Friss hírek

 • Bibós ajándékok a Konduktív Óvodának

  Bibós ajándékok a Konduktív Óvodának

  2019. dec 12.
  Nagy volt az öröm a Kiskunhalasi Konduktív Óvoda és Kollégium csoportszobájában, ahová a Bibó István Gimnázium fiataljai látogattak el a minap. A kisgyerekekhez természetesen nem érkeztek üres kézzel a gimnazisták. Egy jótékonysági akciót tartottak korábban, aminek bevételéből vásárolták meg a most átadott játékokat.
 • Munkaerőt keres a HunEnt kiskunhalasi gyára

  Munkaerőt keres a HunEnt kiskunhalasi gyára

  2019. dec 11.
  Jövő februártól nyolcvan főt felvételét tervezi a HunEnt Zrt. kiskunhalasi gyára, amelynek kacsasütő üzemében jelenleg is szorgos kezek dolgoznak. Új hír még, hogy egy jelenleg még használaton kívüli üzemrészben egy kínai vállalkozó fejleszt.
 • Önök adták, mi eljuttattuk a rászorulókhoz

  Önök adták, mi eljuttattuk a rászorulókhoz

  2019. dec 11.
  Mint arról már beszámoltunk, a szombati munkanap és a hideg idő ellenére a legkeményebb halasiak úgy döntöttek, hogy teljesítik az előre meghirdetett négy kilométeres távot az idei Mikulásfutás keretében. A mozgás mellett természetesen az adománygyűjtés is fontos részét képezte az akciónak. A csomagok pedig időközben már el is jutottak az előre meghatározott intézményekhez.
 • „Azzal ártunk, ha nem segítünk” (galéria)

  „Azzal ártunk, ha nem segítünk” (galéria)

  2019. dec 11.
  A Forrás-Új Tükör Klub idei sorozatának az egyik leghosszabb előadása volt a legutóbbi, amelynek Nagy József állomásvezető mentőtiszt volt a vendége. A jelenlévők hasznos ismeretekkel gazdagodhattak az újraélesztéssel kapcsolatban, ráadásul néhány tévhitet is igyekezett eloszlatni a mentőtiszt. Mindezt csipetnyi humorral fűszerezte, ráadásul igen élményszerű volt mindaz, amit elmondott. 
 • Csendes éj a Baptista Imaházban

  Csendes éj a Baptista Imaházban

  2019. dec 11.
  A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola ünnepi műsort adott december 10-én a Baptista Imaházban. A Csendes éj című rendezvényen tizenöt produkciót tekinthetett meg a közönség.
 • Vidám sziládys műsor az esős főtéren (galéria)

  Vidám sziládys műsor az esős főtéren (galéria)

  2019. dec 11.
  Maroknyi közönség hallgatta a Szilády Áron Református Gimnázium diákjainak vidám műsorát kedden délután az Adventi Főtéren. Az esős időjárás nem szegte kedvét a Csorvási Zoltánnal kiegészülő együttesnek,  nagy kedvvel és derűvel adták elő a dalokat, természetesen a repertoárban a közelgő karácsonyra való tekinettel a Jingle Bells is helyet kapott. 
 • Tapasztalatcsere szülőkkel, szakemberekkel

  Tapasztalatcsere szülőkkel, szakemberekkel

  2019. dec 11.
  Néhány hete kezdte meg működését a Martonosi Pál Városi Könyvtárban a Kerekerdő Baba-Mama Klub. Vezetője, Csabankó Kitti maga is kisgyermekes anyuka, célja pedig az volt, hogy hétről-hétre a lehető legtöbb szülőt, nagyszülőt meg tudjon szólítani az érdekes témákkal.
 • Halottat találtak egy kiskunhalasi társasházban

  Halottat találtak egy kiskunhalasi társasházban

  2019. dec 10.
  Néhány perccel ezelőtt egy halott személyt találtak az egyik kiskunhalasi társasház lakásában. A mentők, rendőrök, tűzoltók ezekben a percekben is a helyszínen tartózkodnak.

