Friss hírek

 • Köznevelésért díjakra várják a jelöléseket

  Köznevelésért díjakra várják a jelöléseket

  2021. feb 23.
  Várják a javaslatokat a Kiskunhalas Város Közneveléséért díjra. Ilyen elismerést évente legfeljebb 3 személy kaphat. Elismerésben részesülhetnek azok, akik tevékenységükkel hozzájárultak a köznevelése színvonalának emeléséhez, akik a gyermekek nevelése, oktatása területén kiemelkedő munkát végeznek és munkájukkal, emberi magatartásukkal kivívták környezetük megbecsülését.
 • Elítélték az áruházi rablót

  Elítélték az áruházi rablót

  2021. feb 23.
  Előbb csak lopott, majd három nappal később már rabolt is egy kiskunhalasi áruházban az a férfi, akit most ítélt el a helyi járásbíróság. Mindkét esetben alig haladta meg a 20 ezer forintot a zsákmány.
 • A második félidő értékelhetetlen volt halasi szempontból (galéria)

  A második félidő értékelhetetlen volt halasi szempontból (galéria)

  2021. feb 23.
  Hiába vezetett 45 perc játék után 1-0-ra a Faddikorr-Kiskunhalasi FC az Akasztó ellen hazai pályán, a második félidőben nyújtott értékelhetetlen teljesítmény eredménye súlyos vereség lett. A szünet után öt gólt kapott a halasi csapat, hazai pályán. 
 • Századik születésnapját ünnepelte Vastag Sándor

  Századik születésnapját ünnepelte Vastag Sándor

  2021. feb 22.
  Nem mindennapi eseményt ünnepelt a kiskunhalasi Vastag Sándor. A hétvégén töltötte be 100. életévét. Ez alkalomból fia tortával lepte meg. Ott volt a köszöntésen dr. Bognárné Nagy Éva, a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Körének elnöke is, hiszen jelenleg Sanyi bácsi a legidősebb, élő, Szilády-ban érettségizett diák. Erről most már egy díszes oklevél is bizonyítékul szolgál.
 • Anyakönyvi híreink (2021.02.22.)

  Anyakönyvi híreink (2021.02.22.)

  2021. feb 22.
  Szeretné megtudni, hogy kik születtek és kik hunytak el térségünkben az elmúlt napokban? Ha igen, a legjobb helyen jár.
 • Hiányzott ez a miliő

  Hiányzott ez a miliő

  2021. feb 22.
  Gusztos Bence fogalmazott így, miután visszaköltözött Magyarországra, Kiskunhalasra Angliából. Feleségével annak is örülnek, hogy kislányukkal megismertethetik hazánk értékeit, sokszínű kultúráját. Bence most civil munkájára koncentrál, de énekes-gitárosként a zenei lehetőségeket is figyeli.
 • (►) Megviselik a szervezetet az időjárási frontok

  (►) Megviselik a szervezetet az időjárási frontok

  2021. feb 21.
  Változékony időjárás jellemző térségünkre ezekben a napokban. Sokak panaszkodnak e miatt fejfájásra és egyéb tünetekre. Annak jártunk utána, milyen panaszokkal keresik fel mostanság leggyakrabban a halasi háziorvosokat a páciensek.
 • Vadgulyást és rétest kaptak az egészségügyi dolgozók

  Vadgulyást és rétest kaptak az egészségügyi dolgozók

  2021. feb 21.
  Újabb nemes felajánlást kaptak ma a kiskunhalasi egészségügyi dolgozók. A járványkórházban és az oltópontokon lévő orvosok, ápolók vasárnapi ebédjéről a Royal II. Sütőipari Zrt. gondoskodott. Nem is akármilyen menüsort állítottak össze. Vadhúsból készítettek babgulyást, hozzá Kárpát kenyeret sütöttek, desszertként pedig friss túrós és meggyes rétes volt.

Eseménynaptár

2021. február
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28

Kiemelt hírek

 • Kreatív tűzforrás

  Kreatív tűzforrás

  2021. feb 21.
  Kimatekozta, mi és hogyan legyen. Aprólékosan megtervezte lakása látványkandallóját Pándi Sándor. A villanyszerelő végzettséggel rendelkező tűzoltó szobahőmérsékletének emelésén túl meghittebbé is szerette volna varázsolni otthonát ezzel az egyedi készítésű fűtőtesttel. Munkája végeredményét látva sokan gratuláltak neki, utángyártást azonban nem vállal, jegyezte meg mosolyogva.
 • Tejszállító és személyautó ütközött - négy sérültje volt a balesetnek (galéria)

  Tejszállító és személyautó ütközött - négy sérültje volt a balesetnek (galéria)

  2021. feb 21.
  Egy súlyos és három könnyű sérültje van annak a balesetnek, amely vasárnap délelőtt, fél 11 körül történt Kiskunhalas és Balotaszállás között. Egy balra kanyarodó tejszállító kisteherautóval ütközött az előzni akaró Renault Scenic, a személyautó az árokban az oldalára borult. A helyszínre a halasi tűzoltók és több mentőautó érkezett.
 • A második félidőben megduplázta előnyét az UKSC (galéria)

  A második félidőben megduplázta előnyét az UKSC (galéria)

  2021. feb 21.
  Megyei rangadót játszottak a serdülő III. osztályú kézilabda-bajnokságban szombaton délelőtt. A Dékáni-sportcsarnokban, zárt ajtók mögött a Kiskunhalasi UKSC fogadta a Kiskőröst. Ősszel a halasiak győzni tudtak idegenben, ezúttal is két pontért léptek pályára. Ifkovics Zorán csapata az első 25 percben szerzett 7 gólos előnyét a szünet után megduplázta.
 • Szemétben talált rendszámot rakott az autójára Jánoshalmán

  Szemétben talált rendszámot rakott az autójára Jánoshalmán

  2021. feb 21.
  Furcsa bűnügyben fejezte be a nyomozást a jánoshalmi rendőrök. Tavaly szilveszterkor ellenőriztek egy autós a településen és kiderült, hogy a két rendszám nem az autójához tartozik. 
 • Kicsik nagy focija a Szilády-KIE-Püspöki Kupán (galéria)

  Kicsik nagy focija a Szilády-KIE-Püspöki Kupán (galéria)

  2021. feb 20.
  Hétéves gyerkőcök főszereplésével is lehet jó focit látni. Erre volt példa szombaton a Szilády-KIE-Püspöki Kupa, amelyen kilenc csapat meccselt egymással. A házigazda Szilády RFC úgy szervezte a tornát, hogy minden résztvevő kapjon érmet, a csoportmeccsek után pedig az arany kupáért, az ezüst kupáért és a bronz kupáért küzdhettek a fiatalok. 
 • Természetszerető vidéki ember

  Természetszerető vidéki ember

  2021. feb 20.
  Szaszki János, a KRK Központi Általános Iskola rajztanára a Nógrád megyei Vanyarcról költözött az Alföldre. Előbb a tanulmányai, majd a munkahelye miatt. Kiskunhalason tanít, majd újonnan választott otthonába, Kunfehértóra megy haza. Szereti a természet közelségét, a művészeteket. Erről is nyilatkozott a Halasmédiának.
 • Vasárnapi dallista

  Vasárnapi dallista

  2021. feb 20.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A február 21-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • Saját testvérét is kifosztotta a majsai nő

  Saját testvérét is kifosztotta a majsai nő

  2021. feb 20.
  Két alkalommal alvó férfiakat (köztük a saját testvérét) fosztott ki egy kiskunmajsai nő, ezek mellett még öt lopásért is felelnie kellett a Kiskunhalasi Járásbíróság előtt. A 22 éves vádlott több mint két évet börtönben tölt majd el. 

Népszerű

 • (►) Nincs enyhítés: továbbra is kötelező Halason a maszkviselés

  (►) Nincs enyhítés: továbbra is kötelező Halason a maszkviselés

  2021. feb 09.
  Bár az elmúlt napokban több, a környéken lévő településen is feloldották részben vagy teljes egészében a korábban bevezetett szigorításokat, Halason ez a közeljövőben még biztosan nem fog megtörténni.
 • Online polgármesteri köszöntő és újévi koncert január 1-jén

  Online polgármesteri köszöntő és újévi koncert január 1-jén

  2020. dec 31.
  2021. január 1-jén, 18 órakor közvetíti különböző felületein a Halas Televízió, közel egy órás műsor keretében a hagyományos újévi polgármesteri köszöntőt. A veszélyhelyzeti korlátozások miatt, a megszokott újévi koncert és Fülöp Róbert polgármester köszöntője az online térben valósul meg. A műsor sugárzó vétellel, kábel televíziós csatornakiosztásban, online felületen és a közösségi médiában (Facebook) is követhető lesz azonos  időben.