Friss hírek

 • Dér tanár úr honfoglalása

  Dér tanár úr honfoglalása

  2018. aug 17.
  Kiskunhalasi szereplője volt a Honfoglaló című televíziós vetélkedő csütörtök esti adásának. Dér János volt a három játékos egyike, aki az utolsó pillanatokig harcban állt az első helyért, egyik ellenfele várát le is döntötte.
 • Pályát neveznek el Suti Istvánról

  Pályát neveznek el Suti Istvánról

  2018. aug 17.
  Augusztus 19-én, a kormányzati támogatásból megvalósult lovasbázis-fejlesztés átadásán, az egész napos programok meghitt része lesz a Suti István emléktábla avatás a Hirling Lovasparkban. A lovas szakma egykor fénylő üstökösének nevezett sportolóról a nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas, megújult  négyévszakos pályát nevezik el. Suti István életéről, sportsikereiről az alábbiakban olvashatnak.
 • Térkövezés, csapadékvíz-elvezetés a Kárpát utcán

  Térkövezés, csapadékvíz-elvezetés a Kárpát utcán

  2018. aug 17.
  Hamarosan elkészül a Kárpát utcai üzletsor előtti rész csapadékvíz-elvezetése és a parkoló térkövezése. Mint megtudtuk, Vincze Attila önkormányzati képviselő karolta fel az ügyet, a megvalósulás a városháza, a lakosság és a polgármester összefogásának köszönhető.
 • Megszépült Bernáth-kollégium várja a diákokat

  Megszépült Bernáth-kollégium várja a diákokat

  2018. aug 16.
  Fennállásának 43. esztendejébe lépő Bernáth Lajos Kollégiumban 114 millió forintos beruházás zajlik hetek óta. Nagy Ernő igazgató szerint jelentős állomás ez az intézmény életében, a kazáncsere mellett festés volt az épületben, és renegeteg új bútort is kapnak a diákok. Tanévezdésre elkészül a mozgássérült-feljáró is.
 • Íme, a szüret részletes programja!

  Íme, a szüret részletes programja!

  2018. aug 16.
  Két hét múlva kezdődnek a Halasi Szüreti Fesztivál rendezvényei. Péntektől vasárnapig változatos programokkal készülünk, könnyűzenei és népzenei koncertek mellett gasztronómiai élmények, gyermekrendezvények várnak mindenkit a halasi főtéren.
 • Korlát a bicikliút mellett

  Korlát a bicikliút mellett

  2018. aug 16.
  Kerékpárosok, gyalogosok taposták azt a területet, amelyet mostantól korlát véd meg ettől a belvárosi kerékpárút mellett. Fülöp Róbert polgármester a közösségi oldalon megosztott bejegyzése szerint lejárt a türelmi idő.
 • Szépen terített asztal (galéria)

  Szépen terített asztal (galéria)

  2018. aug 16.
  A Forrás-Új Tükör Klub legutóbbi programjának középpontjában a gasztronómia állt. Az étkezési kultúrát témául választó előadás számos érdeklődőt vonzott a Közösségek Házába. A szakma jeles kiskunhalasi képviselői szolgáltak számos érdekességgel a közönségnek a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében.
 • Megújult a Kertvárosi ABC előtti parkoló (galéria)

  Megújult a Kertvárosi ABC előtti parkoló (galéria)

  2018. aug 16.
  Közel 7 millió forintos beruházás eredményeként térköves lett a Kertvárosi ABC előtti parkoló és a vízelvezetést is megoldották a munkálatok során. Az építkezés városi forrásból valósult meg, de anyagi áldozatot vállalt a megvalósítás érdekében a Coop-Halas Zrt. is. Laskovicsné Terzics Edit, a körzet képviselője azt mondja, több évtizedes problémát oldottak meg ezzel.

Eseménynaptár

2018. augusztus
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
   1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • Minden, amit a Tinódi utca felújításáról tudni kell

  Minden, amit a Tinódi utca felújításáról tudni kell

  2018. aug 16.
  - A Tinódi utca felújításához érkező 30 millió forintos kormányzati támogatás lehívása folyamatban van. A tervezést megkezdték a szakemberek. Bízom abban, hogy ez jó ütemben fog haladni és akár már szeptemberben tárgyalhat a képviselő-testület e témában arról, hogy milyen önerőt szükséges vállalni majd- tudtuk meg Kuris István László képviselőtől.
 • Ingyenes sóstói buszjárat augusztus 20-án

