Virágba borulnak az óvodák
Közélet

Virágba borulnak az óvodák

A virágültetésekről szól ez a hét a halasi óvodákban. A Szathmáry Sándor Kertbarát Kör lepte meg a növényekkel az intézményeket. A gyerekek örömmel segítenek a kertbarátoknak az ültetéseknél és ígérik: gondozni fogják majd a virágokat.

 

Nagy a nyüzsgés az óvodákban. Ki a földet egyengeti, ki a locsolásban segít, de minden gyerek ki akarja venni a részét a növényültetésből. A legtöbb helyre muskátlik kerülnek, de volt két óvoda ahová veteményeskertet kértek.

cserepes

A kertbarátok a tagdíjakból gazdálkodták ki a növények árát, illetve pályázati segítségre is jelentkeztek. Mint mondják: nyitottak, azt szeretnék, hogy a város ne csak évente egyszer a Szüreti Napokon a terménykiállítás kapcsán találkozzon a tevékenységükkel, ezért próbálnak jobban bekapcsolódni a város életébe, így valószínűleg lesz folytatása az óvodai virágültetési akciónak, de növényápolási tanácsokat is szívesen adnak – tudtuk meg Kószó József elnöktől és Kiss István kertbaráttól.

ovivirag

- Örültünk a megkeresésnek, hiszen fontosnak tartjuk a szép környezetet és eddig is figyelmet fordítottunk arra, hogy szép virágos legyen az óvodánk – nyilatkozta Borbényi Károlyné a Vasút utcai óvoda óvónője. – A kiscsoportosokkal már ültettünk árvácskákat, a jövő héten pedig a szülők is bekapcsolódnak a programba, így készülünk a közelgő Föld napjára – fűzte hozzá.

Szöveg-fotó: Fehér Erika