Harmadik a Központi
Sport

Harmadik a Központi

Véget ért a TV2 által meghirdetett és szervezett országos sportvetélkedő sorozat, amelynek fordulóit rendre vasárnap tűzte műsorára a televíziós csatorna. Városunkat képviselve a Központi Református Általános Iskola csapata végül felállhatott a dobogó harmadik fokára.
Újévi sakk: 31-en ültek asztalokhoz (galéria)
Sport

Újévi sakk: 31-en ültek asztalokhoz (galéria)

A nyolcvanas évek végétől rendezik meg Kiskunhalason az újévi sakk villámversenyt, amely idén az emlékezés jegyében is telt. A Szakiban megjelent sportbarátok egy perces néma főhajtással tisztelegtek Szécsényi Mihály előtt, aki tavasszal hunyt el és évtizedeken át a jeles esemény főszervezője volt. A család úgy döntött, hogy folytatja a hagyományt.
Újévi sakk, Szécsényi Mihály emlékére
Sport

Újévi sakk, Szécsényi Mihály emlékére

Egy hiányzó egészen biztosan lesz majd január elsején a Szakiban. A hagyományos újévi sakk villámversenyek szervezője, motorja, Szécsényi Mihály már csak odafentről figyelheti azokat, akik asztalhoz ülnek majd. Mihály felesége, Marika folytatja a hagyományt, mostantól emlékverseny is a megye első hivatalos sporteseménye.
Nagy vagy(!) Központi
Sport

Nagy vagy(!) Központi

Éveken keresztül a Kertvárosi-iskola csapata jeleskedett a Nagy vagy! című országos vetélkedésben, amelyet a TV2 csatorna hirdetett meg. Idén a Központi Református Általános Iskola fogadta el a kihívást és szerepel a sportos versenyben. A csapatot diákok és felnőttek alkotják közösen nem is akárhogyan.