A problémát nem megoldani, megelőzni kell
Közélet

A problémát nem megoldani, megelőzni kell

Ma délután tartotta alakuló ülését a KEF, vagyis a Kiskunhalasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Az eseményen Szűcs Csaba alpolgármester elmondta, eddig elsősorban a középiskolások voltak nagy veszélynek kitéve, napjainkban azonban már az általános iskolások is a drogterjesztők célcsoportjába tartoznak. Ezt szeretnék megakadályozni a fórum tagjai.

 

Mint elhangzott, sokan még napjainkban sem szentelnek kellő figyelmet a kábítószerek veszélyeinek. Pedig a helyzet eléggé elkeserítő.

KEF alakulóülés 02

Egy 2013-as magyarországi kimutatás szerint a 16 éves fiatalok közel 40 %-a kipróbált már valamilyen illegális szert. Ennek ellenére a magyar szülők 95%-a magabiztosan állítja: őt NEM érinti ez a probléma. Becslések szerint mintegy 208 millió ember fogyaszt illegális drogokat világszerte. A leggyakrabban használt kábítószer napjainkban a marihuána. És van olyan kábítószer, amit akár már 1500 Ft-ért megvehetnek a tinédzserek. Éppen ezért gondolja úgy Kiskunhalas újonnan megválasztott diákpolgármestere, hogy a kellőképpen tájékozott fiataloknak kell társaik figyelmét felhívni a drogok veszélyeire.

KEF alakulóülés 03

A KEF alakuló ülésén végül elnöknek Varga Juditot, a Szilády-gimnázium igazgatóját, társelnöknek Farkasné Wodring Zsuzsannát, titkárnak pedig Kisné Légrádi Tündét, a Családsegítő szolgálat vezetőjét választották meg a tagok. A témával részletesen foglalkozunk a 19 órakor kezdődő Híradóban.

Szöveg-fotó: Szőri Attila