Házhoz mennek a lomtalanítók
Közélet

Házhoz mennek a lomtalanítók

Elindult Halason a lomtalanítás. Egy újdonságot vezetett be a szolgáltató, ezúttal előre egyeztetett időpontban megy a házakhoz a szállítójármű, így a megadott időintervallumon belül a lakosság maga választhatja meg, hogy mikor szeretne megszabadulni felesleges holmijaitól. Az új módszer előnye lehet az is, hogy így a guberálóknak kevesebb módja lesz szeméttel teleszórni a várost.

 
 

Az ügyfelek március 15. és június 15. között kérhetik a lomok elszállítását. A lomtalanítási igényeket a 20-401-9484-as telefonszámon lehet jelezni az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársa felé. Az egyeztetés folyamán szükség lesz az ügyfél partnerazonosító számára, mely a számlán megtalálható. A lom elszállításának feltétele, hogy az ügyfélnek ne legyen díjhátraléka.
 
Az FHB-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. évente egy alkalommal biztosít lomtalanítást a lakosságnak.A szolgáltató és az önkormányzat tájékoztatása szerint ezúttal sem lehet mindent kitenni az ingatlanok elé. A lomtalanítás keretében elszállítható hulladékok a korábban megszokottak szerint: feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, bútorok. A nagydarabos lom kivételével a kisebb méretű anyagokat a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve viszik el.
 
Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem szállítják el
- gallyat, salakot, trágyát, szalmát, egyéb növényi és állati hulladékot, építési, bontási hulladékot,  egyéb mezőgazdasági, ipari hulladékot;
- elektromos, elektronikai készülékeket (pl. TV-készülék, hűtőgép…);
- veszélyes hulladékokat, gumiabroncsot;
- heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladékot.
Fehér Erika