Múlnak a gyermekévek
Közélet

Múlnak a gyermekévek

Három végzős osztály búcsúzott el szombaton délelőtt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának és Kollégiumának a ballagási ünnepségén. A Kazinczy utcai intézmény udvara teljesen megtelt szülőkkel, hozzátartozókkal, barátokkal. A rendezvényen több díjat is átadtak az arra méltó pedagógusoknak és diákoknak is.

 

 

 

Caramel: Szállok a dallal című szerzeményére vonultak be a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának és Kollégiumának végzős diákjai, osztályfőnökeik (Nagyné Máté Erzsébet, Fésűsné Bakos Ágnes és Márk Csaba) vezetésével a ballagási ünnepségükre.

A búcsúzók nevében Katona Kinga, 3/11/A osztályos tanuló köszönt el az iskolától. A ballagó tarisznyát pedig Balogh Sándor Márkó adta át Szabó Edina igazgatónőnek, aki beszédében sok sikert kívánt a diákoknak. Köszöntötte a diákokat Bányai Gábor országgyűlési képviselő is.

A hagyományoknak megfelelően elismeréseket adtak át az arra méltó pedagógusoknak és diákoknak. Idén a Vári Szabó István Szakképző Iskoláért-díjat Kovács Ildikó kollégium igazgató, Illés Lajos szakoktató és Kátai Pál fűtő-karbantartó vehette át. A Vári Szabó István Szakképző Iskola támogatásáért Szűcs Csaba alpolgármestert tüntették ki.

A Vári Szabó István Szakképző Iskola kiváló tanulójaként ezúttal Kolompár Márta és Kohut Dávid részesült elismerésben, kiváló sportteljesítménye okán pedig Lőrincz Attila volt a díjazott. Az iskola kulturális és közösségi életéért sokat munkálkodó Harkai Edit és Balogh Sándor Márkó volt a kitüntetett. Kihirdették azt is, hogy idén a diákok szavazatai alapján Stenczel Ferenc kapja a Pro Iuventute-díjat, amelyet júniusban vesz majd át. A ballagók szalagot kötöttek az iskolazászlóra, majd az ünnepség végén, a hagyományoknak megfelelően, a búcsúzás jelképeként lufikat engedtek el. Az ünnepségen készült galériát itt nézheti meg.

Fotók: Rékasi Ramóna