Dohányzóhelyet épített a kórház
Közélet

Dohányzóhelyet épített a kórház

Törvényi változás miatt lehetőség nyílt arra, hogy a kórház területén dohányzóhelyet jelöljenek ki. Egy fedett épület készült erre a célra. Azt kérik a betegektől és a látogatóktól, hogy ezen túl itt cigarettázzanak, ha a kórházi tartózkodásuk alatt nem tudnak lemondani a dohányzásról.

Szinte folyamatosan látni a halasi kórház előtt cigarettázó embereket. Van, aki egyből a bejáratnál rágyújt - gyakran még a csikkeket is szétdobálva - van, aki próbálja betartani az előírást és kimegy a kerítésen túlra.

Az intézménynek gondot okoz a tilosban dohányzás, nem tudnak minden egyes emberre rászólni, illetve sokan figyelmen kívül hagyják a figyelmeztetést. A meg nem engedett helyen történő dohányzás bírságot von maga után. A büntetés egy részét a dohányzónak, egy részét az intézménynek kell állnia. cigitabla

Mivel változott a törvény most már a kórház területén is lehet dohányozni, de szigorúan csak a kijelölt helyen. A dohányzásra kialakított építmény a kórház udvarában a konyha és a nővérszálló között lett kialakítva. Az intézmény dolgozói már ide járnak dohányozni, és erre kérik a betegeket, látogatókat is.

Szöveg-fotó: Fehér Erika