Több száz érdeklődő a Szakmák Éjszakáján
Közélet

Több száz érdeklődő a Szakmák Éjszakáján

Országszerte több mint háromszáz helyszínen, 700 vállalkozás részvételével rendezték meg a különböző szakmákat bemutató Szakmák Éjszakáját pénteken, több mint 4000 programon vehetnek részt az érdeklődő fiatalok és felnőttek. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum három helyszínen várta az érdeklődőket az este 6-tól 10-ig tartó ingyenes programokkal.

 

 

 

Elsősorban a pályaválasztás előtt álló, 7. és 8. osztályos diákokat vártak, de a rendezvény középiskolások és felnőttek számára is izgalmas élményt nyújtott, a legkülönbözőbb szakmákkal ismerkedhettek a látogatók. A Kazinczy utcai épületben a ruhaipari és a vendéglátó szakmák bemutatójával várták a vendégeket.

A gyakorlati bemutatóval és ingyenes ételkóstolóval egybekötött eseményen, a pincérek palacsintát flambíroztak, koktélokat készítettek, míg a szakácsok a saláták világába kalauzolták el az érdeklődőket. A Kőrösi úti tanműhelyben a gépész, autószerelő, festő-, építő-és faipari foglalkozások iránt érdeklődőket várták.


A legtöbb látogató a Kossuth utcai tagintézményben volt, ahol többek között az egészségügyi, a szociális, valamint rendészeti szakmák iránt érdeklődő fiatalokat várták. A rendőrség és a tűzoltóság több gépjárművel is felvonult, a különböző fegyver-és közlekedés technikai bemutatók mellett a honvédség is standot állított. A Szakmák Éjszakáján készült további képeket itt találja meg.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos