthont a foglalkozásoknak. Kovács Ibolya és Rajnai Gabriella már 28 éve tart táborokat a nyári szünetekben. Az utóbbi években a hagyományos kézműves technikák megismerése mellett hangsúlyt helyeznek a programozásra és a robotikára is, sőt idén még egy drón is színesítette a programot.
Tanyasi élet táborozással
Kultúra

Tanyasi élet táborozással

Élethű jelenetekkel elevenedett meg Fekete István Tüskevár című regénye a közelmúltban. A helyi bábtanyán a népszerű könyv alapján tematizált programokon vehettek részt a gyerekek. Fejes Józsefné, a szervező Szivárvány Bábszínházi Alapítvány vezetője arról tájékoztatott, hogy változatos és egyedülálló lehetőségeik vannak a tartalmas időtöltésre.