Get Adobe Flash player

paprika01Lehet zöldségféléket kapni a halasi piacon, de magasak az árak. Ez mindaddig eltarthat, amíg nem jelenik meg nagyobb mennyiségben a hazai termés. Ennek ideje most eltoldódhat, hiszen a hideg tél több termelőnél is tönkretette a növényeket.

Bővebben...

sokpenzEgyütt a halasi kultúráért! Ez a címe annak a projektnek, melyre a Városért Közalapítvány közel 20 millió forintot nyert el a Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével néven kiírt pályázaton.

Bővebben...

Sok új információt kapnak a halasi és környékbeli gazdák. Javában tart az idei halasi gazdaesték sorozat. Már itt járt a Miniszterelnökség szakembere, aki a különböző pályázatokról adott tájékoztatást, de Halasra látogatott az agrárkamara megyei elnöke is szintén sok tudnivalóval.

Bővebben...

ponty02Már pénteken több százan keresték fel a Haldorádó Pontyhorgász napok rendezvényeit. Döme Gábor és Pintér Zoltán csapata az elmúlt évek során az egyik legrangosabb hazai horgásztalálkozót hozta létre.

Bővebben...

malomFejlesztésre készül a halasi malom, szeretnék bővíteni a tároló kapacitásukat. Ennek érdekében már megszerezték a szükséges területeket, a szomszédos ingatlanokat vásárolták meg.

Bővebben...

Vasúti logisztikai központot tervez Kiskunhalas egy határon átnyúló pályázat segítségével a Szegedi úton, a volt szovjet laktanya területén. Az ingatlannal kapcsolatos ingyenes tulajdonba vételi szándékát a város még 2015-ben jelezte az állam felé. A kérelmet befogadták, a vagyonkezelői szándék viszont az, hogy értékesítés felé vinné el az ügyletet. A képviselő-testület csütörtökön délután arról döntött, hogy a vételi szándékát is jelzi.

Bővebben...

Határon átnyúló együttműködés jegyében hat pályázatot nyújt be a város a hónap végéig. A képviselő-testület döntése értelmében  többek között a Kiskunhalas és a kisszállási körforgalom közötti kerékpárút, a Szegedi úton vasúti logisztikai központ tervezése, a halasi vásártér felújítása a cél, ebben szabadkai, zombori, újvidéki és vajdasági tartományi partnereink vannak.

Bővebben...

Két, összesen közel 153 millió forintos beruházással jelentősen korszerűsödik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Bővítik a napenergia-rendszert, e mellett több mint 44 millió forintos fordíthatnak az intézmény világításának korszerűsítésére, ennek hála 6 millió forintos spórolás érhető el- derült ki a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményből. 

Bővebben...

romalanyokKorábban beszámoltunk már arról, hogy egy pályázat keretében roma lányokat mentoráltak városunkban. A legfőbb cél az volt, hogy ezek a lányok ne hagyják ott idő előtt az iskolát. Például előfordul, hogy fiatal lányok terhesség miatt nem fejezik be a tanulmányaikat. Az ilyen eseteket szeretnék megelőzni, s úgy tűnik, erre továbbra is lehetőség nyílik, hiszen az önkormányzat újabb összeget nyert a programra.

Bővebben...

trans 
Get Adobe Flash player

Notice: Undefined index: v in /var/www/modules/mod_vidbox3/mod_vidbox3.php on line 47
Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Február 2017
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5