Átadták a Pro Iuventute-díjakat
Közélet

Átadták a Pro Iuventute-díjakat

Ünnepélyes keretek között adta át a Szilády Áron Társaság a Pro Iuventute-díjakat. Minden évben a diákok szavaznak arról, hogy ki legyen az elismert pedagógus. Idén 11-en vehették át a kitüntetést.

A Szilády Áron Református Gimnázium patinás díszterme adott helyet a Pro Iuventute-díj átadó ünnepségének. A Szilády Áron Társaság 1994 óta minden évben a diákok szavazata alapján ismeri el az arra méltó pedagógusokat. A rendezvényen Lukács László, az alapító szervezet elnöke és Bödecs Pál lelkész-főigazgató köszöntötte a megjelenteket.

A hagyomány szerint háromféle díj létezik. Aki első alkalommal kapja meg az elismerést, az bronz emlékérmet vehet át. Idén dr. Szabó Ferenc Krisztián (KRK Szilády Áron Református Gimnázium és Kollégium), Kovács Kitti (Fazekas Mihály Általános Iskola), Nagy László (Bibó István Gimnázium) és Pécsiné Kollár Erzsébet Ágnes (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskola) volt a díjazott.

Második alkalommal díjazták Elekné Szélpál Ildikót (Felsővárosi Általános Iskola), Ácsné Fehér Klárát (Napsugár Óvodák), Halász Ákost (II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium), valamint Stenczel Ferencet (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma), valamennyien ezüst emlékérmet vehettek át.

Harmadszor kapta meg a Pro Iuventute-díjat Igás Andor (Kertvárosi Általános Iskola), Birkás Éva (Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) és Szőke József ( KRK Központi Református Általános Iskola). Az ünnepi műsorban a Szilády Band, Ádám Noémi, Peppó Réka, Nagy Vivien, Chen Xin Tomi és a Szilády Gyermekkara működött közre. További részletek a péntek esti híradóban.

Hozzászólás (0)