Friss hírek

 • Kizökkentünk a megszokott életritmusból

  Kizökkentünk a megszokott életritmusból

  2020. már 30.
  A fenti mondat Hegyesi Banditól való. A kiskunhalasi kötődésű énekes, zenész betartja az otthon maradásra vonatkozó kérést. A Gypo Circus zenekar frontembere szerint mindazoknak így kell cselekedni, akik megtehetik.
 • Dolgos vállalkozói összefogás a halasi kórházért

  Dolgos vállalkozói összefogás a halasi kórházért

  2020. már 30.
  Több vállalkozás fogott össze annak érdekében, hogy a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTI Oktatókorháza területén, a fertőző osztály földszinti részén egy sürgősségi betegellátó osztályt alakítsanak ki. A rendkívüli gyorsaságot és szakértelmet kívánó beruházás időre elkészül - számolt be erről közösségi oldalán Bányai Gábor országgyűlési képviselő.
 • Befejező fázisában van a járványkórház építése

  Befejező fázisában van a járványkórház építése

  2020. már 30.
  Információink szerint 31-én éjfélkor befejezettnek tekinthető a kiskunhalasi járványügyi konténerkórház építése. A beruházás március 16-án kezdődött a halasi börtön területén. A kiskunhalasi mobil konténerkórház a kórház leterheltsége miatt vonható be a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.
 • (►) Pánik nincs, útlemondás van

  (►) Pánik nincs, útlemondás van

  2020. már 30.
  Bizonytalanok az emberek, nem tudják érdemes-e lemondani a koronavírus terjedése miatt a már lefoglalt, külföldi szálláshelyeiket. A halasi utazási irodákban egyelőre még nincs pánikhelyzet, az országos tapasztalatok szerint azonban egyre többen mondanak le utakat.
 • Stúdióban énekelt a karaokegyőztes

  Stúdióban énekelt a karaokegyőztes

  2020. már 29.
  A december végi eredményhirdetéskor derült fény arra, hogy Tóth Szilárd nyerte meg a Halas Televízió által szervezett XI. Pont Karaokeversenyt. A sárosdi énekes nyereménye egy saját lemez elkészítésének a lehetősége volt. A győztes a napokban rögzítette a korongra kerülő dalokat, s mint mondja, óriási élményekkel gazdagodott a munkálatok során.
 • Egy igazán tartalmas tokány

  Egy igazán tartalmas tokány

  2020. már 29.
  Szerencsére a magyar szakácskönyvek bővelkednek a tartalmas, ízletes ételekben. Ezen a héten egy klasszikust választottam, amit mindenféle modernizálás, változtatás nélkül, eredeti leírás szerint készítettem el. A család reakcióiból ítélve jól döntöttem.
 • Polgármester: nem lesz vásár, elindul a szájmaszkok varrása

  Polgármester: nem lesz vásár, elindul a szájmaszkok varrása

  2020. már 29.
  Újabb betegnél diagnosztizálták a koronavírust, így három pácienst ápolnak a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókorháza fertőző osztályán. Többek között ez derült ki Fülöp Róbert polgármester néhány perccel ezelőtti bejelentéséből. Nem lesz vásár sem és a jövő héten indul a szájmaszkok gyártása.
 • Járványkörkép Halasról száz éve

  Járványkörkép Halasról száz éve

  2020. már 29.
  Országos hírportálon jelent meg ma egy halasi vonatkozású járványtörténeti visszatekintés Végső István helytörténész tollából. Az első világháborúban és az azt követően terjedő spanyolnátha hasonló közösséget érintő áldozatokat és korlátozásokat jelentett hazánkban és Kiskunhalason is, mint a mostani koronavírus-járvánnyal összefüggő intézkedések. A halasi helytörténész cikkét az alábbiakban olvashatják.

Eseménynaptár

2020. április
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
   1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Kiemelt hírek

 • Már 22-en vállalnak Halason házhoz szállítást

  Már 22-en vállalnak Halason házhoz szállítást

  2020. már 29.
  Folyamatosan bővül azoknak a helyi vállalkozásoknak a köre, akik házhoz szállítást vállalnak. Gyakorlatilag egy bevásárlást is el lehet intézni otthonról úgy, hogy ki sem mozdulunk a 4 fal közül.
 • Élő, netes tehetségkutatóban szurkolhatunk Bencének

  Élő, netes tehetségkutatóban szurkolhatunk Bencének

  2020. már 28.
  A kiskunhalasi Gusztos Bence jelenleg Angliában él feleségével és kisgyermekével. A kialakult vírushelyzet miatt az utóbbi napokat ő is a lakásban volt kénytelen tölteni. Mivel egyik kedvenc időtöltése a zenélés, odahaza is sokszor előkerül a hangszer. Kapóra jött neki az egyik legismertebb hazai YouTube csatorna pályázata, ahol a karantén miatt otthon lévő énekeseket, zenészeket szólított meg egy versennyel. Bence ma este 7-től élőben muzsikál majd több százezer online nézőnek.
 • Rendben lezajlott a piac

  Rendben lezajlott a piac

  2020. már 28.
  A rendőrség, az önkormányzati rendészet és a piac szervezőcsapatának is megköszönte a munkáját Fülöp Róbert polgármester legfrissebb közleményében. A városvezető szerint a mai piac a héten bevezetett helyi és a tegnap kihirdetett országos intézkedések keretei között lezajlott.
 • 10.500 szál virág a kórházi dolgozóknak

  10.500 szál virág a kórházi dolgozóknak

  2020. már 28.
  Egy kisteherautónyi virág érkezett pénteken kora este a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Szegedi Egyetem Oktatókórháza főbejáratához, amelyet dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató vett át. A 10.500 szál virágot a Garas Virág Hungária Kft. ajánlotta fel az intézménynek.
 • Segítség a kórháznak: a Faddikorr Kft. 1 milliót ajánlott fel

  Segítség a kórháznak: a Faddikorr Kft. 1 milliót ajánlott fel

  2020. már 28.
  Egymás után érkeznek a felajánlások a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak. Pénteken jelezte a Faddikorr Kft., hogy 1 millió forintot ajánl fel az intézménynek.
 • A törlőkendőnek a kukában a helye

  A törlőkendőnek a kukában a helye

  2020. már 28.
  Megelőzendő a nagyobb bajt, már most felhívással fordul a lakosság felé a Kiskunvíz Kft. A megye 53 településén ivóvíz és szennyvízszolgáltatást nyújtó cég munkatársai azt tapasztalják, hogy megnövekedett a szennyvízcsatornába jutó úgynevezett nedves törlőkendő mennyisége, emiatt komoly meghibásodások is történhetnek.
 • Nonstop üzemmódban a malom

  Nonstop üzemmódban a malom

  2020. már 28.
  A megnövekedett igényeket a gyártókapacitás emelésével hozza egyensúlyba a halasi malom. Az üzemben hétvégén is dolgoznak. Folyamatos a kiszállítás a kereskedelmi egységekbe. 
 • Mise és istentisztelet a Halas Tv-ben

  Mise és istentisztelet a Halas Tv-ben

  2020. már 28.
  A koronavírus-veszély miatt nem lehet látogatni az egyházi eseményeket, miséket és istentiszteleteket. Több egyház saját maga rögzíti a szertartásokat. A Halas Televízió is segít abban, hogy minél több emberhez eljussanak az egyházi események. Vasárnap délelőtt szentmisét és istentiszteletet is láthatnak nézőink.

Népszerű