Határon átnyúló együttműködés jegyében hat pályázatot nyújt be a város a hónap végéig. A képviselő-testület döntése értelmében  többek között a Kiskunhalas és a kisszállási körforgalom közötti kerékpárút, a Szegedi úton vasúti logisztikai központ tervezése, a halasi vásártér felújítása a cél, ebben szabadkai, zombori, újvidéki és vajdasági tartományi partnereink vannak.

Bővebben...

Két, összesen közel 153 millió forintos beruházással jelentősen korszerűsödik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Bővítik a napenergia-rendszert, e mellett több mint 44 millió forintos fordíthatnak az intézmény világításának korszerűsítésére, ennek hála 6 millió forintos spórolás érhető el- derült ki a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményből. 

Bővebben...

romalanyokKorábban beszámoltunk már arról, hogy egy pályázat keretében roma lányokat mentoráltak városunkban. A legfőbb cél az volt, hogy ezek a lányok ne hagyják ott idő előtt az iskolát. Például előfordul, hogy fiatal lányok terhesség miatt nem fejezik be a tanulmányaikat. Az ilyen eseteket szeretnék megelőzni, s úgy tűnik, erre továbbra is lehetőség nyílik, hiszen az önkormányzat újabb összeget nyert a programra.

Bővebben...

Már javában zajlanak a munkálatok Kiskunhalas külterületén annak érdekében, hogy elkezdődhessenek a geotermális kútfúrások. Ez az első fontos lépcsője annak, hogy a halasi távhőrendszer átálljon majd erre az energiaforrásra. 

Bővebben...

Két halasi sportegyesület is új létesítmény megvalósításában gondolkodik. Az egyre jobb eredményeket eléri Halasi Birkózó Klub egy 400 négyzetméteres komplexumot szeretne, az egyre népszerűbb és bővülő létszámú Kiskunhalasi UKSC pedig egy 1000 fő befogadására alkalmas, többfunkciós csarnok létesítésén dolgozik. Az első lépések már megtörténtek.

Bővebben...

Két, a halasi választókerülethez tartozó település kapott a kormánytól jelentős karácsonyi ajándékot. Pirtó 100 millió forintot fordíthat útjai felújítására, Mélykúton pedig új művelődési központ valósulhat meg 380 millió forint értékben. A két jó hírt Bányai Gábor országgyűlési képviselő-jelentette be sajtótájékoztatóján. Arról korábban beszélt, hogy a halasi kórház adósságkonszolidációra, nyílászáró-cserére és energetikai korszerűsítésre fordíthat több százmillió forintot, a város pedig kiegészítő támogatásként 45,6 millió forintot, míg közbiztonság növelésre 66 millió forintot kapott.

Bővebben...

A közelmúltban két rangos szakmai elismerést is átvehetett a Merkbau Kft., ebből az alkalomból fogadta a városházán Merényi Jakab ügyvezetőt és Knáb János műszaki igazgatót Fülöp Róbert polgármester, Farkas Dániel alpolgármester társaságában. 

Bővebben...

Egy évvel ezelőtt hirdette meg a városvezetés a programját, amely szerint minden évben egy gyűjtőutat felújítanak, ezzel párhuzamosan pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a lakosság, az önkormányzattal összefogva megvalósítsa a saját utcája burkolását. Csütörtökön délelőtt adták át a Tormássy utca aszfaltozott szakaszát.

Bővebben...

A város egyik frekventált helyén, a munkálatokat látva egyre többen kérdezgetik, vajon mi épül a Sétáló és a Táncsics utcák sarkán? Nos, társasház lesz az egykori Gyűjtemények Háza helyén. Most éppen azon dolgoznak, hogy stabil alapokon álljon majd az épület.

Bővebben...

Közel 100 millió forintra tehető a halasi kórház lejárt idejű tartozása, a teljes összegtől, vagy annak jelentős részétől szabadulhat meg az év végéig az intézmény egy újabb kormányzati adósságkezelő intézkedésnek köszönhetően – számolt be Romhányi Zoltán. 

Bővebben...

trans 
Get Adobe Flash player

Notice: Undefined index: v in /var/www/modules/mod_vidbox3/mod_vidbox3.php on line 47
Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Január 2017
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5