Friss hírek

 • Kigyulladt egy istálló Kiskunmajsán

  Kigyulladt egy istálló Kiskunmajsán

  2020. jan 17.
  Kigyulladt egy istálló Kiskunmajsa külterületén pénteken délután. A káresethez a hely katasztrófavédelmi őrs tűzoltói mellett a kiskunhalasi hivatásosok is vonultak.
 • Sikeres a balotai „adok-kapok” doboz

  Sikeres a balotai „adok-kapok” doboz

  2020. jan 17.
  Naponta friss kenyér, pékáru és tartós élelmiszer is kerül egy fém szekrénybe, amely Balotaszállás központjában lett felállítva. Falubíró Gábor és felesége volt az ötletgazda, kezdeményezésüknek köszönhetően a rászorulók elvihetik a kitett élelmiszert, míg mások segítenek abban, hogy folyamatos legyen a szekrény feltöltése.
 • Halasi rendőrök segítettek elfogni az autótolvajokat

  Halasi rendőrök segítettek elfogni az autótolvajokat

  2020. jan 17.
  A tolvajtrió tagjai jánoshalmi, illetve helvéciai férfiak voltak, az autókat Kecskemétről lopták, Kecelen adtak túl rajtuk. A lebukásukban pedig komoly részük volt a kiskunhalasi járőröknek. Egy egészen friss krimi, amelyről most számolt be a police.hu.
 • Programok az elkövetkező napokra (2020.01.17.)

  Programok az elkövetkező napokra (2020.01.17.)

  2020. jan 17.
  Tánc, zene, színház, előadások és könyvbemutató – januárban is mozgalmas Halason a kulturális élet. A hónap egyik kiemelkedő eseménye A magyar kultúra mapja lesz. Szemezgessenek a programkínálatban Önök is!
 • Ügyes gyermekek a járási mesemondó versenyen (galéria)

  Ügyes gyermekek a járási mesemondó versenyen (galéria)

  2020. jan 17.
  A Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola volt a házigazdája a járási mesemondó versenynek.  Tíz intézményből, 36 alsó tagozatos diák szerepelt a megméretésen, a legjobban továbbjutottak a tankerületi döntőbe. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, mert a gyermekek jól felkészülten érkeztek a versengésre.
 • Idézzük fel a nyár ízeit!

  Idézzük fel a nyár ízeit!

  2020. jan 17.
  A forró hónapok szabadtéri grillezései során készített ételek ízét, illatát idézhetjük fel ezzel a rendkívül omlós csirkesülttel, amit könnyedén elkészíthetünk konyhai körülmények között is. A receptet Kiss Alexandra nevű olvasónktól kaptam.
 • Vádemelés az idős nőt kifosztó halasi fiatal ellen

  Vádemelés az idős nőt kifosztó halasi fiatal ellen

  2020. jan 17.
  Tavaly december 10-én, egy 18 éves kiskunhalasi fiatal fosztott ki egy 72 éves nőt a városban. A helyi ügyészség most emelt vádat ellene, közben az is kiderült, hogy tettét felfüggesztett fogházbüntetésének próbaideje alatt követte el.
 • Ágyakat vásárolt a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat

  Ágyakat vásárolt a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat

  2020. jan 17.
  Nagy örömöt okozott negyven családnak a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat a napokban. A szervezet kilencvenegy ágyat vásárolt és azokat el is vitte az arra rászorulóknak. Szabó Tünde képviselő szerint a jövőben több hasonló segítségnyújtásra készül a CNÖ.

Eseménynaptár

2020. január
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
   1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • A város és a tankerület közös közleménye

  A város és a tankerület közös közleménye

  2020. jan 16.
  Szerkesztőségünk ma délután Kiskunhalas Város Önkormányzata és a Kiskőrösi Tankerületi Központ közös közleményét kapta városunkban működő oktatási intézményekkel összefüggésben. A közös közleményt az alábbiakban találják hírportálunk olvasói.
 • Nem marad el a kispályás záróforduló (galéria)

  Nem marad el a kispályás záróforduló (galéria)

  2020. jan 16.
  A Connextion Városi Teremlabdarúgó Bajnokságának versenybizottsága az elmúlt napokban azon dolgozott, hogy ne maradjon el a záróforduló. Kedden ugyanis jelezték a játékvezetők, hogy az elmúlt időszak sportszerűtlen eseményei miatt nem vállalják a közreműködést. A szervezők megtalálták a megoldást, így szombaton befejeződhet az idei szezon.
 • Retro- és komolyzene a Kultúrképben

  Retro- és komolyzene a Kultúrképben

  2020. jan 16.
  Táncdalfesztiválos slágerek, komolyzene és versek szerepelnek a Halas Televízió csütörtök este fél 8-kor kezdődő Kultúrkép című műsorának kínálatában.
 • 25 éve szállítanak Európában

  25 éve szállítanak Európában

  2020. jan 16.
  Kollégái lepték meg hétfőn délelőtt a kiskunhalasi Elektrans Elek és Fia Kft. ügyvezetőjét annak apropóján, hogy éppen 25 évvel ezelőtt, 1995. január 10-én alapították meg a céget. A kis ünnepség keretében a jelenlévők közösen idézték fel a cég elmúlt két és fél évtizedét.
 • Halálos baleset Tompa közelében (galéria)

  Halálos baleset Tompa közelében (galéria)

  2020. jan 16.
  Mentők, rendőrségi és tűzoltóautók siettek a tragédia helyszínéhez az 53-as út 78-as kilométerszelvényéhez a Tompa közelében bekövetkezett, halálos kimenetelű közúti közlekedési balesethez ma kora délelőtt. Két autó ütközött, egyik gépkocsivezető a baleset következtében elhunyt. Két további személy sérült, akiket mentő vitt a halasi kórházba. 
 • Az Újvilág vonzásában

  Az Újvilág vonzásában

  2020. jan 15.
  A Forrás-Új Tükör Klubban január 14-én a Greguss színészcsalád vendégeskedett Szabadkáról. Az esten Király Gábor, a rendezvény házigazdája Zalánt, a családfőt, Herminát, a feleségét és Lillát, a lányukat kérdezte választott hivatásukról, életútjukról, magánéletükről, terveikről. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.
 • A halasi buszállomásig utaztak a migránsok

  A halasi buszállomásig utaztak a migránsok

  2020. jan 15.
  Több olvasónk is jelezte, hogy külföldi férfiakat igazoltattak a rendőrök szerdán reggel, a Szegedről Győrbe tartó járaton a halasi buszállomáson. Kiderült, hogy  egyiküknek sem volt érvényes irata.
 • Épül a kertvárosi óvoda (galéria)

  Épül a kertvárosi óvoda (galéria)

  2020. jan 15.
  Új óvoda épül Halason. Javában tart a kertvárosi óvoda kivitelezése. Az iskola mellett - a Gárdonyi Géza utca felől - kapott helyet az új létesítmény. Ha minden a tervek szerint halad szeptemberben már gyermekeket fogad az intézmény. 

Népszerű