Friss hírek

 • Krisztina második helye egy országos pályázaton

  Krisztina második helye egy országos pályázaton

  2018. okt 18.
  Sikeresen szerepelt és két elismerést is átvehetett a Style&Draw enteriőr tervezési pályázaton Szilágyiné Szabó Krisztina. A halasi lakberendező második helyen végzett munkájával és neki ítélték oda a különdíjat is. A pályzóknak saját otthonuk arculatát kellett megtervezniük.
 • Biblia-történet

  Biblia-történet

  2018. okt 18.
  A városi könyvtárban Három és fél évezred Bibliája címmel rendeztek Biblia-történeti kiállítást. A tárlathoz kapcsolódóan előadást tartott Grabarits Ágnes. Az Adela-gyűjtemény képviseletében nyilatkozott a Halasmédiának a kiállított könyvekről és tárgyakról.
 • Készülnek a jövő évi választásokra

  Készülnek a jövő évi választásokra

  2018. okt 18.
  Kiskunhalas főterén tartott aláírásgyűjtést és sajtótájékoztatót a napokban az MSZP. A helyi, megyei és országos szervezetek vezetői egy közös cél érdekében szólították meg a járókelőket.
 • Járási Tehetségfórum

  Járási Tehetségfórum

  2018. okt 17.
  Egy járási tehetségfórumnak adott otthont a Közösségek Háza. A rendezvényen főként oktatási intézményvezetők és a pedagógiai szakszolgálat helyi szakemberei vettek részt. A fórumon elhangzott, hogy a fiatalok segítése és a tehetséggondozás csak abban az esetben lehet hatásos, ha az oktatási intézmények és a pedagógiai szakszolgálat munkatársai össze tudnak dolgozni a közös cél érdekében.
 • Emlékezzünk közösen!

  Emlékezzünk közösen!

  2018. okt 17.
  Október 23-án az 1956-os forradalom hőseire emlékezünk. Kedden délelőttől több helyszínen zajlanak majd az események Kiskunhalason.
 • A héten jár a Zöldjárat

  A héten jár a Zöldjárat

  2018. okt 17.
  Most már intenzíven hullanak a falevelek, de nagy mennyiségű zöldhulladék gyűlik össze ilyenkor a kertekben, udvarokban is. A térség szemétszállítási szolgáltatója az FBH-NP Nonprofit Kft. Halason ezen a héten szállítja el az úgynevezett zöldjárat keretében a kukák mellé kitett biológiailag lebomló hulladékot pl. fűkaszálékot, falevelet, lágyszárú növényeket.
 • (►) 283 milliós kábítószerfogás Tompán

  (►) 283 milliós kábítószerfogás Tompán

  2018. okt 17.
  Óriási kábítószerfogás Tompán: a megyei főkapitányság tájékoztatása szerint 155 csomagban, összesen 113 kilónyi marihuánát  találtak a pénzügyőrök egy mikrobuszban elrejtve. A drog feketepiaci értéke közel 283 millió forint.
 • Junior Prima-díjas lett Mészáros Blanka

  Junior Prima-díjas lett Mészáros Blanka

  2018. okt 17.
  Újabb rangos elismerést vehetett át Mészáros Blanka, a Szilády Áron Református Gimnázium egykori diákja. A kunfehértói színésznő a Nemzeti Színházban megrendezett ünnepségen kapta meg a Junior Prima Díjat.

Eseménynaptár

2018. október
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • Átvette a város kulcsát a diákpolgármester (galéria)

  Átvette a város kulcsát a diákpolgármester (galéria)

  2018. okt 16.
  Régi-új diákpolgármestere van Kiskunhalasnak, Hegedűs Ildikó személyében, aki már át is vette a város kulcsát Fülöp Róbert polgármestertől. Ildikó két alpolgármesterével és a diákparlament tagjaival együtt kedden délután tett esküt a Thorma János Múzemban. Megtudtuk tőle, folytatni szeretnék a korábban elindított rendezvényeiket és újakban is gondolkodnak.  
 • Sok-sok kacagás a bibós gólyabálon (galéria)

  Sok-sok kacagás a bibós gólyabálon (galéria)

  2018. okt 16.
  Remek hangulat uralkodott a Bibó István Gimnázium aulájában az idei gólyabálon. A végzősök ötletes feladatokkal lepték meg a kisgólyákat, akik igyekeztek mindent beleadni, hogy bizonyítsák, rászolgáltak a bibós titulusra.
 • Halason is népszerű az Ovi-Zsaru Program (galéria)

  Halason is népszerű az Ovi-Zsaru Program (galéria)

  2018. okt 16.
  Rendőr Robival és Rosszcsont Ricsivel is megismerkedhettek kedden délelőtt a Vasút utcai óvoda nagycsoportosai. Az Ovi-Zsaru Program keretében látogatott el hozzájuk Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója és Komlós Gergő törzsőrmester. A cél az, hogy a gyermekek bizalommal forduljanak az egyenruhásokhoz és megismerjék az alapvető közlekedési szabályokat, tisztában legyenek a veszélyforrásokkal.
 • Anyakönyvi hírek (2018.10.16.)

  Anyakönyvi hírek (2018.10.16.)

  2018. okt 16.
  Weblapunk segítségével most Ön is megtudhatja, kik születtek, kik kötöttek házasságot és kik hunytak el az elmúlt napokban Kiskunhalason és a környező településeken.
 • Ittas biciklis ment neki a busznak

  Ittas biciklis ment neki a busznak

  2018. okt 16.
  Könnyebben megsérült az a biciklis, aki hétfőn délután ment neki egy busznak a Tinódi utcában. A helyszínelés során kiderült, hogy a férfi ittas volt.
 • Halason is várják az életmentő hősöket

  Halason is várják az életmentő hősöket

  2018. okt 15.
  A kiskunhalasi mentőállomás is részese annak az országos programnak, amelyet az Újraélesztés Nemzetközi Napja alkalmából szerveznek. Október 16-án, 9-12 óra között várják az érdeklődőket városunkban is a hétköznapok hősei a Nagy Szeder utcai bázison.
 • Nagyon erős lett az idei mezőny

  Nagyon erős lett az idei mezőny

  2018. okt 15.
  A Halas Televízió stábja idén is megrendezte a Pont Karaokeversenyt, mely a műsor történetében már a tizedik évad. Az előválogatók izgalmai után vasárnap délután eljött a döntő, ahol összesen tizenhatan állhattak közönség, valamint zsűri elé a kamerák kereszttüzében. A remek hangulatú verseny bőven tartogatott meglepetéseket a jelenlévőknek.
 • Versenytánc eredmények nemzetközi porondon

  Versenytánc eredmények nemzetközi porondon

  2018. okt 15.
  A Stúdió 2000 TSE versenytáncosai folyamatosan járják a világot, amely során nemzetközi szinten jegyzett, nagy versenyeken teszik erőpróbára képességeiket és tánctudásukat. Az elmúlt hétvégén Spanyolországban, Csehországban és Szlovákiában jártak Studio-sok külföldön, de egy hazai, Budapesten rendezett nemzetközi versenyen is helytálltak párosaink.

Népszerű

 • Hazai klasszikus

  Hazai klasszikus

  2018. okt 11.
  Igyekszem folyamatosan előszedni régi, magyaros recepteket. E heti ajánlatom is egy klasszikus, aminek ott a helye a családok étkezőasztalán.
 • Hús is, zöldség is

  Hús is, zöldség is

  2018. okt 05.
  Véleményem szerint meg kell találni egy ételben az ideális hús-zöldség arányt. Mostani ajánlatomra ez tökéletesen igaz.
 • Ínyencek halétele

  Ínyencek halétele

  2018. sze 26.
  Harcsából általában paprikást készítenek a legtöbben. Bár az is egy rendkívül finom étel, én most mutatok egy sokkal, de sokkal érdekesebb ebédötletet.
 • Cselekvő szeretet - Jótékonysági est versekkel

  Cselekvő szeretet - Jótékonysági est versekkel

  2018. sze 23.
  A Bibó István Gimnáziumban rendezték meg a József Attila Irodalmi Kör és a Pásztortűz Egyesület Cselekvő Szeretet című pályázatának díjkiosztó ünnepségét.  A zenés irodalmi jótékonysági estre közel százötvenen voltak kíváncsiak.