Friss hírek

 • Forgalmirend változás a Kossuth utcai parkolóban

  Forgalmirend változás a Kossuth utcai parkolóban

  2018. dec 18.
  Ne megszokásból hajtsanak be a Kossuth utcán lévő parkolóba, megváltozott a forgalmi rend! A közlekedési szabályok módosítását a gyakran kialakuló balesetveszélyes helyzetek indokolták. Mostantól egy bejárat és kettő kijárat van a bíróság mögött található megállóhelynél.
 • Fazekas-előkarácsony az Adventi Főtéren (galéria)

  Fazekas-előkarácsony az Adventi Főtéren (galéria)

  2018. dec 18.
  A -7 Celsius ellenére is szép számú közönség gyűlt össze hétfőn kora este az Adventi Főtéren. Ezúttal a Fazekas Mihály Általános Iskola diákjai, tanárai és a muzsikus szülők teremtettek előkarácsonyi hangulatot a dermesztő hidegben.
 • Országos elődöntőt ér a kertvárosi siker (galéria)

  Országos elődöntőt ér a kertvárosi siker (galéria)

  2018. dec 17.
  Bejutott a diákolimpia játékos sportverseny országos elődöntőjébe a Kertvárosi Általános Iskola, miután a hétfő délelőtti megyei fináléban a legjobbnak bizonyult. Ismét a halasi intézmény volt a házigazda és a nyolc forduló során helyenként szoros küzdelemben tudott diadalmaskodni. Az országos elődöntőnek szintén városunk és a Kertvárosi-iskola lesz a rendezője január 24-én.
 • Fákat döntött ki egy BMW

  Fákat döntött ki egy BMW

  2018. dec 17.
  Elsődleges adatok szerint könnyebb sérüléseket szenvedett annak a BMW-nek a sofőrje, amelyet Kiskunhalas közelében ért baleset hétfőn kora délután. Az autó letért az útról és több fát is kidöntött.
 • Kilenc halasi úszóérem

  Kilenc halasi úszóérem

  2018. dec 17.
  A hétvégén rendezték Jaked-Hód Kupa Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyt, ahol egészen kiváló eredményeket értek el a halasiak. Novotny Attila és Csontos Kristóf tanítványai összesen 9 érmet gyűjtöttek, ebből négyet a legfényesebből. Juhász Janka nevéhez három elsőség fűződik.
 • Két és fél évtized legszebb fotóit mutatja be

  Két és fél évtized legszebb fotóit mutatja be

  2018. dec 17.
  Kedden este 6 órakor folytatódik a Forrás-Új Tükör Klub előadássorozata. Ezúttal Daróczi Csaba fotográfus lesz a vendég, aki az elmúlt 25 évben készített természetfotóinak legjavát mutatja be a jelenlévőknek a Közösségek Házában.
 • Biztonságos tippek karácsonyra #5

  Biztonságos tippek karácsonyra #5

  2018. dec 17.
  A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság csatlakozván az országos kezdeményezéshez, idén is felhívja az állampolgárok figyelmét arra, milyen óvintézkedéseket érdemes megtenniük annak érdekében, hogy a karácsonyi készülődés közben se váljanak áldozattá.
 • Eltűnés miatt keresik Gombkötő Miklósnét

  Eltűnés miatt keresik Gombkötő Miklósnét

  2018. dec 17.
  Vasárnap délután, egy kiskunhalasi egészségügyi intézményben látták utoljára a 40 éves Gombkötő Miklósnét, akit eltűnés miatt keres a rendőrség. A tompai asszony azóta sem adott életjelt magáról.

Eseménynaptár

2018. december
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
31

Kiemelt hírek

 • Téli fagyi és mínusz 6 fok Vastag Csaba adventi koncertjén

  Téli fagyi és mínusz 6 fok Vastag Csaba adventi koncertjén

  2018. dec 17.
  Ahogyan azt már előzetesen is jeleztük, vasárnap este Pál Dénes megbetegedése miatt nem tudta vállalni meghirdetett koncertjét. Helyette az X-faktor első szériájának győztese, Vastag Csaba és zenésztársai adtak egy közel egyórás szabadtéri koncertet. Bár a fellépés természetesen a színpadon indult, a rajongók legnagyobb örömére, Csaba hamar leugrott a publikum soraiba, sőt a kisgyerekeknek ajándék téli fagyit is osztogatott.
 • Az ember nem eldobható

  Az ember nem eldobható

  2018. dec 16.
  Advent harmadik vasárnapján a kiskunhalasi evangélikus gyülekezet tagjai adtak zenés, verses ünnepi műsort az Adventi Főtéren. Honti Irén evangélikus lelkész beszédében arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy a karácsonynak nem az ajándékvásárlásról kellene szólnia, hanem az igazi szeretetről és értékekről.
 • Köszönettel tartozom a kollégáimnak!

  Köszönettel tartozom a kollégáimnak!

  2018. dec 16.
  Egy évvel ezelőtt lett a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója dr. Szepesvári Szabolcs. Azt mondja, úgy érzi, hogy jó úton jár az intézmény, e miatt nagyon hálás a kollégáinak, akik sokszor emberfeletti teljesítményt nyújtanak. Elárulta azt is, hogy 2024-re, amikor is a kórház 50 esztendős lesz egy XXI. századi igényeknek megfelelő gyógyítóhely várja a betegeket.
 • (►) Hóborította zenei élmények

  (►) Hóborította zenei élmények

  2018. dec 16.
  Szombaton is volt látni és hallanivaló Kiskunhalas főterén. A X. Pont Karaokeverseny döntősei egy gálaműsor keretében szórakoztatták a közönséget, majd jöttek a Sexnuggets zenekar tagjai, akik felpörgették a hangulatot a hófedte belvárosban.
 • Marianna évek kitartó munkájával lett a legjobb

  Marianna évek kitartó munkájával lett a legjobb

  2018. dec 16.
  Véget ért a Halas Televízió által rendezett X. Pont Karaokeverseny. Az ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült, három hölgyénekes állhat a képzeletbeli dobogó fokaira, e mellett pedig közönségdíjat és különdíjakat is átadtak a zsűri tagjai. 2018-ban az Év Hangja Tóth Marianna lett.
 • Műsorváltozás - Vastag Csaba érkezik ma este Halasra

  Műsorváltozás - Vastag Csaba érkezik ma este Halasra

  2018. dec 16.
  Az eredetileg meghirdetett program szerint Pál Dénes szórakoztatta volna vasárnap este az Adventi Főtér közönségét, azonban a népszerű énekes sajnálatosan megbetegedett, így nagy bánatára le kellett mondania kiskunhalasi fellépését. A könnyűzene rajongóinak azonban nincs okuk az aggodalomra, remek produkciót hallhatnak Halas belvárosában.
 • Nemzetiségek napja a Felsővárosi-iskolában

  Nemzetiségek napja a Felsővárosi-iskolában

  2018. dec 16.
  A Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában idén is megrendezték a Nemzetiségek napját. Hónapokig tartó felkészülés és gyakorlás előzte meg a műsort, melyben helyet kapott a zene, a tánc, a vers és a próza. 
 • Biztonságos tippek karácsonyra #4

  Biztonságos tippek karácsonyra #4

  2018. dec 16.
  A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság csatlakozván az országos kezdeményezéshez, idén is felhívja az állampolgárok figyelmét arra, milyen óvintézkedéseket érdemes megtenniük annak érdekében, hogy a karácsonyi készülődés közben se váljanak áldozattá.

Népszerű

 • Őszi-téli egytálétel

  Őszi-téli egytálétel

  2018. dec 13.
  Kevesen merik felhasználni a sütőtököt főételekhez. Pedig remek alapanyag, igazán érdekes ízvilágot ad egy-egy fogásnak. Jöjjön most egy könnyen, gyorsan elkészíthető ebédötlet.
 • Hentesek kedvenc eledele

  Hentesek kedvenc eledele

  2018. dec 09.
  Magyaros finomságokat előtérbe helyező sorozatom újabb étellel bővül ezen a héten. Egy igazi klasszikus került a tányérokra nálunk, készítsék el Önök is bátran!
 • Szezonális leves

  Szezonális leves

  2018. dec 05.
  A leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartoznak a krémlevesek. A piaci standokon még ott van a sütőtök. Mint neve is mutatja, elsősorban megsütve szoktuk fogyasztani, ám higgyék el, levesként is népszerű lesz a családi ebédeken.
 • Szilvi csemegéje

  Szilvi csemegéje

  2018. nov 22.
  Keresztlányomtól, Szilvitől kaptam ezt a gyorsan, sütés nélkül elkészíthető édességet, ami az egyik családi rendezvényen a vendégek kedvence volt.