Folyamatban a kátyúzások
Közélet

Folyamatban a kátyúzások

Sok a gödör a halasi utakon. Hogy csökkenjen a számuk, jelenleg is folyamatban vannak a kátyúzások. A héten például a régi félegyházi úton dolgoztak a feladattal megbízott vállalkozók. Előbb a legproblémásabb, legveszélyesebb gödröket töltik fel aszfalttal, aztán jön a többi is.

A telek sem tesznek jót az utaknak, de az aszfaltrétegeket ennél is jobban megviselték a csatornázási munkálatok. Így a város szinte minden részén van feladat bőven – mondja Molnár Ferenc a Halasi Városgazda Zrt. vezérigazgatója. Halas útjain már jó két hónapja folyik a gödrök javítgatása. A feladattal ezúttal alvállalkozót bízott meg a Városgazda Zrt. mert az ő technológiájukkal korábban el lehetett kezdeni a munkát.

Ám akármilyen technológiát alkalmaznak, a gödrök javítgatása csak pár évre szóló átmeneti megoldás. Így állandó feladatot adnak a kátyúk. Az úthibákat folyamatosan figyelik a Városgazda Zrt. szakemberei, de az önkormányzat internetes lakossági bejelentőjén illetve a Városgazda Zrt-nél is fogadják a lakossági jelzéseket és ahol tudnak, próbálnak javítani az útproblémákon.

godorok

 

Az ideális megoldás a teljes útfelújítás. Elsőként tavaly a Bajza utca kapott új burkolatot. Idén a Petőfi utca van soron, jövőre pedig valószínűleg a Jókai utca következik, és e mellett napirenden vannak a lakossági hozzájárulású útjavítások is.

Szöveg-fotó: Fehér Erika