Friss hírek

 • (►) Keressük a 2018-19-es tanév legjobb táncát

  (►) Keressük a 2018-19-es tanév legjobb táncát

  2019. feb 22.
  A Halas Televízió Pont című műsora a korábbi évekhez hasonlóan ebben a tanévben is keresi a közönség kedvenc szalagavatós táncát. A nézőknek most is a Facebookon kell megjelölni egy lájkkal a nekik leginkább tetsző produkciót.
 • Télűző gyermekprogram volt a Hirling-lovasparkban (galéria)

  Télűző gyermekprogram volt a Hirling-lovasparkban (galéria)

  2019. feb 22.
  Kisiskolások vendégeskedtek pénteken délelőtt a Hirling József Lovasparkban. Mintha az időjárás is megérezte volna, hogy télűzésre készülnek a gyermekek a szervezőkkel együtt, mert szemerkélt az eső és metszően hideg szél fújt. Ennek ellenére a fedeles lovardában megtartották a közös gimnasztikát, majd a kiszebábot is elégették.
 • A belügyminiszter adta át a halasi börtönt (galéria)

  A belügyminiszter adta át a halasi börtönt (galéria)

  2019. feb 22.
  Pintér Sándor belügyminiszter adta át a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet, amelyet 122 nap alatt alakítottak ki, többnyire rabok kétkezi munkájával. A tárcavezető az ország egyik legmodernebb börtönének nevezte az intézményt, amelybe hétfőtől érkeznek majd a fogvatartottak, a maximális létszám 472 fő lesz. Eredményes volt a toborzás is, a félezer jelentkezőből már 116 fő képzése zajlik.
 • Anyakönyvi hírek (2019.02.22.)

  Anyakönyvi hírek (2019.02.22.)

  2019. feb 22.
  A friss anyakönyvi hírek megérkeztek szerkesztőségünkhöz. Csak egy kattintás, és Ön is megtekintheti, hogy kik születtek, kik kötöttek házasságot, és kik hunytak el térségünkben az elmúlt napokban.
 • Életveszélyes mutatvány a határon

  Életveszélyes mutatvány a határon

  2019. feb 22.
  Életüket kockáztatták azok a külföldiek, akik egy vasúti kocsi ütközőjére illetve alvázva kapaszkodtak fel. A kelebiai határátkelőn találták meg őket az egyenruhások, a vakmerő utazásból könnyen tragédia lehetett volna.
 • Bemutatják Halas értékeit, látványosságait

  Bemutatják Halas értékeit, látványosságait

  2019. feb 21.
  Kiskunhalason forgat ezekben a napokban a Magyar Televízió Itthon vagy című magazinjának stábja. A forgatócsoportot Juhász Gábor közművelődési referens vezette körbe a város számos pontját érintve. Hétvégén senki ne lepődjön meg, ha motorzúgást hall a magasból, hisz a tervek szerint drónos felvételek is készülnek a kisfilmhez.
 • Közel 9 milliárdból gazdálkodik a város: elfogadták a költségvetést

  Közel 9 milliárdból gazdálkodik a város: elfogadták a költségvetést

  2019. feb 21.
  Számos út- és járdafelújítás, fejlesztés szerepel Kiskunhalas idei költségvetésében, amelynek értelmében 2019-ben a város közel 9 milliárd forintból gazdálkodhat. A megjelent képviselők közül tizen igennel szavaztak a tervezetre, míg Patocskai Tamás és Váradi Krisztián a tartózkodott gombot nyomta meg. A városvezetés szerint tartható, megtervezett és minden területre odafigyelő gazdálkodási tervet sikerült elkészíteni.
 • Eredményes projektet zártak

  Eredményes projektet zártak

  2019. feb 21.
  A Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium a szerbiai Zombori Közgazdasági Szakközépiskolával közösen pályázott a Fiatalok együtt a természetvédelem, az egészséges életmód, a kulturális örökség és a turizmus előmozdítása határokon átnyúló együttműködésen keresztül programra. Az egy év tapasztalatait összegezték ma. „Youth-together - HUSRB/1602/32/0085" jelzésű pályázaton a két iskola közösen nyert támogatást.

Eseménynaptár

2019. február
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
     1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28

Kiemelt hírek

 • Kórházi beszámoló: 683 milliós fejlesztés valósult meg

  Kórházi beszámoló: 683 milliós fejlesztés valósult meg

  2019. feb 21.
  Ahogy egy esztendővel ezelőtt, most is dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató tolmácsolásában hangzott el a Semmelweis Kórház az előző évről szóló beszámoló. Az intézmény vezetője kiemelte, hogy 683 millió forintos fejlesztés volt az intézményben, ebben műszerbeszerzés, illetve a dolgozók, betegek komfortérzetét növelő beruházások is voltak. A főigazgató kezdeményezte, hogy hozzák létre a dr. Monszpart László Alapítványt a leendő orvosok kiemelt támogatása érdekében. 
 • Megnyílt az Utazás kiállítás (galéria)

  Megnyílt az Utazás kiállítás (galéria)

  2019. feb 21.
  Ma délelőtt a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén megnyílt az idei Utazás kiállítás. A nagyszabású kiállítás díszvendége Bács-Kiskun Megye, amelynek egyik érdekes és látványos együttműködő partnere Kiskunhalas város. A megnyitón beszédet mondott mások mellett Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is.
 • Benkő Tibor lesz Kiskunhalas Díszpolgára

  Benkő Tibor lesz Kiskunhalas Díszpolgára

  2019. feb 21.
  Néhány perccel ezelőtt, zárt ülés keretében döntött a képviselő-testület arról, hogy idén ki kapja meg a díszpolgári címet. Fülöp Róbert polgármester hozta nyilvánosságra a nevet, 2019-ben dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter lesz a kitüntetett. Az elismerést a Város Napja alkalmából szervezett ünnepségen veszi majd át.
 • Íme a február 24-i kívánságlista

  Íme a február 24-i kívánságlista

  2019. feb 21.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A február 24-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • (►) Az ország 10. legjobb csapata a Kertvárosi-iskoláé (galéria)

  (►) Az ország 10. legjobb csapata a Kertvárosi-iskoláé (galéria)

  2019. feb 21.
  Budapesten, az Újlak Utcai Általános Iskola volt a házigazda a diákolimpia játékos sportverseny pótselejtezőjének, amelynek tétje az országos döntőbe jutás volt. Gyulai, miskolci, székesfehérvári, szombathelyi csapatok mellett a Kertvárosi Általános Iskola is ott volt a rangos megméretésen. A szakemberek szerint az utóbbi évek legerősebb mezőnye gyűlt össze, ez meg is látszott a vetélkedésen. A halasiak szépen helytálltak.
 • Stúdióba vonult a karaokegyőztes

  Stúdióba vonult a karaokegyőztes

  2019. feb 21.
  A Halas Televízió által megrendezett X. Pont Karaokeverseny nyertese, Tóth Marianna a műsor fődíjaként egy saját lemezt készíthet a Bendegúz Hangstúdióban. A napokban megkezdődtek a munkálatok, a tehetséges fiatal hölgy saját bevallása szerint nagyon élvezi, hogy profi körülmények között énekelheti kedvenc slágereit.
 • Elhunyt Szegletes László

  Elhunyt Szegletes László

  2019. feb 21.
  Február 18-án, életének 56. évében hosszantartó, méltósággal viselt betegség következtében elhunyt Szegletes László nyugállományú törzszászlós, a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület elnöke- tudatta a szervezet vezetősége. Búcsúztatójáról később intézkednek.
 • Újabb győztes edzőmeccs (galéria)

  Újabb győztes edzőmeccs (galéria)

  2019. feb 20.
  A győzelem megvolt, de a látottakkal nem lehetett maradéktalanul elégedett Márton Zsolt edző, miután a Faddikorr-Kiskunhalasi FC 2-1 arányban felülmúlta a Géderlak csapatát. A felkészülés már a negyedik hetébe lépett, az újabb edzőmeccs is bizonyította, van még csiszolnivaló a játékon.

Népszerű