Friss hírek

 • (►) Érdekes légköri jelenség Kisszálláson

  (►) Érdekes légköri jelenség Kisszálláson

  2017. aug 18.
  Néhány perce érkezett szerkesztőségünkhöz a cikkünkben látható kis felvétel. Alexandra nevű olvasónk figyelmét egy érdekes légköri jelenség keltette fel, amit végül sikerült is részben megörökítenie mobiltelefonjával.
 • Két világbajnoki ezüstérmet nyert Somlai Gábor

  Két világbajnoki ezüstérmet nyert Somlai Gábor

  2017. aug 18.
  A 4x50 méteres vegyes-, és a 4x50 méteres mixváltó tagjaként is ezüstérmet nyert Somlai Gábor a masters úszó világbajnokságon Budapesten. A vegyesváltó új Európa-csúcsot ért el - mesélte a helyszínről a halasi kötődésű 73 esztendős sportoló.
 • Bulival köszöntötték a tanévet (galéria)

  Bulival köszöntötték a tanévet (galéria)

  2017. aug 18.
  Már csak néhány nap, és megkezdődik a 2017-18-as tanév az általános- és köépiskolás diákok, valamint pedagógusok számára. Hagyomány a halasi gimnáziumokban, szakiskolákban, hogy az iskola megkezdése előtt gólyatáborok keretében ismerkedhetnek meg a fiatalok. A sort most is a Bibó-gimnázium nyitotta meg, a táborlakók három napot töltöttek együtt Kunfehártón.
 • Reformációs évforduló a Continental Singers-szel (galériával)

  Reformációs évforduló a Continental Singers-szel (galériával)

  2017. aug 18.
  Telt ház volt csütörtök este a halasi Közösségek Háza udvarán, még vidékről is érkeztek látogatók a Magyar Continental Singers koncertjére. Ez a program része volt a reformáció 500 éves évfordulójára emlékező halasi eseményeknek.
 • Ittas volt a sofőr

  Ittas volt a sofőr

  2017. aug 18.
  A jánoshalmi tűzoltók állították kerekeire azt a Lada Samarát, amely csütörtökön délután borult árokba Jánoshalma és Mélykút között. A sofőr ittasan ült a volán mögé - tájékoztatott a megyei főkapitányság. 
 • Tehervonaton szöktek

  Tehervonaton szöktek

  2017. aug 18.
  Az már nem is annyira meglepő, ha egy tehervonaton pakisztániakat találnak. Az annál inkább különös, hogy egy kínai férfi is fennakadt az ellenőrzésen.
 • Még lehet szakmát választani

  Még lehet szakmát választani

  2017. aug 17.
  A tankönyvek már megérkeztek, a tanulói létszám viszont még változik a Vári Szabó István Szakközépiskolában. Sokan most ezekben a napokban érdeklődnek a különböző képzések és szakmák iránt. Az iskola a jövő héten számít még nagyobb jelentkezési rohamra.
 • (►) Zanzibar a tűzijáték után

  (►) Zanzibar a tűzijáték után

  2017. aug 17.
  A Zanzibar együttes múltja több mint másfél évtizedre nyúlik vissza. Túl azon, hogy évekkel ezelőtt egyszer koncerteztek már Kiskunhalason, egyéb szálakkal is kötődik a zenekar városunkhoz. 

Eseménynaptár

2017. augusztus
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31

Regisztrációk

Kiemelt hírek

 • Sóstó: 78 ezer köbméternyi vízutánpótlás

  Sóstó: 78 ezer köbméternyi vízutánpótlás

  2017. aug 17.
  Újra megnyitják a Sóstó vízutánpótló kútját. A képviselő-testület rendkívüli ülésén döntött erről.  Belátható időn belül,  a Felsőváros csapadékvíz-elvezetésére nyert pályázatnak köszönhetően már nem lesz szükség ilyen megoldásra.
 • Büntetőkkel esett ki a KFC (galériával)

  Büntetőkkel esett ki a KFC (galériával)

  2017. aug 17.
  Megyei rangadót játszott a Faddikorr-Kiskunhalasi FC a Magyar Kupa második fordulójában. A szerdán délután lejátszott találkozón a halasiak csalódást keltő játékot mutattak a rendes játékidőben, aztán a továbbjutásról döntő  büntetőpárbajban háromszor hibáztak, így a Soltvadkert ment tovább. Középpályán és a védelemben is komoly gondjai voltak a halasi csapatnak.
 • Videó Virág remek EB szerepléséről

