Friss hírek

 • A Szekeres Pálinka a városi bowling bajnok

  A Szekeres Pálinka a városi bowling bajnok

  2019. ápr 22.
  Nem mindennapi sorozatot szakított meg a Szekeres Pálinka a városi bowling bajnokságon. Az eddigi valamennyi megméretésen aranyérmet szerző Favágók legyőzésével Szekeresék lettek a bajnokok.
 • (►) Engedd, hogy szabad legyek

  (►) Engedd, hogy szabad legyek

  2019. ápr 22.
  Egy jól ismert sláger, melyet annak idején Bródy János adott elő, napjainkban pedig hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a Margaret Island által ismerik a fiatalok. Ezt a dalt dolgozta fel lelkes, zeneszerető kiskunhalasiak egy csoportja, akik már korábban is készítettek több a capella átiratot.
 • Ünnep után bizottsági- és testületi ülés lesz

  Ünnep után bizottsági- és testületi ülés lesz

  2019. ápr 21.
  Ahogy vége a húsvéti ünnepeknek, ismét munkához látnak a halasi önkormányzati képviselők és a bizottságok tagjai. Április 23-án és 24-én a bizottságok véleményezik az előterjesztéseket, majd 25-én a képviselőtestület hoz döntéseket. Várhatóan 27 napirendi pontot vitat meg a képviselőtestület. A munka zárt üléssel kezdődik, itt döntenek arról, hogy idén kik vehetik majd át a Kiskunhalas Város Egészségügyéért Díjakat.
 • Remek győzelem a Mórahalom ellen (galéria)

  Remek győzelem a Mórahalom ellen (galéria)

  2019. ápr 21.
  Zsinórban a harmadik mérkőzését nyerte meg a Kiskunhalasi FC női csapata a megyei labdarúgó-bajnokságban. A lányok tavasszal még veretlenek, ráadásul kilenc rúgott gól mellett egyik ellenfél sem tudta bevenni a kapujukat. Vasárnap délelőtt a második helyen álló Mórahalom volt az ellenfél.
 • Meg kell barátkoznunk a feltámadás titkával! (galéria)

  Meg kell barátkoznunk a feltámadás titkával! (galéria)

  2019. ápr 21.
  Ma van húsvét vasárnapja, a feltámadás vasárnapja, a liturgikus év legnagyobb ünnepe. Ebből az alkalomból ünnepi szentmisére került sor a Felsővárosi Jézus Szíve Templomban, amely teljesen megtelt. Talapka István plébános, címzetes apát úgy fogalmazott: nekünk, keresztényeknek meg kell  barátkoznunk a feltámadás titkával. Ehhez kell a szentlélek segítsége is.
 • Hangulatos házi bajnokságot szerveztek (galéria)

  Hangulatos házi bajnokságot szerveztek (galéria)

  2019. ápr 21.
  Rendhagyó eseménynek adott helyet a Halasi Box Club edzőterme. Péter Barnabás ötlete nyomán házi bajnokságot szerveztek, ahol súlycsoporttól, korosztálytól és nemtől függetlenül bunyóztak együtt a sportolók. A bírók szerepét ezúttal az egyesület legendás öregjei játszották. Miközben a ringben nagy meccsek voltak, az udvaron finom bográcsos étel készült.
 • A három nyulak

  A három nyulak

  2019. ápr 21.
  A Martonosi Pál Városi Könyvtárban Játékos-bábos mesék címmel indult sorozat. A foglalkozásokra a kisgyerekeket és szüleiket várják elsősorban. Ezen a héten – igazodva a közelgő ünnepekhez – A három nyulak című mesét elevenítették meg a tékában.
 • Kulturális ajánlatok az elkövetkező napokra

  Kulturális ajánlatok az elkövetkező napokra

  2019. ápr 20.
  A húsvéti hosszúhétvége és az ünnep utáni napok is tartogatnak kulturális eseményeket Halason. Locsolkodás, hagyományőrzés, előadások, kiállítás és koncert is szerepel a kínálatban.

Eseménynaptár

2019. április
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25
26 27
28
29
30

Kiemelt hírek

 • Extra finom húsvéti sonka

  Extra finom húsvéti sonka

  2019. ápr 20.
  Jön a húsvét, szinte minden családnál főtt sonka kerül majd az asztalra. De mi lenne, ha idén nem a hagyományos módszer szerint készülne ez a finomság. Mutatok egy új, egészen egyedi ízvilágú verziót.
 • KFC: öt lett belőle (galéria)

  KFC: öt lett belőle (galéria)

  2019. ápr 20.
  Ismét gólgazdag mérkőzést játszott és nyert meg a Faddikorr-Kiskunhalasi FC a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A halasiak a Lajosmizsét fogadták a Bundzsák Dezső Sportközpontban, a vendégek ellen ősszel, idegenben gólnélküli döntetlen volt az eredmény. A hazaiak már az első 45 percben négyszer vették be a mizseiek kapuját.

 • Nem gyakorlat: füst szivárgott a negyedik emeleti ablakból (galéria)

  Nem gyakorlat: füst szivárgott a negyedik emeleti ablakból (galéria)

  2019. ápr 20.
  Tűzhelyen lévő zúzapörkölt okozott nem kis riadalmat szombaton, nem sokkal dél után Kiskunhalason, a Bocskai utcában. A tűzoltókhoz érkezett bejelentés szerint füst szivárgott ki egy negyedik emeleti lakás ablakán. A halasi egységek perceken belül a helyszínre érkeztek.
 • Egy platánfa utóélete

  Egy platánfa utóélete

  2019. ápr 20.
  Platános borítóval jelent meg Vedres Ferenc és Vedres-Nagy Ibolya legújabb, Fa és Forgács című könyve. A kiskunmajsai házaspár által jegyzett kötet kiskunhalasi bemutatóját a Tiszti Klubban tartották a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület szervezésében.
 • Minden újszülött kap életkezdési csomagot a várostól

  Minden újszülött kap életkezdési csomagot a várostól

  2019. ápr 20.
  A kiskunhalasi védőnők vendége volt Fülöp Róbert polgármester, akiknek meg is mutatta az életkezdési csomagot. Mint emlékezetes, a képviselő-testület döntésének értelmében minden, 2019-ben halasi lakcímre érkező újszülött babacsomagot kap az önkormányzattól. A városvezető tájékoztatta a jelenlévőket a közeljövő fejlesztéseiről is. 
 • Húsvéti egyházi események

  Húsvéti egyházi események

  2019. ápr 20.
  Folytatódnak a húsvéti ünnepi események a keresztény egyházaknál. A gyász után Jézus Krisztus feltámadására, az egyházi év legnagyobb ünnepre készülnek a templomokban. Sok hívőt várnak a szertartásokra.
 • Költségalapú bérlakásokra lehet pályázni

  Költségalapú bérlakásokra lehet pályázni

  2019. ápr 20.
  Halason folytatódik a már bevált gyakorlat, amikor pályáztatással választanak lakót önkormányzati bérlakásokba. Ezúttal négy önkormányzati tulajdonú költségalapú bérlakásra lehet beadni a jelentkezéseket. A szükséges nyomtatványok már elérhetőek, a lakások megtekintésére előre be kell jelentkezni.
 • Elektromos biciklis férfi okozott balesetet a Kőrösi úton (galéria)

  Elektromos biciklis férfi okozott balesetet a Kőrösi úton (galéria)

  2019. ápr 19.
  Kerékpárosokat ért baleset pénteken este, negyed tíz körül Kiskunhalason, a Kőrösi úton. Az elsődleges adatok szerint egy elektromos biciklivel közlekedő férfi miatt történt meg a baj. 

Népszerű

 • A legfrissebb anyakönyvi hírek (2019.04.16.)

  A legfrissebb anyakönyvi hírek (2019.04.16.)

  2019. ápr 16.
  A legfrissebb anyakönyvi híreket most is nálunk olvashatják először. Tekintsék meg a legújabb adatokat!
 • Már a menzán is szerettük

  Már a menzán is szerettük

  2019. ápr 14.
  Érdemes időnként elővenni a jól megszokott, klasszikus ételeink receptjét is. Ezen a héten egy napjainkban talán már retrónak számító ebédötletet ajánlok.
 • A magyar óvodások 30 százaléka beszédhibás

  A magyar óvodások 30 százaléka beszédhibás

  2019. már 22.
  A kontinens számos országában megemlékeztek a szakemberek az Európai Logopédiai Napról. Kiskunhalason a Bács-kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat helyi kirendeltségének munkatársaihoz tartozik a logopédiai feladatkör. A szakemberek több óvodában is rendszeresen tartanak foglalkozásokat. A tapasztalatok szerint, felgyorsult világunkban a gyerekek egyre nehezebb helyzetben vannak a megfelelő beszédkésség elsajátításakor.