Friss hírek

 • Anyakönyvi híreink

  Anyakönyvi híreink

  2017. okt 18.
  Máris mutatjuk Önöknek, hogy kik születtek, kik hunytak el, s kik kötöttek házasságot térségünkben az elmúlt néhány napban.
 • Volt egyszer egy KUNÉP (galériával)

  Volt egyszer egy KUNÉP (galériával)

  2017. okt 17.
  Már több mint negyedszázada nem működik, de a KUNÉP volt dolgozói rendszeresen szervezek összejöveteleket. A legutóbbi találkozónak különleges apropót adott az, hogy a legendás vállalatot éppen 50 évvel ezelőtt alapították. Közel kétszáz, egykori kunépes volt ott a Tiszti Klub nagytermében, hogy emlékezzen, nosztalgiázzon.
 • Zajos főváros helyett virágos Halas

  Zajos főváros helyett virágos Halas

  2017. okt 17.
  Kiskunhalas nevezetességeiről beszélt a város külkapcsolati referense azoknak a fővárosi nyugdíjasoknak, akik egy teljes napjukat nézelődéssel, kirándulással töltötték Kiskunhalason. Mátyus Bálint, az V. kerület egyik önkormányzati képviselője Kiskunhalason született, és a Bibó-gimnáziumban végezte tanulmányait. Az ő javaslatára választották városunkat úticéljuknak a kirándulók.
 • Elhunyt a volt halasi tűzoltóparancsnok

  Elhunyt a volt halasi tűzoltóparancsnok

  2017. okt 17.
  Életének 71. évében elhunyt Daróczi Mihály, Kiskunhalas nyugalmazott tűzoltóparancsnoka, aki 13 éven át irányította a helyi parancsnokságot. Pénteken vesznek tőle végső búcsút.
 • Tekós gólyákat avattak

  Tekós gólyákat avattak

  2017. okt 17.
  A múlt hétvégén folytatódott városunkban a gólyaavatók sora. Most a tekósokon volt a sor, a kilencedikeseknek több feladatban is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket.
 • Érmekben gazdag úszós szezonnyitó

  Érmekben gazdag úszós szezonnyitó

  2017. okt 16.
  Érmekkel gazdagodva kezdte el 13. versenyszezonját a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület. A hódmezővásárhelyi megméretésen már ott volt az új edző, Horváth Zsolt, aki elsősorban a felzárkóztató csoport felkészítésében vesz részt, de az élversenyzőknél is besegít, ha erre szükség van.
 • Tragédia a kelebiai kézilabda-mérkőzésen

  Tragédia a kelebiai kézilabda-mérkőzésen

  2017. okt 16.
  Gyászol a kézilabdás társadalom. Tragikus esemény történt vasárnap délután Kelebián, a Bácsalmás - Kecskemét a megyei férfi kézilabda-bajnokságban lejátszott mérkőzésen. A hazaiak játékosa, Eckert Tibor a találkozó első félidejének közepén összeesett, a helyszínen lévő orvos és kiérkező mentők nem tudták megmenteni az életét. 
 • Nagyon győzött az Autoteam SE

  Nagyon győzött az Autoteam SE

  2017. okt 16.
  Vasárnap délután, a megyei női kézilabda bajnokság harmadik fordulójában Kiskunfélegyházát fogadta otthonában a bajnok KB Autoteam SE. A két csapat nem egy kategóriába sorolható játéktudás, tapasztalat és erőnlét szempontjából, ami az egész játékra rányomta a bélyegét. Virág Erika csapata az első pillanattól kezdve döntő fölényben játszott a hitehagyott vendégekkel szemben és óriási gólkülönbségű győzelmet aratott.

Eseménynaptár

2017. október
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
       1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31

Kiemelt hírek

 • Zsolt atya tiszteletbeli kanonok lett

  Zsolt atya tiszteletbeli kanonok lett

  2017. okt 16.
  Fontos bejelentést tett a vasárnap délelőtti szentmisén Csorba Dávid atya. Bábel Balázs érsekatya tiszteletbeli kanonokká nevezte ki Hozdik Zsolt plébánost.
 • Idén is kompromisszumok nélkül segítettek

  Idén is kompromisszumok nélkül segítettek

  2017. okt 16.
  A kiskunhalasi Római Katolikus Főplébánia idén is becsatlakozott a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű önkéntes segítő akcióba. Idén már sajnos a számos program, a gyerekek leterheltsége és a szolgálati helyek hiánya miatt kénytelenek votak kevesebb emberrel, és egyetlen napra összpontosítani a missziót.
 • Kronachi diákok a Városházán

  Kronachi diákok a Városházán

  2017. okt 15.
  Még a polgármester is fogadta őket a Városházán, hiszen ez is a hagyományok közé tartozik. Egy hétig vendégeskednek Halason a Bibó István Gimnázium német partneriskolájának, a kronachi Frankenwald Gimnáziumnak a diákjai.
 • Vidékbajnoki cím és országos második hely az öregfiúknak (galériával)

  Vidékbajnoki cím és országos második hely az öregfiúknak (galériával)

  2017. okt 15.
  Csak a húsz esztendővel fiatalabb versenyzőkkel felálló Testnevelési Egyetem csapata tudta legyőzni a Fazekas DSE torrnászait a felnőtt II. osztályú országos bajnokságon, viszont a vidéki válogatottak között első volt a halasi. A Csikós Csaba, Magyar Benjamin, Mamlecz Zsolt, Modok Gábor, Varga Zsolt (edző: Csillag István) összetételű csapat ismét kivívta a szakemberek elismerését.
 • Anyakönyvi hírek

  Anyakönyvi hírek

  2017. okt 15.
  A legfrissebb anyakönyvi híreket most is nálunk olvashatják először. Tekintsék meg a legújabb adatokat!
 • Színes mezőny az idei karaokeversenyen (galéria)

  Színes mezőny az idei karaokeversenyen (galéria)

  2017. okt 15.
  2009 óta minden ősszel megrendezi a Halas TV a Pont Karaokeversenyt. A IX. évad mezőnyéről elmondható, hogy igen vegyes összetételű, hiszen nem csak Halasról és a kistérségből, hanem az ország több, távolabbi településéről is érkeztek a különböző korosztályba tartozó versenyzők az előválogatóra.
 • Karcagon játszik az UKSC

  Karcagon játszik az UKSC

  2017. okt 15.
  Az előző szezonban még a megyei bajnokságban szereplő Karcag lesz a Kiskunhalasi UKSC ellenfele az NB II-es bajnokság soro fordulójában. A halasiak nagyon jól kezdték a szezont, ezt a formát szeretnék átmenteni az idegenbeli találkozóra is. 
 • Borkóstoló a Forrás–Új Tükör Klubban

  Borkóstoló a Forrás–Új Tükör Klubban

  2017. okt 14.
  Az Forrás- Új Tükör Klubban októberi programként borkóstoló volt napirenden. Vastagh Sándor a Koch pincészet szakembere hozott főleg vörösborokat, abból is a Kadarka félét, amely mint Kunszeri Miklós borszakértőtől megtudhatták a jelenlévők, kihaló félben lévő fajta.

Népszerű

 • Félegyházán játszik a KFC

  Félegyházán játszik a KFC

  2017. okt 14.
  Az elmúlt három mérkőzésen hibátlan a Faddikorr-Kiskunhalasi FC mérlege, ráadásul a csapat ezeken a találkozókon tíz gólt szerzett és mindössze egyetlen egyet kapott. Szombaton délután Kiskunfélegyházán folytatná jó sorozatát Stetakovic Marinko csapata.
 • Az Aradi vértanúkra emlékeztek (galéria)

  Az Aradi vértanúkra emlékeztek (galéria)

  2017. okt 06.
  Nemzeti gyásznap van ma. Az Aradi vértanúkra emlékezünk. Halason a Sétáló utcai emléktáblánál délután 5 órakor kezdődött a megemlékezés.
 • Áramszünetek lesznek

  Áramszünetek lesznek

  2017. okt 06.
  Októberben áramszünettel járó munkálatokat tervez Halason a DÉMÁSZ. Villamoshálózat-bővítés miatt kell majd a kimaradásokra számítani. A középfeszültségű villamoshálózat bővítése több helyszínt érint a városban.

 • Megemlékezés a kuruc szobornál (galériával)

  Megemlékezés a kuruc szobornál (galériával)

  2017. okt 06.
  Október 5-én, a halasi csata 314. évfordulóján előbb a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium volt kollégiumának udvarán, délután pedig a Búsuló kuruc szobornál tartottak megemlékezést. Damkó József alkotásánál a Szilády Áron Református Gimnázium diákjai adtak műsort, beszédet mondott Palásti Károly történelemtanár.

Hírlevél feliratkozásA Halas Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a
​ Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.