Mesevilág – lélektől lélekig
A hét arca

Mesevilág – lélektől lélekig

Korok, mesék tündérvilága címmel július 3-ig tekinthető meg Hambalkó Magdolna kiállítása a Városmarketing Irodában. Fantázialények, erdőlakók népesítik be az új főtéri kiállítóteret, mely szeretettel várja a kalandos kedvű gyerekeket és felnőtteket.

- Nagyon precíznek ismertelek meg. Egyértelmű pozitívum vagy olykor tehertétel is számodra a tökéletességre való törekvésed?


- Tehernek nem érzem, de tényleg precíz és aprólékos vagyok. Most is van olyan munka, amire mások azt mondhatják, hogy tökéletes, én viszont csiszolnék rajta. Persze van olyan, amit befejezettnek tudok érezni, de vannak olyanok, amikről úgy érzem, még nincsenek befejezve.

magdi02

- Minden kiállítás egy-egy megmérettetés. Mennyiben befolyásolnak a továbbiakban a visszajelzések?

- Nagyon-nagyon. Ha rengetegen érdeklődnek, az lendületet ad.

- Kinek a szavára, véleményére adsz leginkább?

- A lányoméra. Egyértelmű.

- A többiek?

- Sok barátnőm van, az ő véleményük is nagyon fontos, de a legfontosabb Eszteré.

- Több tárlatod volt már országszerte. Ezúttal egy vadonatúj helyen, a Városmarketing Irodában, a főtéren nyílt kiállításod. A tárlat címe: Korok, mesék tündérvilága. Milyen kedves ismerősökkel találkozhatnak ezúttal az érdeklődők?

- Van egy életnagyságú Éder apó, őt nem látták még Halason. Baján, a Művészetek gödrében volt kiállítva. Olyan, mint egy ember. Amikor az utcán vittem, elcsodálkoztak. Halason az ajtóhoz lesz kiültetve.

- Ő fogadja a vendégeket?

- Igen, jó időben. Lehet vele fotózkodni is a főtéren.

- Kik a többiek?

magdi03

- Megújult a Tévé Maci. Ez most olyan, mint az eredeti, teljesen. Az előző a gyerekeimnek készült játéknak, emlékezetből. Az Erdei manók és koboldok a Nincsis utcában szintén újak. Itt van Piroska és a vega farkas. Érkeztek virágtündérek, erdei manók. Van szabó baba. Mellette varrógép. Tündérbabák is vannak, mintha a segítőim lennének. Kialakítottunk egy varró és egy szabó sarkot. Varrok, olykor festek. Asztalos munkát is végzek, amikor pici bútorokat készítek. Egy régi képkeretben fotó is van rólam a babákkal. A kerékpáros kiállításról is átjött ide a babám: Úrhölgy Halason 1908 körül. A háttérben a korabeli Városháza épület is feltűnik.

- Mi lesz újdonság?

- Hófehérke és a hét törpe egy varázstükörben. Szerintem a legütősebb a „Tündéri otthon”. Van benne pici réz teáskanna, kis kályha, baldachinos ágy, a többi legyen meglepetés. Kerámiából készült Lady Levendula. Van még egy gésám, ami a Japán Heteken volt kiállítva. A Zúzmara manók Csipkeföldön szintén újdonság. Klasszikus keretet választottam hozzá a látvány miatt.

- Éppen 20 éve van jelen életedben ez a kreatív tevékenység. Mit jelent számodra az alkotás? Milyen szerepet tölt be az életedben?

- Folyamatosan alkotok. Olyan munkakörben is dolgozom, és ez rengeteg örömet nyújt. Sok mindenen átsegít. A visszajelzések nagyon fontosak. Ha megszólítanak az utcán, megdicsérnek, többször is beírnak a vendégkönyvembe, az feltölt. Egyébként sem vagyok pesszimista ember, de úgy érzem, ez még sok pluszt ad.

magdi04

Magdival belelapoztunk kiállítása vendégkönyvébe. Tallóztunk a sok kedves bejegyzésből, és ezeket most megosztjuk önökkel.


„Élhető, izgalmas, gyönyörű, „minden értelmet meghaladó” mennyei Valóság.”


„Léleksimogató.”

 

„Gyönyörű mesevilág mindenkinek.”


„Kacagásoddal, nevetéseddel egy csodálatos tündérvilágot teremtettél.”


Kép-szöveg: Pál László

Még több cikk

Életműdíjas doktornő

Életműdíjas doktornő

Élveztem minden pillanatot!

Élveztem minden pillanatot!