Önt is várja az újév első sakkversenye!
Sport

Önt is várja az újév első sakkversenye!

Egy évvel korábban, 2018. január elsején a halasi Márta Dominik négyszeres elsőségi sorozatát szakította meg a kecskeméti Keresztes Richárd az újévi sakk villámversenyen. Szécsényi Mihály és felesége, Marika emberemlékezet óta rendezi ezeket a családias, meghitt, ugyanakkor rendkívül izgalmas és színvonalas szellemi tornákat. Jövőre, az az holnap bárki csatlakozhat hozzájuk 15 órától a Szakiban.
Úszóversennyel zárták az évet
Sport

Úszóversennyel zárták az évet

Eredményekben gazdag évet zárnak a halasi úszók. Évek óta hagyomány, hogy ilyenkor azoknak szerveznek versenyt, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, idén először a gyógy- és a hobbiúszók, valaminta haladó tanfolyam résztvevői is rajtkőre álltak. Fülöpné Pethő Petra elnök elmondta, hogy minden résztvevő díjazásban részesült.
Arany- és bronzminősítésű halasi méz
Közélet

Arany- és bronzminősítésű halasi méz

A kiskunhalasi Dabis Henrik a mindennapokban pedagógusként dolgozik, e mellett pedig méhészkedik. A napokban Gyulán rendezték meg az Év Kiváló Magyar Méze versenyt, ahonnan három bronz- és egy aranyminősítést hozott haza mézeivel.
Jeles mesemondók
Kultúra

Jeles mesemondók

A diákok az életkoruknak megfelelő mesékkel érkeztek december 10-én a városi tékába. Az iskolák legjobbjai mérettették meg magukat a pedagógusokból álló zsűri előtt a műfajban rendezett versenyen.