Élő rózsafüzér zarándoklat a halasiakért
Közélet

Élő rózsafüzér zarándoklat a halasiakért

Hívők egy csoportja egész csütörtök délután imádkozott a halasiakért. A mini zarándoklat tíz állomásból állt. Halason harmadik alkalommal tartottak ilyen élő- rózsafüzért. Az Alsóvárosi katolikus templomból indult a városjáró zarándoklat, Az élő rózsafüzér résztvevőit még a viharosra, esősre forduló időjárás sem tántorította el céljától. Halason 2014-ben rendeztek először ilyen zarándoklatot, ami lassan már hagyománnyá válik.

 

Az Alsóvárosi templom melletti Kálváriánál a város szenvedőiért imádkoztak A Szent József iskolánál a diákokért, illetve azért, hogy a tanárok jó példával járnak elő, a szülők pedig találják meg örömüket gyermekeikben. A Szent Erzsébet téren a szegényekért, a Kopjafánál a forradalmak hőseinek lelki üdvéért, a Zenepavilonnál a nemzetek összetartásáért, az Országzászlónál hazánk és népünk boldogulásáért szólt az ima.

fuzer

A Hősi halottak emlékművénél a hősi halottakért ajánlottak fel egy tized rózsafüzért. A kórházban a betegek gyógyulásáért, az orvosokért, ápolókért szólt az ima. Az utolsó állomáson a Felsővárosi templomnál pedig a Magyarok Nagyasszonya pártfogását kérték, de imádkoztak az elhunytak lelki üdvösségéért is. A zarándoklat már az esti órákba nyúlóan a Felsővárosi kistemplomban szentmisével ért véget.


Szöveg-fotó: Fehér Erika