  Ingyenes sóstói buszjárat augusztus 20-án

  2018. aug 15.
  Nem lesz akadály a kijutás. Aki a halasi augusztus 20-i eseményekre készül, annak hasznos információ lehet, hogy a helyi buszjárattal is ki lehet majd utazni a délutáni és esti programok, illetve a tűzijáték helyszínére, a Sóstó partjára.
 • Madár repült be a halasi ökölvívótáborba (galéria)

  Madár repült be a halasi ökölvívótáborba (galéria)

  2018. aug 15.
  Kedves, közvetlen fickó, aki rajong kedvenc sportágáért és ért a gyermekek nyelvén is. Erdei Zsolt, vagy ahogy nagyon sokan ismerik Madár kedden délután ellátogatott a Halasi Box Club táborába. A világ- és Európa-bajnok ökölvívó, a szakszövetség elnöke edzést tartott a gyermekeknek, akiket a terembe lépésekor már megnyert a sportágnak. 
 • Üzemel a Semmelweis téri szökőkút

  Üzemel a Semmelweis téri szökőkút

  2018. aug 15.
  Egymást váltják a vízsugarak. Ismét működik a Semmelweis téri szökőkút – erre Halas polgármestere hívja fel a figyelmet a közösségi oldalán. Mint írja: a Városgazda Zrt. sokat dolgozott a látványosság műszaki javításán, hiszen nagyon gyenge minőségben kerültek eredetileg beépítésre a szükséges elemek
 • Lovas ünnep augusztus 19-én

  Lovas ünnep augusztus 19-én

  2018. aug 15.
  Egész napos, ingyenes szórakoztató programokat biztosít minden korosztály számára augusztus 19-én vasárnap a Lovas és Szabadidőközpont Kft. Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban. Ekkor adják át hivatalosan a négyszáz milliós kormányzati támogatásból megvalósult komplex lovasbázis fejlesztést. A protokoll, a lovasversenyek és a játékos programok sorát a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar önálló koncertje zárja.
 • Nem folytatja a bajnok

  Nem folytatja a bajnok

  2018. aug 14.
  Kedden este hivatalossá vált. Nem indul a 2018/19-es szezonban a tizenháromszoros megyei bajnok női kézilabda csapat KB Autoteam SE. A döntés hátterében nem anyagi, sokkal inkább személyi okok állnak. A csapatnak nem sikerült edzőt találnia, de a bajnokság mérkőzéseinek biztonságos végig viteléhez sem elegendő a jelenlegi játékoskeret. Az egyesület tovább működik, de immár a kézilabda szakág nélkül.
 • Magyarországon egyedülálló napteleszkóp

  Magyarországon egyedülálló napteleszkóp

  2018. aug 14.
  Ilyen eszköz csak egy van! Balogh István, a kiskunhalasi Csillagászati Obszervatórium vezetője és a fia a közelmúltban lett kész azzal a napteleszkóppal, melyben két évtized munkája van. A látogatók pénteken esténként találkozhatnak vele a helyi csillagdában.
 • (►) Őrizetben a halasi betörők

  (►) Őrizetben a halasi betörők

  2018. aug 14.
  Több héten át garázdálkodott Kiskunhalason az a két férfi, akit most vett őrizetbe a rendőrség. Legalább 14 ingatlanra mentek be a gyanú szerint.

Népszerű

 • Megtöltjük, kirántjuk

  Megtöltjük, kirántjuk

  2018. júl 30.
  Csirkemell, ízletes fűszervaj, ropogós panír. Röviden így jellemezhetnénk e heti finomságunkat, ami méltán szerepel ott szinte valamennyi hazai étterem étlapján.
 • Nyárias villámebéd

  Nyárias villámebéd

  2018. júl 12.
  A magyar konyha elengedhetetlen része a lecsó. A piacon könnyedén beszerezhetünk hozzá mindent és gyorsan el is készíthetjük. Ha még egy kis hús is kerül a tányérra, garantáltan mindenkinek elnyeri majd tetszését.
 • Ha nyár, akkor kovászos uborka

  Ha nyár, akkor kovászos uborka

  2018. júl 10.
  Itt a nyár, meleg van, és bár a felhős időjárás miatt most éppen nem százágra süt a nap, de így is érdemes elkészíteni egy tökéletes kovászos uborkát. Nem nagy ördöngösség, bátran vágjunk bele!
 • Már rég ettünk ilyet

  Már rég ettünk ilyet

  2018. júl 02.
  Ha valakit megkérünk, soroljon fel klasszikus, magyaros leveseket, tuti, hogy az első ötben benne lesz a lebbencsleves. Ezen a héten ezt készítjük.