Adomány a Szent Lázár Lovagrendtől
Közélet

Adomány a Szent Lázár Lovagrendtől

Egy tehetséges és szorgalmas fiatal halasi lány kapott anyagi segítséget a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrendtől. Szomor Viktória több területen is jeleskedik. Zenél, énekel, nyelvet tanul és még focizik is.

Viktóriát a halasi kórházban dolgozó édesapja neveli, Dr. Romhányi Zoltán főigazgató pedig a lovagrend tagja, parancsnoki tisztségben. Így érkezett Halasra az 50 ezer forintnyi segítség, pedig a lovagrend ritkán ad pénzbeli támogatást. Legutóbb 7-8 évvel ezelőtt volt ilyenben része halasi fiataloknak.

lovagos02

A lovagrend támogatása jól jött Viktóriáéknak hiszen a sokba kerülnek a kislány fellépései, a ruhák, a könyvek, a versenyekre utazás. Ráadásul a hegedű mellett Viktória zongorázni és fuvolázni is szeretne. És úgy tervezik, hogy a pénzből talán még egy kis nyaralásra is el tud menni.

lovagos

A Jeruzsálemi Szent Lázár Lovagrend múltja nem mindennapi. Ez a legrégebbi működő lovagrend, még Krisztus előtt alakult és betegek gyógyítása, az elesettek segítése a célja. A lovagok korábban leprásokat ápoltak és azokban az időkben a rend vezetője is csak az lehetett, aki leprából gyógyult fel. Természetesen ez ma már nem így van, de a lovagrend tagjai ma is követik az elődök példáját, segítenek, jótékonykodnak. Romhányi Zoltán azt mondja azon lesz, hogy a jövőben is érkezzen Halasra segítség.

Szöveg-fotó: Fehér Erika