  Videó Virág remek EB szerepléséről

  2017. aug 16.
  Mint arról korábban beszámoltunk weblapunkon, minden eddigi rekordot túlszárnyalva, több mint 120-an indultak a szlovákiai Somorján rendezett ifjúsági díjugrató Európa-bajnokságon. Városunk büszkesége, Weinhardt Virág szenzációs teljesítménnyel a hatodik helyet szerezte meg, erről most videót is tudunk mutatni Önöknek.
 • A helyi termelőkben bíznak a vevők

  A helyi termelőkben bíznak a vevők

  2017. aug 16.
  A szerdai halasi piacon is beszédtéma volt a Hollandiából indult tojás botrány, de az is kiderült, hogy a lakosság zöme bízik a helyi termelőkben, és úgy vélik, itt ilyen fertőzéstől nem kell tartani. Az árusoktól azért vásárlás előtt többen is megkérdezték, hogy honnan származik a tojás.
 • A Merkbau veszi meg a Kőrösi úti telkeket

  A Merkbau veszi meg a Kőrösi úti telkeket

  2017. aug 16.
  Utolsó állomásához érkezett azoknak a Kőrösi úti telkeknek a hasznosítása, amelyeken korábban szociális bérlakások voltak, de rossz állapotuk miatt azokat lebontotta az önkormányzat. Most a Merkbau Kft. nyert a versenytárgyaláson, így a neves építőipari cégé lesz a két terület a város északi kapujában.
 • Megoldást keres a város a háziorvosi problémára

  Megoldást keres a város a háziorvosi problémára

  2017. aug 16.
  Megoldást keres a város arra a helyzetre, amely annak kapcsán alakult ki, hogy dr. Vezendi Béla háziorvos nyugállományba vonult, viszont az utódja egyelőre nem kapott engedélyt az ellátásra Kiskunhalason. Az önkormányzatnak fontos az 1500 érintett beteg sorsa, ezért felhatalmazást adtak a polgármesternek, hogy vizsgálja meg a lehetőségeket. 
 • Útlezárásra számítsanak a Sóstó környékén

  Útlezárásra számítsanak a Sóstó környékén

  2017. aug 16.
  Úsznak, kerékpároznak, futnak – a triatloné lesz a főszerep augusztus 20-án, vasárnap délelőtt a Sóstónál. A több mint 3 évtizedes múlttal rendelkező Halasi Hajtás Triatlon Fesztivált szervező Halasi Média és Kultúra Kft. felhívja a figyelmet arra, hogy a verseny miatt lezárt útszakaszokra kell számítani. A Sóstónál és környékén, illetve az Olajosok útján közlekedőktől türelmet kérnek és azt, hogy tartsák be a lezárásokat.
 • (►) Tűzijáték előtt: Stabilfrazír

  (►) Tűzijáték előtt: Stabilfrazír

  2017. aug 16.
  A bajai alapítású Stabilfrazír zenekar lép fel Kiskunhalason augusztus 20-án a tűzijáték előtt. A zenekar a Cseh Tamás Programnak és persze saját ambícióinak köszönhetően tavaly jelentette meg első lemezét. A Karrier előtti vetítés című CD-je dalait mutatja be az ünnep estéjén a Stabilfrazír a Sóstó partján. A részletekről Ódor Krisztián frontembert kérdeztük.

Népszerű

 • Ínycsiklandó hússzeletek

  Ínycsiklandó hússzeletek

  2017. aug 02.
  Az ezerszer elkészített húsfajtákat egy jól összeállított páccal egészen új szintre lehet emelni. Most egy Amerikában igen népszerű ízösszeállítást alkalmaztam. Jó ötlet volt.
 • A savanykás ízek kedvelőinek

  A savanykás ízek kedvelőinek

  2017. júl 29.
  Egyáltalán nem kell megijedni a kissé különlegesnek számító alapanyagok használatától a konyhában. A piacon találtam rebarbarát, hazahoztam, majd gyorsan kerestem hozzá egy receptet, amit most Önökkel is megosztok.
 • Nem ráng a pisztráng

  Nem ráng a pisztráng

  2017. júl 25.
  Egy könnyed halétellel mindig sikert arathatunk vendégeink körében. Ezúttal pisztrángból készítettem egy finomságot.
 • Könnyű és gyors édesség

  Könnyű és gyors édesség

  2017. júl 10.
  Jönnek a vendégek és szeretné őket meglepni valami finomsággal? A vasárnapi ebéd után ízletes desszerttel kedveskedne a családtagoknak? Nem kell tovább gondolkodni, itt a tökéletes megoldás!

Hírlevél feliratkozásA Halas Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a
​ Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.