Friss hírek

 • Ukrán embercsempész Mélykútnál

  Ukrán embercsempész Mélykútnál

  2020. dec 01.
  Újabb ukrán embercsempész akadt a rendőrség horgára. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hétfőn délután Mélykút közelében fogtak el 5 szír migránst, majd nem sokkal később a segítőjüket is lefülelték. 
 • Anyakönyvi hírek (2020.12.01.)

  Anyakönyvi hírek (2020.12.01.)

  2020. dec 01.
  A legfrissebb anyakönyvi híreket most is nálunk olvashatják először. Tekintsék meg a legújabb adatokat!
 • Mikor használjuk a ködlámpát?

  Mikor használjuk a ködlámpát?

  2020. nov 30.
  Az őszi-téli hónapokban gyakran van ködös, szürke időjárás térségünkben is. A Halason közlekedő autósok egy része mégsem kapcsolja fel a fényszórókat, mások viszont indokolatlanul sok világítással járják a várost.
 • Véradás lesz szerdán a Közösségek Házában

  Véradás lesz szerdán a Közösségek Házában

  2020. nov 30.
  Számítanak a halasi és környékbeli véradók segítségére. Noha jelenleg zárva tart a Sétáló utcai Közösségek Háza, ez nem befolyásolja a hónap első szerdáján a véradást. December 2-án 8 és 13 óra között a megszokott feltételekkel várja a donorokat a Vöröskereszt helyi szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat. Mindenkitől azt kérik, hogy tartsa be az aktuális járványügyi szabályokat. Fontos tudnivaló, hogy csak azok menjenek vért adni, akik egészségesek. Akik felgyógyultak a koronavírus fertőzésből a gyógyulást követő három hét múlva adhat vért.
 • (►) Apa-lánya duó került a legjobbak közé

  (►) Apa-lánya duó került a legjobbak közé

  2020. nov 30.
  Korábban nem volt még arra példa a Halas TV karaokeversenyein, hogy valaki a saját gyermekével énekeljen duettet. A XII. Ganzair-Pont Karaokeversenyen ez most megtörtént. Tóth Gyula kislányával, Reginával érkezett a Pont stúdiójába. Már az előválogatón is lenyűgözték bájos produkciójukkal a zsűrit, így nem volt kérdéses, hogy döntőbe jutnak. Második szereplésük is nagy sikert aratott az ítészek körében, így top9-esek lettek.
 • Életműdíjas pedagógus

  Életműdíjas pedagógus

  2020. nov 30.
  Illésné Liska Teréz negyven évet töltött a szakképzésben. Húsz évig a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskolában, 18 évet a II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában Kiskunhalason tanított, az utolsó két évet pedig a VSZC Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában Szentendrén. Elmondható, hogy kitartó típus. A közelmúltban életműdíjas lett.
 • (►) Ünnepi gondolatok advent első vasárnapján

  (►) Ünnepi gondolatok advent első vasárnapján

  2020. nov 29.
  Ahogyan azt már korábban jeleztük Önöknek, az aktuális járványügyi szabályozások sajnos nem teszik lehetővé, hogy a megszokott módon, közösen gyújtsuk meg a Bethlen Gábor téren lévő óriási adventi koszorú gyertyáit. Azonban az egyházak képviselői vasárnaponként, a Halas Televízió kameráin keresztül eljuttatják ünnepi gondolataikat az embereknek.
 • Weinhardt Virág Grand Prix-t nyert

  Weinhardt Virág Grand Prix-t nyert

  2020. nov 29.
  A hétvégén, Budapesten, a Nemzeti Lovardában rendezték meg a CSI**W Világkupa, Nemzeti 125 cm, U25 fedett pályás díjugrató lovasversenyt. A háromnapos versenysorozaton több kiskunhalasi díjugrató is nyeregbe szállt. Az esemény utolsó napján, vasárnap Weinhardt Virág (Kiskunhalasi LTSE) Chiclana nevű lovával megnyerte a nagydíjat (címkép, fotó Hajdu Krisztina).

Eseménynaptár

2020. december
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • Szeretet és támogatás: újabb adományok a kórházi dolgozóknak

  Szeretet és támogatás: újabb adományok a kórházi dolgozóknak

  2020. nov 29.
  Finom kiskőrösi kalács, kávé, déligyümölcs és csülkös paprikás krumpli. Az elmúlt napokban sem feledkeztek el azokról a kórházi dolgozókról, akik a nap 24 órájában gyógyítanak, fájdalmat csillapítanak. 
 • Szétrobbant kosárpalánk: Szikora Melinda életveszélyben volt

  Szétrobbant kosárpalánk: Szikora Melinda életveszélyben volt

  2020. nov 29.
  Megdöbbentő jelenet játszódott le a Svédország - Magyarország felkészülési kézilabdamérkőzés kezdése előtt, a bemelegítésnél. A magyar csapat kapuja fölött lévő kosárlabdapalánk egész egyszerűen szétrobbant, a műanyag törmelék szinte teljesen beterítette a büntetőterületet. Szikora Melinda, a nemzeti csapatunk kiskunhalasi születésű kapusa életveszélyben volt.
 • Most már nagyon ideje abroncsot cseréltetni!

  Most már nagyon ideje abroncsot cseréltetni!

  2020. nov 29.
  Sok teendőjük van a gumiszervizek dolgozóinak ezekben a napokban. Egyre többen cseréltetik a nyári gumiabroncsokat télire. A szakemberek szerint már nagyon időszerű a gumicsere.
 • (►) Több mázsányi élelmiszert gyűjtöttek össze

  (►) Több mázsányi élelmiszert gyűjtöttek össze

  2020. nov 29.
  A kiskunhalasi Katolikus Karitász akciójához kapcsolódva tartósélelmiszer-gyűjtést szervezett a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum. Árpád-házi szent Erzsébet tetteit felidézve, lélekben már a karácsonyt várva ajánlották fel adományaikat az iskola diákjai.
 • Vasárnap délután zárul Halason az őszi lombgyűjtés

  Vasárnap délután zárul Halason az őszi lombgyűjtés

  2020. nov 29.
  Ezen a hétvégén véget ér a halasi őszi lombgyűjtési akció. Így akinél még van összegyűjtött falevél vagy egyéb zöldhulladék, éljen a lehetőséggel. Az önkormányzat és a Halasi Városgazda Zrt. szervezésében most is a város két pontjára helyeztek ki konténereket. A Szabadság téren -  a Felsővárosi-iskola előtt – illetve a Kálvin téren lehet díjmentesen leadni a zöldhulladékot. A növényi származékok elhelyezésében a helyszínen segítenek a Városgazda Zrt. munkatársai. A konténerek reggel 8-tól délután 17 óráig vannak nyitva.
 • Kreatív ötletek szalmával

  Kreatív ötletek szalmával

  2020. nov 28.
  Losoncz Lászlóné gyerekkorában tanulta meg, hogyan lehet szalmából díszeket készíteni. Az elmúlt harminc évben gyakorolta, fejlesztette tudását. Alkotásaival sokaknak okoz örömet. Az ünnepekre saját dekorációval készül.
 • Építik a kilátót, kotorják a tómedret - szabadidőközponttá válik a Csetényi park

  Építik a kilátót, kotorják a tómedret - szabadidőközponttá válik a Csetényi park

  2020. nov 28.
  Nagy változások történtek a Csetényi parkban az elmúlt hónapokban. Folyamatban van Kiskunhalas eddigi legnagyobb turisztikai beruházása. Jelenleg a csónakázó tó medrét kotorják a kivitelezők, illetve épül a kilátó és a fogadóépület. A beruházás 876 millió forintos pályázati forrás segítségével valósul meg.
 • Vírus miatti intézkedések a postákon

  Vírus miatti intézkedések a postákon

  2020. nov 28.
  A tavaszihoz hasonló intézkedéseket vezetett be a Magyar Posta. Az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek. Ez azt jelenti, hogy a reggeli nyitást követően a postai munkatársak a 65 év feletti ügyfeleket előre veszik a kiszolgálásban. Az időseknek javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek. A fertőzésveszély csökkentése érdekébe újra bevezették az egyedi várakozási rendet is, így egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. A többieknek a bejárat előtt kell várakozni egymástól javasoltan legalább 1,5 méterre.

Népszerű

 • November utolsó dallistája

  November utolsó dallistája

  2020. nov 28.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A november 29-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • Kormányhivatali ügyintézés csak időpontfoglalással

  Kormányhivatali ügyintézés csak időpontfoglalással

  2020. nov 13.
  Csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok és azt kérik, aki teheti, online intézze hivatali ügyeit! A járvány terjedésének, valamint a személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében vezették be ezt az intézkedést a kormányablakokban és okmányirodákban.
 • Lezárult a kórházi pályázat

  Lezárult a kórházi pályázat

  2020. okt 15.
  2020. október 13-án zárult le a Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések Kiskunhalason elnevezésű projekt, melynek átfogó célja volt az egészségügyi intézmények infrastrukturális hátterének fejlesztése, a szolgáltatások eredményességének növelése a betegbiztonság területén. A rendszerszintű technológiai folyamatok fejlesztése, melyek segítségével csökkenthető a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata, hogy ezáltal lerövidíthetővé váljon a kórházi ellátás időtartama. Továbbá kiemelt cél volt az egységes intézményi betegazonosító rendszer bevezetése. A projekt Európai Uniós támogatással, 173,34 millió forint összegből valósulhatott meg.