Eseménynaptár

2019. december
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
       1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31

Kiemelt hírek

 • Meglepetés a halasi nagycsaládosoknak (galéria)

  Meglepetés a halasi nagycsaládosoknak (galéria)

  2019. dec 10.
  Összefogott a CBA-hálózat, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, így közel 12 tonnányi élelmiszeradományt tudnak eljuttatni a rászoruló családoknak. A kereskedelmi cég üzleteiben kérték az aktivisták jótékonyságra a vásárlókat, az idén ötödik esztendeje zajló kezdeményezés során most rekordmennyiséget sikerült összegyűjteniük az alapvető élelmiszerekből.
 • Fegyházbüntetés az idős asszonyt kirabló kelebiai férfinek

  Fegyházbüntetés az idős asszonyt kirabló kelebiai férfinek

  2019. dec 10.
  Példás gyorsasággal állíották bíróság elé azt a kelebiai férfit, aki egy hónappal ezelőtt két egymást követő napon  kifosztott és kirabolt egy idős asszonyt. A Kiskunhalasi Járásbíróság ítélete jogerős, a rablónak fegyházban kell  letöltenie büntetését.
 • Ünnepre jöttek, zengő énekszóval

  Ünnepre jöttek, zengő énekszóval

  2019. dec 10.
  Nagysikerű kórushangverseny helyszíne volt vasárnap kora este a Baptista Imaház. Három kórus adott meghitt hangulatú koncertet. A Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus meghívására Kiskunhalasra látogatott a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus valamint a szegedi Szeghy Endre Pedagógus Női Kar.
 • Remek koncertet adtak a kanizsai harmonikabarátok (galéria)

  Remek koncertet adtak a kanizsai harmonikabarátok (galéria)

  2019. dec 10.
  Több mint négy és fél évtizede muzsikál a Magyarkanizsai Zenebarátok Egyesülete, amely 2011 óta már mint Hamonikabarátok Egyesülete működik. Fennállásuk óta több európai városban koncerteztek már, városunkban is több alkalommal  szórakoztatták a közönséget. Szombaton a Thorma János Múzeumban szerepeltek, repertoárjukban a harmonikás örökzöldek mellett több klasszikus darab is elhangzott.
 • Ovisok az Adventi Főtér színpadán (galéria)

  Ovisok az Adventi Főtér színpadán (galéria)

  2019. dec 10.
  A Lomb utcai Katolikus Óvoda  műsorát nézhették meg az érdeklődők hétfőn délután az Adventi Főtéren. A kicsik óvónőik társaságában idézték meg az ünnepvárás pillanatait.
 • Ezt jól kisütötték a várisok: szép és finom sütemények készültek (galéria)

  Ezt jól kisütötték a várisok: szép és finom sütemények készültek (galéria)

  2019. dec 09.
  Szép és finom süteményeket, tortákat lehetett kóstolni a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának ebédlőjében. Az intézmény szakács, cukrász, pék és kereskedő tanulói is neveztek a hagyományos gasztronómiai versenyre. A diákok fantáziája szabadon szárnyalt, a kézügyesség és a tudás pedig egészen különleges édességeket eredményezett.
 • Kutyákat mentettek a határrendészek Kelebiánál

  Kutyákat mentettek a határrendészek Kelebiánál

  2019. dec 09.
  Egy határmenti hír, amely nem a migrációról szól. Mikulás napján, Kelebia közelében a kerítés mellett két kutyakölyköt találtak a határrendészek. Az egyenruhások melengetni kezdték az apró négylábúakat,  később pedig ketten örökbe is fogadták a kis jövevényeket. 
 • Halason „Hosszú, forró nyár” volt a decemberi hidegben

  Halason „Hosszú, forró nyár” volt a decemberi hidegben

  2019. dec 09.
  Vasárnap délután a könnyűzenéé volt a főszerep Kiskunhalas főterén. Az adventi programsorozat keretében Zalatnay Cini, valamint Fedor Kyra és Kis Dávid szórakoztatta a közönséget, nem is akármilyen sikerrel.

Népszerű

 • Nagyszerű fotók Halason

  Nagyszerű fotók Halason

  2019. nov 06.
  Ha november eleje, akkor Kiskunsztságok! A Kiskunszt fotóklub ismét remek képekkel érkezik a Közösségek Házába. Az egymást segítő fotósokból álló kis csapat sokadszorra állítja ki legjobbnak ítélt képeiket városunkban. Ott lesz többek között Daróczi Csaba is, aki már nemzetközileg is elismert művész, idén több komoly díjat is nyert különböző megméretéseken.