Letörtek a ló lábai
Közélet

Letörtek a ló lábai

Lábak nélkül fekszik a földön. Letörtek a halasi lovas bázison lévő szobor végtagjai. A szoborért aggódó lovasok hívták fel a figyelmet a megcsonkított lóra. Egyelőre még nem tudni, mikor állhat újra lábra.

A szobor pár évvel ezelőtt lett felújítva, és ekkor rendezték a környezetében lévő parkot is. Sőt felhívást is intéztek a lakosság felé, hogy bátran menjenek be a szoborhoz sétálni és kikapcsolódni.

A terület most magas kerítéssel van elzárva. Az itt működő őrzött szállásnak építenek udvart. Korábban sok volt a lakossági panasz, hogy a migránsok a Kárpát utcára néző épület bejáratánál lévő kis területen levegőznek és fociznak, folyamatosan rugdosva a hangosan kongó kerítést. Valószínűleg ezért kapnak most udvart az épület háta mögött.

lo01

A tervek szerint a szobrot visszakapja a Lovas bázis. Valószínűleg az átköltöztetés előtt, a talpazatról való leemeléskor sérült meg a szobor, és törtek el a lábai. Azt jelenleg még nem tudni, hogy ki és mikor végzi el a helyreállítást, illetve ki állja ennek költségeit.

A szobornak már kinézték az új helyét. Ha ismét egyben lesz, akkor méltó helyen a versenypálya egyik sarkánál, a versenybírói torony mögött lesz felállítva. (Amint újabb információk birtokába jutunk visszatérünk a témára.)

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: facebook