Mielőbb felszámolnák a patkányinváziót
Közélet

Mielőbb felszámolnák a patkányinváziót

Felszámolná az önkormányzat azt az illegális szemétlerakót, ami mostanra egy Olajbányász utcai ház udvarán kialakult. A környéken élők elmondása szerint egy hajléktalan férfi lakja már jó ideje az ingatlant. Mostanra elszaporodtak a patkányok is, időnként pedig a bűz is erősen belengi a környéket. Az ügyben a városháza is vizsgálódik, levélben szólította fel az önkormányzat az ingatlan tulajdonosát, hogy szüntesse meg az áldatlan állapotokat.

A szomszédok elmondása szerint már évekkel ezelőtt beköltözött a hajléktalan férfi a kétszintes épületbe, azóta viszont egy illegális szemétlerakóvá vált az ingatlan egész területe. Az elborzasztó látvány mellett, időnként iszonyatos bűzről panaszkodnak a környékbeliek, amikor a lakott terület fölé sodorja a szél. A rágcsálók és a patkányok elszaporodásáról már nem is beszélve, a közelben élők fertőzésveszélytől tartanak.

patkanyos02

Ezért gyakran patkányirtót helyeznek ki a szomszédos ingatlanok területére, ez viszont egyre tetemesebb összegbe kerül. Ezért a szomszédok megelégelték a helyzetet, az egyik közösségi oldalakon hívták fel a figyelmet az áldatlan állapotokra, bízva abban, hogy az ügyben illetékes hatósági szervek sürgősen intézkednek. A körzet önkormányzati képviselője, Aradszky Lászlóné személyesen járt a helyszínen és arról tájékoztatta lapunkat, hogy már két hete megtették az első lépéseket az ügyben, hogy megszüntessék az ingatlan területén tapasztalt állapotokat.

patkanyos03

A városháza környezetvédelemmel foglalkozó illetékes osztálya kiderítette, hogy állami ingatlanról van szó, ezért levelet írtak az illetékes állami szervhez, hogy zárják le az ingatlant és szállítsák el a felhalmozódott hulladékot záros határidőn belül. Az ügyre később visszatérünk, addig is jöjjön pár FOTÓ a helyszínről.

 

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos