Friss hírek

 • Csontváry 100

  Csontváry 100

  2019. jún 19.
  A Forrás-Új Tükör Klub sorozata június 18-án folytatódott a Közösségek Házában Csontváry 100 címmel. A festőre Pap Gábor művészettörténész emlékezett vetítettképes előadással. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.
 • Anyakönyvi híreink (2019.06.19.)

  Anyakönyvi híreink (2019.06.19.)

  2019. jún 19.
  Weblapunk segítségével most Ön is megtudhatja, kik születtek, kik kötöttek házasságot és kik hunytak el az elmúlt napokban Kiskunhalason és a környező településeken.
 • A Magyar Orvosi Kamara segíti a Kiskun Sztómások Alapítványt

  A Magyar Orvosi Kamara segíti a Kiskun Sztómások Alapítványt

  2019. jún 18.
  A napokban Kiskunhalason tartotta kihelyezett elnökségi ülését a Magyar Orvosi Kamara, dr. Éger István vezetésével. A szervezet titkára dr. Lengyel János, aki elmondta, már harmadik alkalommal lehet városunk a házigazdája a szakmai tanácskozásnak. A megbeszélések mellett támogatási megállapodást írt alá a kamara és a Kiskun Sztómások Alapítvány.
 • Kezdődik a szúnyogirtás

  Kezdődik a szúnyogirtás

  2019. jún 18.
  Ma este csapást mérnek a csapadékos időszakot követő meleg időjárás hatására elszaporodott szúnyogokra Kiskunhalason. A Városgazda Zrt. által megbízott vállalkozás, a Bogármérnökség Kft. Kiskunhalas város területén, 300 hektáron földi szúnyoggyérítést végez ma kora este.
 • Figyelem! Elindult a Szent Imre utca felújítása

  Figyelem! Elindult a Szent Imre utca felújítása

  2019. jún 18.
  Elindult a Szent Imre utca Petőfi és Kard utca közötti szakaszának felújítása. Kedden kora délelőttől lezárták ezt a részt a forgalom elől, első ütemben a burkolatot bontották fel. Hamarosan hasonló korlátozásra kell számítani a Szabadkai út Szent József-iskola és Szentháromság tér közötti szakaszán is.
 • Új épületek, színpad - megszépül a Sóstó partja

  Új épületek, színpad - megszépül a Sóstó partja

  2019. jún 18.
  A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzés előkészítése történik, megjelent a kiírás, július 9-ig várják az ajánlatokat a Sóstó turisztikai célú fejlesztése pályázat kapcsán. A projekt keretében a jelenlegi, rossz állapotban lévő kiszolgáló épületek elbontásra kerülnek, helyükre egy stílusában megújult, mégis a strand szellemiségéhez illeszkedő rendezvénytér kerül kialakításra. Felépül egy színpad, valamint hozzá kapcsolódóan egy öltöző és egy vizesblokk.
 • Nyáresti táncház a Pajtaszínpadon

  Nyáresti táncház a Pajtaszínpadon

  2019. jún 18.
  A Kiskun táncegyüttes volt az első csoport, akik táncolhattak a közelmúltban átadott Pajtaszínpad avatóünnepségén. Saját bevallásuk szerint annyira megtetszett nekik a helyszín, hogy évadzáró, nyárindító táncestjüket is mindenképpen itt szerették volna megtartani. Erre a napokban sor is került egy táncház keretében.
 • (►) Legyen kéznél az esernyő!

  (►) Legyen kéznél az esernyő!

  2019. jún 17.
  Bármikor „leszakadhat” az ég. Esős napokra figyelmeztet a meteorológia. Zivatarok, akár felhőszakadás is várható egészen csütörtökig. A térség vasárnap délután már kapott ízelítőt a csapadékból. Ezt követően egy látványos jelenséget, óriási dupla szivárványt láthattak a halasiak. Úgy tűnik a csapadéknak lesz utánpótlása, így akár újabb szivárványok is keletkezhetnek. Fázni sem nem fogunk, hiszen a hőmérő higanyszála elérheti, sőt meg is haladhatja a 30 fokot.

Eseménynaptár

2019. június
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30

Kiemelt hírek

 • Több mint százan jelentkeztek nyári diákmunkára

  Több mint százan jelentkeztek nyári diákmunkára

  2019. jún 17.
  Már ötödik alkalommal biztosít nyári munkalehetőséget a halasi önkormányzat diákok számára. Idén több mint százan jelentkeztek, hatvankilencen két turnusban kapnak feladatokat többek között a városházán, a múzeumban, a Városgazdánál, a HMK-nál vagy éppen a bölcsődében.
 • Két halasi úszó is a dobogóra állhatott

  Két halasi úszó is a dobogóra állhatott

  2019. jún 17.
  Balatonfüred volt a házigazdája az Országos Nyíltvízi Úszó Bajnokságnak. Juhász Janka számára ismerős lehetett a közeg a 2017-es világbajnokságról. Most 10 kilométeren állt rajthoz és korosztályában, a juniorok között a harmadik helyen végzett. Örömteli, hogy a dobogó második fokára is halasi állhatott fel, Vas Luca szegedi színekben versenyezve lett ezüstérmes.
 • Csökkenhet a víznyomás Kiskunhalason

  Csökkenhet a víznyomás Kiskunhalason

  2019. jún 17.
  Ne csodálkozzon senki, ha a következő órákban víznyomás ingadozást tapasztal. A Kiskunsági Víziközmű - Szolgáltató Kft-től kapott tájékoztatás szerint műszaki meghibásodás történt.
 • Jól táncoltak a forróságban

  Jól táncoltak a forróságban

  2019. jún 17.
  Kiválóan szerepeltek a Stúdió 2000 TSE táncosai a hétvégén rendezett Szőke Tisza Nemzetközi Táncversenyen Szegeden – tudta meg hírportálunk Juhász Ágnes művészeti vezetőtől. A különböző kategóriákban döntőket táncoltak, a lányformációs csapatok első és második helyezéseket értek el. A részletes eredményeket az alábbiakban közöljük.
 • Ünnepi könyvhét Benkő Lászlóval

  Ünnepi könyvhét Benkő Lászlóval

  2019. jún 17.
  A kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtár minden évben csatlakozik az Ünnepi könyvhét eseménysorozatához, valamilyen kulturális programmal. Ezúttal egy, az olvasók körében rendkívül népszerű írót, Benkő Lászlót hívták meg városunkba egy író-olvasó találkozóra.
 • Halason dőlt meg az országos melegrekord, majd jött a hidegfront

  Halason dőlt meg az országos melegrekord, majd jött a hidegfront

  2019. jún 16.
  Néhány órával ezelőtt megérkezett a hidegfront Kiskunhalas térségébe is, a feltámadó szél egy fát kerítésre döntött. Előtte viszont tombolt a kánikula, városunkban dőlt meg az országos melegrekord.
 • Tizennégy regionális halasi elsőség (galéria)

  Tizennégy regionális halasi elsőség (galéria)

  2019. jún 16.
  Háromnapos regionális és felkészítő díjugrató lovasverseny helyszíne volt a Hirling József Lovaspark filces pályája. A péntektől vasárnapig tartó eseményen huszonhat versenyszámot rendezett meg a szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE különböző kategóriákban, amelyből tizennégyben halasi lovas végzett az első helyen. A 130 cm-es nagydíj győztese Fodor Gábor (Equirria Lovasklub) Rádiháza Garnier nyergében lett (címképen).
 • Micsoda veteránparádé volt! (galéria)

  Micsoda veteránparádé volt! (galéria)

  2019. jún 16.
  Az utóbbi évek legszínesebb találkozóját és túráját szervezte meg a kiskunhalasi Kántor András Egyesület. A huszonhatodik alkalommal lebonyolított veteránjármű rendezvényen több mint száz motor és autó tulajdonosa versengett egymással, hogy aztán a halasi főtéren vasárnap délelőtt elmesélhesse kedvencének történetét az érdeklődő nézőknek. Ismét százak voltak kíváncsiak a mutatós járművekre. Nagy kedvenc volt az 1918-ban gyártott Ford, illetve a hatvanas évek végén készült Ford Mustang.

Népszerű

 • Hatalmasok gyermekkora

  Hatalmasok gyermekkora

  2019. jún 05.
  Ezzel a címmel jelent meg Hahner Péter történész, egyetemi docens legújabb kötetet, melyben ismert történelmi alakok életének első néhány évéről olvashatnak az érdeklődők. Ezt a könyvet mutatta be a szerző Kiskunhalason, a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre szervezésében.
 • Botot ragadtak a tekósok

  Botot ragadtak a tekósok

  2019. jún 03.
  Napsütés, halk tücsökciripelés és remek hangulat várta a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium horgászversenyére érkező pecásokat. Az iskola évek óta, egyre élénkebb érdeklődés mellett szervezi meg a megméretést.
 • Színdarab a net veszélyeiről

  Színdarab a net veszélyeiről

  2019. máj 29.
  Gyakori kérdések. Ezt a címet kapta az a színdarab, amely arra kívánja felhívni a fiatalok figyelmét, milyen veszélyeket is rejt magában, ha valaki nem szüleitől, barátaitól vagy szakemberektől kér segítséget, hanem kizárólag az internetről informálódik.
 • Pikáns ebédindító

  Pikáns ebédindító

  2019. máj 19.
  A klasszikus húslevesek és gulyások mellett érdemes néha kipróbálni valami újat, valami egészen mást, mint amit megszoktunk. Remek választás lehet e heti ajánlatom, ami merőben írja újra a tartalmas leves fogalmát.