Friss hírek

 • Gvendolin papírszívei

  Gvendolin papírszívei

  2019. aug 16.
  Csütörtökön este nyílt meg a Közösségek Házában Ászity Gvendolin első önálló kiállítása. A kunfehértói diáklány az elmúlt években készült alkotásainak legjavát mutatta be a közönségnek.
 • Utcai figyelemfelhívásra készülnek az állatvédők

  Utcai figyelemfelhívásra készülnek az állatvédők

  2019. aug 16.
  Demonstrációt szervez három állatvédő szervezet augusztus 25-én 16 órára a Kiskunhalasi Városi Bíróság elé. A „#Nem, Ne tűrjük az erőszakot” nevű kezdeményezéssel az állatok elleni kegyetlenkedésekre hívják majd fel a figyelmet.
 • A vasárnapi dallista

  A vasárnapi dallista

  2019. aug 16.
  Küldjön jókívánságot, egy hűsítő dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. Az augusztus 18-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • Hol lehet Mészáros Endréné?

  Hol lehet Mészáros Endréné?

  2019. aug 16.
  Egy 49 éves kiskunhalasi asszony eltűnése miatt fordult a nyilvánossághoz a rendőrség. Mészáros Endrénét a rendőrség tájékoztatása szerint hétfő óta nem találják.
 • Augusztus 20. – útlezárás lesz Halason

  Augusztus 20. – útlezárás lesz Halason

  2019. aug 16.
  Halason javában tartanak az augusztus 20-i ünnepség előkészületei. A délelőtti programok helyszíne a Végh-kúria, a délutáni, esti koncerteké és a tűzijátéké a Bethlen Gábor tér. A nagyszabású rendezvény miatt útlezárások lesznek a főtérnél.
 • Folytatni kívánják a sikeres városvezetést

  Folytatni kívánják a sikeres városvezetést

  2019. aug 15.
  A közelgő önkormányzati választásokkal kapcsolatban kampánynyitó nagygyűlést tartott a Fidesz-KDNP Kiskunhalasi szervezete csütörtök este 6 órakor a Thorma János Múzeum zsúfolásig megtelt nagytermében. Fülöp Róbert polgármester (címképen) értékelte az elmúlt öt évet, vázolta terveit és bejelentette, hogy újrázni kíván. A nagygyűlésen bemutatták a Fidesz-KDNP tíz választókerületi képviselőjelöltjeit.
 • Búcsú Paczolay Gyulától (galéria)

  Búcsú Paczolay Gyulától (galéria)

  2019. aug 15.
  Elbúcsúztak Kiskunhalas díszpolgárától, a neves tornaedzőtől, nemzetközi bírótól, Paczolay Gyulától. A Tulit Péter Nemzetközi Tornaverseny megálmodója egy hónappal ezelőtt, 78 éves korában hunyt el. Szűk családi körben helyezték végső nyughelyére a régi református temetőben. A  tisztelői, barátai  megemlékezést szerveztek tiszteletére. Eljött többek között Vígh László, az olimpiai bajnok Magyar Zoltán edzője; Hegyes Csaba korosztályos Európa-bajnok tornász és mindazok ott voltak, akik tisztelték, szerették őt.
 • Négynapos lovasverseny GP-vel

  Négynapos lovasverseny GP-vel

  2019. aug 15.
  Augusztus 16-a és 19-e között rendezik meg a Hirling József Lovasparkban az Országos Minősítő Díjugrató Verseny és Grand Prix (GP) III. fordulót. A négynapos eseményen a legjobb hazai díjugratók mellett a halasi lovasok is nyeregbe szállnak. Egy kiváló családi programlehetőség az ünnepi hosszú hétvégére.

Eseménynaptár

2019. augusztus
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
    1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22 23
24 25
26
27
28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • Tiszta vízhez jut a környék

  Tiszta vízhez jut a környék

  2019. aug 15.
  Dr. Skribanek Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezést követően rövid időn belül megépült a közkút a Szegedi úton, az Átlós úti kereszteződés közelében. A kivitelezést a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. végezte el.
 • Baleset részese volt, de nem segített a sérülteknek a mélykúti sofőr

  Baleset részese volt, de nem segített a sérülteknek a mélykúti sofőr

  2019. aug 15.
  Nem állt meg, nem nyújtott segítséget egy mélykúti sofőr, miután Opeljével érintőlegesen ütközött egy másik járművel, amely az árokba borult szerdán kora este. A balesetnek több sérültje is volt, a 42 éves mélykúti férfit otthonából állították elő vérvételre.
 • Megújul a halasi lottózó

  Megújul a halasi lottózó

  2019. aug 15.
  Teljesen megújul a kiskunhalasi lottózó. A munkálatok a hét elején kezdődtek és várhatóan szeptember végén fejeződnek be. A beruházás ideje alatt ideiglenes helyen várják a halasiakat.
 • Programok az elkövetkező napokra

  Programok az elkövetkező napokra

  2019. aug 15.
  Egymást érik majd a zenei csemegék az elkövetkező napokban Halason. Helyi fellépők, távoli országok tánccsoportjai számítanak az érdeklődők figyelmére. Érdemes lesz ellátogatni az augusztus 20-i programokra melynek kiemelt eseménye lesz a tűzijáték és Péterfy Boriék koncertje. Sebestyén Márta pedig az orgonák éjszakája keretében érkezik Halasra.
 • Modernizálták a Kuruc vitézek téri főzőkonyhát (galéria)

  Modernizálták a Kuruc vitézek téri főzőkonyhát (galéria)

  2019. aug 14.
  Néhány hét leforgása alatt, halasi vállalkozók szakértelmének és szorgalmának köszönhetően megújult a Kuruc vitézek téri főzőkonyha. A beruházást az önkormányzat által biztosított forrásból a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete bonyolította le. Stírné Prikidánovics Tímea intézményvezető arról is beszélt a szerda délelőtti bejáráson, hogy a városi tálalókonyhában is történnek fejlesztések.
 • Beindult a tanszervásárlási roham

  Beindult a tanszervásárlási roham

  2019. aug 14.
  Bár még javában tart a nyári szünet, a diákok és szüleik már elkezdtek készülni a 2019-2020-as tanév kezdetére. Már a papírboltokban is egyre nagyobb a forgalom, sokan kész listákkal érkeznek az üzletekbe. Érdekesség, hogy napjainkban már nem csak a füzeteket és tolltartókat kell beszerezni az új tanévre. Sokan a család műszaki eszközeit is fejlesztik, modernizálják szeptember elsejére.
 • Csütörtökön megemlékezés lesz Paczolay Gyuláról

  Csütörtökön megemlékezés lesz Paczolay Gyuláról

  2019. aug 14.
  Mint arról korábban beszámoltunk, szűk családi körben helyezték végső nyugalomra Paczolay Gyulát. Kiskunhalas díszpolgárának,  neves versenybírónak, edzőnek a tisztelői, barátai egy megemlékezést szerveznek csütörtökön 16 órára, a régi református temetőben.
 • Betörőt fogtak a belvárosban a vagyonőrök

  Betörőt fogtak a belvárosban a vagyonőrök

  2019. aug 14.
  Feltartóztattak egy betörőt a Halas-Pajzs vagyonőrei kedden délután Kiskunhalas belvárosában. Miután a családi házba telepített riasztó jelzett a központban, a járőr perceken belül a helyszínen volt.

Népszerű

 • Nyárköszöntő muzsikával

  Nyárköszöntő muzsikával

  2019. jún 23.
  Még a határon túlról is érkeztek zenészek. Idén is élénk érdeklődés mellett rendezte meg a kiskunhalasi Szilaj Citerazenekar a nyárköszöntő Citerajuniálist. Helyi, környékbeli és egészen messzi vendégek is közönség elé álltak az egésznapos rendezvényen.
 • Határtalanul a Váriban - Határtalanul Erdélyben

  Határtalanul a Váriban - Határtalanul Erdélyben

  2019. jún 18.
  A 2019 márciusban elkezdődött Határtalanul program folytatásaként május utolsó hetében ismét 40 diákunk fedezhette fel Erdély természeti, történelmi és kulturális kincseit.