Friss hírek

 • „Üdvözlünk újra a fedélzeten Karcsi!”

  „Üdvözlünk újra a fedélzeten Karcsi!”

  2021. már 02.
  Kedves hangvételű bejegyzésben köszöntötte dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató a súlyos betegségéből felépült dr. Majorosi Károly főorvost. A kiváló szakember három hónap után tért vissza az intézménybe. 
 • Az ifisták is legyőzték a Kiskőröst (galéria)

  Az ifisták is legyőzték a Kiskőröst (galéria)

  2021. már 02.
  Rövid időn belül másodszor találkoztak egymással a Kiskunhalasi UKSC és a Kiskőrös kézilabdázói a Dékáni-sportcsarnokban. Ezúttal az ifjúsági III. osztályú bajnokság keretein belül játszottak mérkőzést. A halasiak ősszel Kiskőrösön döntetlent értek el, hazai pályán viszont mind a két pontra igényt tartottak.
 • Meghatározó könyves élmények

  Meghatározó könyves élmények

  2021. már 02.
  A vírus miatt bevezetett korlátozások idején tartalmas időtöltést nyújthat az olvasás. Varga-Sabján Gyula, a városi könyvtár korábbi igazgatója elmondta, melyek a meghatározó könyves élményei. Arról is beszélt, milyen folyóiratokat olvas szívesen.
 • Bezárt óvodák és online oktatás halasi iskolákban

  Bezárt óvodák és online oktatás halasi iskolákban

  2021. már 01.
  Halason és a térségben több olyan köznevelési intézmény, - óvoda és iskola is van - ahol a megbetegedések, a nagyszámú hiányzások miatt be kellett zárni, illetve osztályoknak, csoportoknak rendelték el, hogy maradjanak otthon. E héten például a Szilády Áron utcai óvoda is zárva tart és 10 napra digitális oktatásra áll át a Felsővárosi Általános Iskola is a sok hiányzó miatt. Mindenkitől azt kérik a köznevelési intézmények, hogy kizárólag egészséges gyerekeket vigyenek közösségbe.
 • Migránsokat fogtak az 53-as főúton, Halas határában (galéria)

  Migránsokat fogtak az 53-as főúton, Halas határában (galéria)

  2021. már 01.
  Úgy tudjuk, hogy kilenc migráns, valamint a sofőr ült abban a belgrádi rendszámú autóban, amely a fehértói út és az 53-as főút kereszteződésében tért le az útról. A járművet már üldözték a rendőrök- tudtuk meg.
 • Védőnőket vezényeltek a kórházba

  Védőnőket vezényeltek a kórházba

  2021. már 01.
  A járványhelyzet alakulása miatt március 1-től a halasi védőnői szolgálattól három területi- és két iskolavédőnő, valamint mindkét iskolaorvos a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba került átvezénylésre. A következő hetekben emiatt őket mobiltelefonjukon nem lehet majd elérni – közölte a KIGSZ vezetője Stírné Prikidánovics Tímea. A körzetek folyamatos ellátását helyettesítéssel biztosítják.
 • Zöld feladatok fókuszban

  Zöld feladatok fókuszban

  2021. már 01.
  Mongyi Marianna a tudatos ökológiai szemlélet és gondolkodásmód kialakítását és közvetítését prioritásnak tartja. A Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesületének elnöke szerint fontos, hogy a tudatos fogyasztóvá válás és az innováció hangsúlyt kapjon.
 • Lovastorna: készülnek a visszatérésre (galéria)

  Lovastorna: készülnek a visszatérésre (galéria)

  2021. már 01.
  A járványhelyzet miatt egyelőre szünetel a lovastorna versenyszezon. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek edzések. A Kiskunhalasi Lovasbandérium Lovastorna Szakosztálya továbbra is tart tréningeket, mert úgy számolnak, hogy előbb-utóbb visszatérhetnek versenyezni. A halasi lovastorna csapat heti három alkalommal tart felkészítő órákat.

Eseménynaptár

2021. március
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • (►) A 200 éve született Gózon István sírjánál koszorúztak

  (►) A 200 éve született Gózon István sírjánál koszorúztak

  2021. feb 28.
  Kétszáz évvel ezelőtt, 1821 februárjában született Kiskunhalason Gózon István gazdálkodó, aki kortársai és az utókor szerint is a legtermékenyebb parasztverselő volt. Rá emlékeztek a hétvégén a régi református temetőben lévő sírhelyénél.
 • (►) Kossuth Zsuzsannára és az ápolókra emlékeztek a Dékániban

  (►) Kossuth Zsuzsannára és az ápolókra emlékeztek a Dékániban

  2021. feb 28.
  Nélkülözhetetlen a munkájuk. A napokban volt a Magyar Ápolók Napja. A Kiskunhalasi Dékáni Árpád Technikumban egy szűk körű megemlékezést tartottak. Az eseményen kihangsúlyozták, hogy milyen nélkülözhetetlen napjainkban is az ápolók munkája és megbecsülés illeti mindazokat, akik ezt a hivatást választják és gyakorolják. A koronavírus miatti helyzet is rámutat ennek a szakmának a fontosságára.
 • Maradnak a járványügyi intézkedések, emelt készültség az egészségügyben

  Maradnak a járványügyi intézkedések, emelt készültség az egészségügyben

  2021. feb 28.
  Továbbra is be kell tartani a szabályokat. Március 15-ig – a járványügyi szakemberek véleményét figyelembe véve - meghosszabbították az érvényben lévő intézkedéseket. A kórházakban emelt szintű készültséget rendeltek el. A térségben is terjed a járvány. A halasi kórház főigazgatója hasznos tanácsokat tett közzé, például azt, mi a teendő, ha felmerül a fertőzés gyanúja.
 • Rendszámokkal trükköztek Halason

  Rendszámokkal trükköztek Halason

  2021. feb 28.
  A napokban zárult két eljárás is Kiskunhalason, mindkét ügyben rendszámokkal trükköztek a gyanúsítottak. Egy Volkswagenre egy mercedes azonosítója került, a másik esetben pedig még a Suzukiját is átfestette a tulaj.
 • Új eljárással mentették meg a kismama életét a járványkórházban

  Új eljárással mentették meg a kismama életét a járványkórházban

  2021. feb 28.
  Egy 36 éves, koronavírussal fertőződött kismama életét mentették meg a kiskunhalasi mobil járványkórházban, mégpedig egy új eljárásnak köszönhetően. Az asszony és a gyermeke is jól van már, a beteg 29 nap után hagyhatta el az intézményt - írta a hiros.hu.
 • Stúdióba vonult a karaokegyőztes

  Stúdióba vonult a karaokegyőztes

  2021. feb 28.
  Mint arról korábban beszámoltunk már weblapunkon, a Halas Televízió által szervezett XII. Ganzair-Pont Karaokeversenyt a kabai Borbély József nyerte meg. Első helyezettként egy saját demo CD-t készíthetett el profi körülmények között, a kiskunhalasi Bendegúz Hangstúdióban. Természetesen mi is ott jártunk a nagy eseményen.
 • Gőzölgő ázsiai leves

  Gőzölgő ázsiai leves

  2021. feb 28.
  Mindig öröm számomra, ha ismerőseimtől kapok egy-egy remek receptötletet. Venczel Katalin több finom étel leírását osztotta már meg olvasóinkkal az elmúlt években. Most egy ázsiai ízvilágú levest készített.
 • Kazi Roland újra kiválasztott

  Kazi Roland újra kiválasztott

  2021. feb 27.
  Közel 200 pályázó közül a legjobb 25 egyike Kazi Roland. A kiskunhalasi születésű fiatal képzőművész ebben az évben is kiérdemelte, hogy Derkovits-ösztöndíjas legyen.

Népszerű

 • (►) Nincs enyhítés: továbbra is kötelező Halason a maszkviselés

  (►) Nincs enyhítés: továbbra is kötelező Halason a maszkviselés

  2021. feb 09.
  Bár az elmúlt napokban több, a környéken lévő településen is feloldották részben vagy teljes egészében a korábban bevezetett szigorításokat, Halason ez a közeljövőben még biztosan nem fog megtörténni.
 • Online polgármesteri köszöntő és újévi koncert január 1-jén

  Online polgármesteri köszöntő és újévi koncert január 1-jén

  2020. dec 31.
  2021. január 1-jén, 18 órakor közvetíti különböző felületein a Halas Televízió, közel egy órás műsor keretében a hagyományos újévi polgármesteri köszöntőt. A veszélyhelyzeti korlátozások miatt, a megszokott újévi koncert és Fülöp Róbert polgármester köszöntője az online térben valósul meg. A műsor sugárzó vétellel, kábel televíziós csatornakiosztásban, online felületen és a közösségi médiában (Facebook) is követhető lesz azonos  időben.