Bányai Gábor nyilatkozata földárverés ügyben
Közélet

Bányai Gábor nyilatkozata földárverés ügyben

Bányai Gábor, az V. számú, Kiskunhalasi Választókerület országgyűlési képviselője nyilatkozatot adott ki az Együtt ellenzéki párt közleményével összefüggésben. Az Együtt vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselővel szemben egy földvásárlási ügy miatt, jelent meg a párt közleménye az MTI-ben. A kiskunhalasi országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatos nyilatkozata az alábbiakban olvasható.


A tegnapi napon, Berkecz Balázs úr, az Együtt ellenzéki párt képviseletében, sajtótájékoztatót tartott személyemmel és Családommal kapcsolatban. A sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban az alábbi, valós tényeket közlöm.
A nevezett párt tájékoztatóján megnevezett gyermekem, valóban részt vett 2015. november 24-én, Kecskeméten az állami földek árverésén. Ekkor, a nyilvános eljárás során, egy 17,7 hektár nagyságú, jelenleg ideiglenes gyep művelési ágú, átlagban 16 aranykoronás területre tett érvényes ajánlatot.
Az eljárás jelen szakaszában, 2016. március 9-én lett kifüggesztve a földforgalmi törvénynek megfelelő módon, a Nemzeti Földalappal kötött szerződése. Ettől kezdve 60 napig írásos ajánlatot tehet bármely, Ő előtte elővásárlási joggal rendelkező földműves.
A szerződés csak akkor lép életbe, ha nem jelentkezik rá, olyan természetes, földműves személy, aki érvényes ajánlatot tehet és tesz.
A vagyonnyilatkozatom tartalmazza, hogy nevezett felnőtt korú gyermekem vagyonnyilatkozatát leadtam, így nem lehet vagyontalan. Gyermekem egyetemre jár, kertészmérnöknek tanul, leendő szakmájában kíván dolgozni, gazdálkodni akar.
A földet, ahogy az árverési eljárás során előre jelezte, hitelből kívánja megvásárolni.
A rosszhiszemű ellenzéki sajtótájékoztatón elhangzottakkal ellentétben, gyermekünk sem törvénytelenséget nem követett el és nem ütközött jó erkölcsbe vásárlási szándéka sem. Illetve magam sem vétettem a törvények és a jó erkölcs ellen!
A vagyonnyilatkozati eljárás ellen, igazam tudatában, el nem zárkózok!
Bányai Gábor
Országgyűlési képviselő
fotó: facebook