Kárpát Fesztivál
Kultúra

Kárpát Fesztivál

A XIV. Kárpát Fesztivált a hétvégén rendezték meg Kelebián. A programban szerepeltek népzenei, könnyűzenei programok. Sor került testvértelepülési találkozóra. Foglalkozások várták a gyerekeket, szórakoztató előadások és kihívások a felnőtteket. Vállalkozó kedvűek gasztronómiai tudásukat is összemérhették. Fellépett a Kormorán együttes és a Neoton Família sztárjai, akik koncertjére Kiskunhalasról is utaztak rajongók.
Sörfesztivál sztárzenekarokkal
Kultúra

Sörfesztivál sztárzenekarokkal

Margaret Island, Hősök, 30Y, Vad Fruttik, The Biebers, Gypo Circus – nevek a kunfehértói sörünnep fellépői közül. Az esti hűvös időben is forró hangulatot teremtettek koncertjeikkel a zenekarok. A nagyszínpadon kívül vízi színpad is működött, ahová az elektronikus zenék kedvelőit várták.
Magdi szabadságérzése
Kultúra

Magdi szabadságérzése

Rúzsa Magdit hűséges rajongói városról városra követik. A közelmúltban Soltvadkerten és Baján is énekelt, koncertjén kiskunhalasiakkal is találkoztunk. Az énekesnő reméli, 2018-as Aréna-előadásán is sokan részt vesznek.
Múzeumok Éjszakája
Kultúra

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája szombaton kora estétől hajnalig a főváros nagy intézményeitől a helyi gyűjteményekig gazdag programokat kínált a közönségnek. Kiskunhalason három helyszín kapcsolódott a kezdeményezéshez. A párhuzamos programok választás elé állították az érdeklődőket. A kínálat azt mutatta, ki-ki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Könyvbemutató, tudományos előadások, koncertek és bábelőadások is színesítették a rendezvények sorát.
Plusz energiák a közönség által
Kultúra

Plusz energiák a közönség által

Igazi koncertzenekar a Cimbaliband. Jártak már Kiskunhalason, a borudvarban, június 23-án pedig új énekesnővel és repertoárral a Sóstónál lépnek fel. A korábbi években már nagy sikert aratott Szent Iván-éji vigadalom pénteken folytatódik. A Cimbaliband 21.40-kor kezdi a buliját. A rendezvényt ezúttal is a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezi.