influenzaAz országban már itt az influenza, több megyében járvány van, de a térségben, sőt az egész megyében még kevés a megbetegedés, így itt járvány sincs. Hogy megelőzzük a tömeges megbetegedéseket, még nincs késő kérni az influenza elleni védőoltásokat – kaptuk a tájékoztatást a helyi ÁNTSZ-től.

Bővebben...

Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombat délután az MTI-vel. Kiskunhalason is lesz gyertyagyújtás az áldozatokra emlékezve, 17 órától, az országzászlónál, majd 17:30 órától az alsóvárosi katolikus plébánia közösségi házának kápolnájában szentmise lesz. 

Bővebben...

keflogoMost az Ön szavazata is döntő lehet. A Kiskunhalasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjai álmodták meg a Biztonságos Szórakozóhely elnevezésű kampányt. Ennek lényege, hogy az arra alkalmasnak talált klubokat, vendéglátóhelyeket ellátják egy jól felismerhető logóval, így a szülők tudhatják, hogy oda nyugodt szívvel elengedhetik gyermekeiket hétvégenként. Ennek a kezdeményezésnek keresik most a logóját egy online szavazáson.

Bővebben...

- A néhány nap alatt a tanyagondnoki feladatokat ellátó Kammerer József több gyűjtőpontnál nem tudta személyautóval elszállítani a ruhákat, hiszen olyan sok felajánlás érkezett. Hálás köszönet ezért minden adakozónak - fogalmazott Kuris István László, akinek a felhívására a városban tíz helyszínen várták a meleg ruhákat, takarókat, cipőket, kabátokat.

Bővebben...

jegeskepVan, ahol még óvatosan kell közlekedni, hiszen csúsznak az utak. A városüzemeltetés, ahogy az ütemtervben szerepel, először a forgalmasabb helyeken kezdte el szórni az utakat. A város több pontjára kitett homokot a lakosság is használhatja erre a célra.

Bővebben...

Január óta új vezető, Stírné Prikidánovics Tímea irányítja a halasi KIGSZ-et. Nem csak a vezető új, az előző évekhez képest némileg változtak a feladatok is. Az iskolák üzemeltetése teljesen kikerült a szervezettől, az új feladatok között viszont ott van például a diétás étkeztetés.

Bővebben...

tanyaFagyos napok vannak mögöttünk és a hétvégén ismét hidegebbre fordul az idő. A héten a rendőrök, a mezőőrök és a tanyagondnokok folyamatosan járták a tanyavilágot és figyelték, hogy kinek kell segítség. Ha kellett tűzifát hasogattak, ha kellett orvosi segítséget kértek. A külterületeken volt, hogy mínusz 20 foknál is hidegebbet mértek.

Bővebben...

Ingatlantulajdonosok figyelem, akinek nem lakott tanyája, üdülője, hétvégi háza van, mindenképp ellenőrizze a vízmérők épségét. Az elmúlt hetekben tapasztalt, nem ritkán -20 fok közeli hőmérséklet miatt a Kiskunsági Víziközmű -Szolgáltató Kft. szolgáltatási területén közel 500 vízmérő szétfagyott. A problémát leginkább az okozta, hogy az aknatetők nem illeszkedtek megfelelően és a hideg leszivárgott a mérőig. Ilyen esetben az ingatlan tulajdonosát terheli a vízmérő cseréje, ez akár húszezer forint is lehet.

Bővebben...

imahet05A különböző felekezetekbe tartozó hívek tegnap este az alsóvárosi katolikus templomban gyűltek össze, hogy közösen vegyenek részt az ökumenikus imahét idei első kiskunhalasi eseményén. Vasárnap estig különböző helyszíneken más és más egyház képviselőinek gondolatait hallgathatják meg az érdeklődők.

Bővebben...

Január 15. és 22. között rendezik meg a Krisztus-hívők egységéért végzett ökumenikus imahétet, amelynek alap-igéje: „… Krisztus szeretete szorongat minket…” (2Kor 5,14-20). A városi nyitó istentisztelet vasárnap 18 órakor lesz az alsóvárosi római katolikus templomban. Igét hirdet Édes Árpád református lelkész.

Bővebben...

trans 
Get Adobe Flash player

Notice: Undefined index: v in /var/www/modules/mod_vidbox3/mod_vidbox3.php on line 47
Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Január 2017
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5