Elmondták a véleményüket
Közélet

Elmondták a véleményüket

Hét halasi polgár élt a megszólalás lehetőségével a csütörtök délutáni képviselő-testületi ülés előtt, a közmeghallgatáson. Volt szó a polgárőrségről, a migrációról, a száguldozó autósokról, az 53-as főút hatalmas forgalmáról és a megközelíthetetlen buszmegállókról. 

 
Iványi András, a helyi polgárőrség képviseletében kért szót elsőként a közmeghallgatáson. Elmondta, hogy negyedszázada működik a civil szervezet és hálás az önkormányzatnak minden segítségért. Kérte, tábla jelezze a város határában, hogy Kiskunhalason polgárőrség működik. Szigeti László véleménye szerint rossz helyen van a fix traffipax, ugyanis a Vári-szakközépiskola környékén sokkal több a szabálytalankodó és gyorshajtó.
 
Az 53-as főút miatt megromlottak a lakhatási körülmények - fogalmazott Nagy János, aki a Széchenyi utcán lakik. Azt mondta, hogy óriási a zajhatás és jó volna, ha minél előtt újra napirendre kerülne az elkerülő szakasz kérdése. Tassonyi Tamás felhívta a vízóracserék anomáliáira, valamint az elkorhadt faágak elmaradt nyesésére is. A migránskérdés kapcsán azt mondta, többször népbutítás folyt.
 
Varga Gizella a szemétszállítás problémáira hívta fel a figyelmet, úgy vélte, a városvezetésnek a halasiakat kellene képviselni, nem a céget. Nagy István arról beszélt, hogy tavaly mind a hat felvetésére megkapta a választ, azonban nem mindegyik probléma oldódott meg. Két, Esze-lakótelepen lévő buszmegálló megközelítéséhez árokfedés és egy köbméternyi beton kellene. Felhívta a figyelmet a lakó-pihenő övezetben száguldó autókra is. A felvetésekre a polgármester írásban válaszol majd. (További részletek a szerdai Halasi Tükörben.)
Jáger Levente