Friss hírek

 • Visszafogottak a vírus miatt

  Visszafogottak a vírus miatt

  2020. sze 20.
  A Balotaszállási Citerazenekar fél évszázados múlttal büszkélkedhet. Számos helyen léptek fel, ápolták és vitték közeli és távolabbi tájakra a népi kultúra zenei örökségét. Az együttes vezetője, Oláh György a fiatalítás szükségességéről is beszélt a Halasmédiának.
 • Bajnokünnep a Fazekas-műhelyben (galéria)

  Bajnokünnep a Fazekas-műhelyben (galéria)

  2020. sze 20.
  Egy héttel ezelőtt nem mindennapi győzelmet aratott Fazekas István Walter nevű lovával a Nemzeti Lovardában Budapesten. Utoljára negyedszázada volt egyéni felnőtt magyar bajnoka díjugratásban Kiskunhalasnak. A hosszú szünetet törte meg a Határőr Dózsa SE lovasa szeptember 13-án. Szombat délután bensőséges hangulatú találkozón ünnepelték a sikert a lovas barátok, ahol Fülöp Róbert polgármester is kifejezte elismerését.
 • Szilády RFC: 17 gól a Sükösd hálójában

  Szilády RFC: 17 gól a Sükösd hálójában

  2020. sze 20.
  Nem akárhogyan kezdte bajnoki szereplését az U14-es bajnokság Déli-csoportjában a Szilády RFC. A fiúk hazai pályán fogadták a Sükösdöt és alaposan megszórták az ellenfelet. 
 • Rumbás flashmob a halasi főtéren (galéria)

  Rumbás flashmob a halasi főtéren (galéria)

  2020. sze 19.
  Egy bongó, két mikrofon, három gitár, néhány méternyi vezeték és lelkes, közönségfüggő zenészek. A Rumba Gitana is kitört a karanténkorszakból és a halasi főtér közönségét igyekezte megfertőzni a latin zenékkel. A péntek esti flashmob sikeres volt, ráadásul az újjászerveződött zenekar egyik új tagja, Bakó Zsombor is átérezte a közös muzsikálás semmihez sem hasonlítható hangulatát.
 • Fát ültettek Szabadka tiszteletére a halasi bringabarátok (galéria)

  Fát ültettek Szabadka tiszteletére a halasi bringabarátok (galéria)

  2020. sze 19.
  Idén a járványhelyzet miatt elmaradt a Kiskunhalas-Szabadka barátság kerékpártúra, viszont a halasi bringabarátok úgy döntöttek, hogy fát ültetnek a testvérvárosunk tiszteletére. Szombaton reggel egy lelkes csapat, Ván László és Lucskai Levente szakavatott irányítása mellett elvégezte a jeles műveletet a Szabadkai úton.
 • Dallista szeptember 20-ra

  Dallista szeptember 20-ra

  2020. sze 19.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A szeptember 20-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • (►) Az arcomba nézz!

  (►) Az arcomba nézz!

  2020. sze 19.
  Ez a címe Bácsalmási Gabriella legújabb dalszerzeményének, melyet a pedagógus a kiskunhalasi Ékes Kapu Református Otthon lakóinak írt. A dalhoz videoklip készül, melynek forgatása a napokban zajlott a Végh-kúriánál lévő Pajtaszínpad épületében. A szereplők és a közreműködők láthatóan nagyon élvezték a közös éneklést.
 • Olasz tésztacsoda

  Olasz tésztacsoda

  2020. sze 18.
  Az olaszok egyik legnépszerűbb rakott tésztája a lasagne, amit sokan sokféleképpen készítenek. A következő verzió egy marhahús ragus, ami igaz, hogy nincs pillanatok alatt készen, de megéri foglalkozni vele, mert igazán finom lesz a végeredmény.

Eseménynaptár

2020. szeptember
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
  1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Kiemelt hírek

 • Jön a zsidó újév

  Jön a zsidó újév

  2020. sze 18.
  Péntek este veszi kezdetét a zsidó újév, ami szeptember 20-án, vasárnap este ér véget és ezzel beköszönt az 5781. zsinagógai év. A zsidó hittestvérek ezen a kétnapos ünnepen az ember teremtésének évfordulójára emlékeznek, és mintegy megújítják az Örökkévalóval kötött szövetségüket.
 • Bohémek és kiváló muzsikusok (galéria)

  Bohémek és kiváló muzsikusok (galéria)

  2020. sze 18.
  Ismét remek koncertet adott a TérZene programsorozat részeként a Bohém Ragtime Jazz Band. A zenekar egyik formációja már júliusban egyszer muzsikált a halasi főtéren, pénteken délután pedig visszatértek, újfent bebizonyítani, hogy valamennyien mesterei saját hangszerüknek.
 • Főszerepben a kerékpár és az autómentes főtér (galéria)

  Főszerepben a kerékpár és az autómentes főtér (galéria)

  2020. sze 18.
  Délelőtt és délután is színes programokkal várta az érdeklődőket az Európai Autómentes Nap kiskunhalasi rendezvénye a főtéren. A Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésben a helyi rendőrkapitányság, a Koliken Kft. és a Magyar Vöröskereszt Kiskunhalasi Területi Szervezetének együttműködésével hasznos ismeretekre lehetett szert tenni, ugyanakkor lehetőség volt a kerékpárok regisztrációjára is. Délután az iskolások vetélkedője zajlott, fókuszban a helyi nevezeteségekkel, amelyeket biciklivel kellett felderíteni.
 • (►) Profi sminkes fejlesztette a halasi kozmetikustanulókat

  (►) Profi sminkes fejlesztette a halasi kozmetikustanulókat

  2020. sze 18.
  Egy egésznapos előadás sorozatot szervezett a Dékáni Árpád Technikum. A program részeként Erdély Kitti sminkes, influenszer osztotta meg tapasztalatait a diáklányokkal. Mint elhangzott, a koronavírus miatti veszélyhelyzet időszaka a szépségipart sem kímélte.
 • A Vadkerti út lesz a következő felújított gyűjtőút

  A Vadkerti út lesz a következő felújított gyűjtőút

  2020. sze 18.
  Változást terveznek a gyűjtőút-felújítási program sorrendjében. A képviselő-testület elé kerülő javaslat szerint a Vadkerti út lesz a következő, amelynek renoválását elvégzi a város.
 • Útlezárás a főtérnél az Autómentes nap miatt

  Útlezárás a főtérnél az Autómentes nap miatt

  2020. sze 17.
  Az autómentes nap jegyében telik a pénteki nap Halas főterén. Emiatt útlezárásra kell számítani. Nem lehet majd behajtani a Városháza utcán a főtérhez, illetve a Táncsics utca felől sem. Reggel 6-tól este 8 óráig van engedély az útlezárásokra. A nap folyamán többféle program várja az érdeklődőket. Díjmentesen jár majd a helyi busz és lesz kerékpár regisztráció is.

 • Nívódíjas filmet forgatott a halasi Szabó Máté

  Nívódíjas filmet forgatott a halasi Szabó Máté

  2020. sze 17.
  A Magyar Sportújságírók Szövetségének nívódíját vehette át a napokban Szabó Máté, akinek a Labdzáni tilos! című filmje korábban bekerült a világ harminc legjobb alkotása közé. A kiskunhalasi fiatalember, akinek a szintén halasi Szarvas Szilárd és Bárány Péter volt az alkotótársa, azt írta a közösségi oldalán: a film felért a csúcsra.
 • Tényleg sokan járnak bringával munkába

  Tényleg sokan járnak bringával munkába

  2020. sze 17.
  Ismét nagy sikere volt a Halasmédia által szervezett Bringázz a munkába elnevezésű programnak. Sokan kaptak ma reggel szervezőktől péksüteményt és almát, azért mert kerékpárral indultak az iskolába vagy éppen bevásárolni, dolgozni. A cél az, hogy ezt a sportos környezetbarát közlekedési formát minél többen megszokják, így kevesebb forgalmi dugóval, kevesebb környezetszennyezéssel lehetne közlekedni a városközpontokban.

Népszerű

 • (►) Meddig emelkedik az üzemanyagok ára?

  (►) Meddig emelkedik az üzemanyagok ára?

  2020. júl 29.
  Most már drágábban tankolhatunk, mint a koronavírus miatti veszélyhelyzet előtt. Az utóbbi időszakban hetente több alkalommal is emelkedett a benzin és a gázolaj ára hazánkban. A megkérdezett autósok szerint mindenki sokkal jobban járna, ha valahol 300 forint környékén stagnálna az üzemanyagok literenkénti ára.