Friss hírek

 • A halasiak is elbúcsúztak Józsi atyától

  A halasiak is elbúcsúztak Józsi atyától

  2020. júl 05.
  Berki József káplán váratlan halála óriási megdöbbenést keltett Kiskunhalason. Józsi atya búcsúztatása szülőhelyén, Salgótarjánban volt, a Szent József Plébániatemplomban. Városunkból különbusz indult, hogy a halasiak is elbúcsúzhassanak szeretett papjuktól. 
 • Vigyázat, csalni akarnak!

  Vigyázat, csalni akarnak!

  2020. júl 05.
  Különös csalási kísérletről számolt be egy halasi lakos. A majdnem pórul járt férfi elmondása szerint a Tesco parkolóban lévő autójához igyekezett, amikor megszólította két fiatalember. Egyikük azt mondta, hogy ismeri a fiát és egy csomagot szeretne hozzá eljuttatni.
 • A gyermekek, a szülők és a nagyszülők is imádják

  A gyermekek, a szülők és a nagyszülők is imádják

  2020. júl 05.
  Kisgyermekes szülők, nagyszülők gyűlnek össze csütörtökönként a Végh-kúria udvarán található Pajtaszínpadnál. A Ringató foglalkozás a veszélyhelyzet ideje alatt szünetelt, azonban most ismét nagy népszerűségnek örvend a térségben.
 • Mentes lekváros piskótatekercs Dorkától

  Mentes lekváros piskótatekercs Dorkától

  2020. júl 05.
  Egyik kedvenc süteményem a piskótatekercs, ami nagy örömöt okozott, amikor először sikerült elkészítenem. Gluténmentes változatban szerencsére két hozzávalót kell csak kicserélnünk, a lisztet, illetve a sütőport. Lássunk is hozzá, szerezzünk magunknak és másoknak is örömöt a szép gluténmentes piskótánkkal.
 • Halas példát mutat, hogy kell a szemetelőket lebuktatni

  Halas példát mutat, hogy kell a szemetelőket lebuktatni

  2020. júl 04.
  Kiskunhalas önkormányzatának tevékenysége kiváló követendő példa ahhoz, hogy lebuktassuk a szemetelőket: a nyilvánosság ereje. Így fogalmazott a hulladekvadasz.hu internetes oldal, amely most számolt be a halasi eredményekről, amelyek az illegális hulladékelhelyezés elleni harcban jelentkeztek.
 • Adományszámlát nyitott a Városért Közalapítvány

  Adományszámlát nyitott a Városért Közalapítvány

  2020. júl 04.
  Civil kezdeményezésre adományszámlát nyitott a Városért Alapítvány. Két emlékkereszt felállítása mellett a nemrégiben kihelyezett defibrillátor fenntartására, illetve egy új vásárlására gyűjtenek hozzájárulásokat. 
 • Dallista július 5-re

  Dallista július 5-re

  2020. júl 04.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A július 5-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • Sokat tanult a Szuperligában a Halasi Tenisz Club (galéria)

  Sokat tanult a Szuperligában a Halasi Tenisz Club (galéria)

  2020. júl 04.
  A Budaörs elleni pénteki mérkőzéssel befejezte szereplését a Szuperligában a Halasi Tenisz Club-Római Tenisz Akadémia. A csapat 6:1 arányú veresége azt jelenti, hogy jövőre az első osztályban szerepelhet. Az elmúlt egy héten lejátszott öt meccsből viszont sokat tanultak a teniszezőink.

Eseménynaptár

2020. július
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
   1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • (►) Újabb akció: kábítószerrazzia volt Kiskunmajsán

  (►) Újabb akció: kábítószerrazzia volt Kiskunmajsán

  2020. júl 04.
  Újra lecsaptak a rendőrök Kiskunmajsán azokra, akik az alapos gyanú szerint pszichoaktív anyaggal kereskedtek. A csütörtök hajnalban lezajlott akcióban hét embert állítottak elő, egyikük őrizetbe került.
 • Álmok hímzett szövete

  Álmok hímzett szövete

  2020. júl 04.
  B. Boros Ilona művészetével ismerkedhettek meg mindazok, akik részt vettek kiskunhalasi kiállításának megnyitóján július 3-án. Köszöntőt mondott Fülöp Róbert, városunk és Haszlió Ferenc, Kecel polgármestere. A kiállítást N. Kovács Zita művészettörténész nyitotta meg.
 • Várja a látogatókat a városházi kilátó

  Várja a látogatókat a városházi kilátó

  2020. júl 03.
  A turisztikai fejlesztés a TOP-1.2.1-15-BK1-2016-00004 azonosítószámú „A kiskunhalasi városháza tornyának kilátó céljára történő hasznosítása” című projekt a Széchényi 2020 program keretében, közel 100 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívása keretében valósul meg.
 • Strand: használható a nagymedence

  Strand: használható a nagymedence

  2020. júl 03.
  Most már lehet róni a hosszokat. Péntek délután kaptuk a tájékoztatást Hugyecz Sándortól, a Halasthermál Kft. vezetőjétől, hogy megnyitották a szabadtéri nagymedencét, így a hétvégén már lehet hűsölni vagy úszni benne.
 • Fegyházbüntetés kiszabását kéri az ügyészség

  Fegyházbüntetés kiszabását kéri az ügyészség

  2020. júl 03.
  Drága árat kell fizetnie bűneiért egy szanki férfinek, aki ellen most emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség  többrendbeli üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt. Volt egy társa is, aki amikor külön utakon járt, akkor is lopásokból élt.
 • Júliustól elektronikus címadattal adhatók fel a hivatalos iratok

  Júliustól elektronikus címadattal adhatók fel a hivatalos iratok

  2020. júl 03.
  A Magyar Posta tájékoztatása szerint, papírmentessé válik a hivatalos iratok postai adminisztrációja a feladók számára. Június végéig lehetett a tértivevény nyomtatványt a feladáskor felhasználni, júliustól csak elektronikus címadattal adhatók fel a hivatalos iratok.
 • A tripla P ütős koncertje a halasi főtéren

  A tripla P ütős koncertje a halasi főtéren

  2020. júl 03.
  Fúvós muzsika után az ütős hangszereké lesz a főszerep szombaton, 17 órától a halasi főtéren.  A TérZene program második állomásán a Percusson Projekt Pécs szórakoztatja majd a publikumot.
 • Kormányablak - hétfőtől érvényes nyitva tartás

  Kormányablak - hétfőtől érvényes nyitva tartás

  2020. júl 03.
  A Kiskunhalasi Járási Hivatal hivatalvezetője, dr. Tallós Bálint közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amely a hivatal nyitva tartását érinti. A közleményt, amely alapvetően a pénteki ügyfélfogadás változását jelenti, az alábbiakban olvashatják!

Népszerű