Mészáros Katalin életműdíja
Közélet

Mészáros Katalin életműdíja

Rangos elismerés érkezett a Halasi Semmelweis Kórházba. Dr. Mészáros Katalin gyermek kardiológus megkapta az egyik legrangosabb szakmai díjnak számító Batthyány-Strattmann László díjat.

 

Az egész kórház büszke arra, hogy a megyében egyedüliként a köztiszteletben álló főorvos kapta meg a díjat kimagasló szakmai tevékenységéért. Az ünnepelt nagy megtiszteltetésnek tartja a kitüntetést, ami egyfajta életműdíjat jelent. – Itt az egészségügyben egy ilyen elismerés nem csak az egyénnek, hanem a kollektívának is szól, míg mondjuk egy festő, vagy szobrász egyedül alkot, itt csapatmunkáról van szó, ezért köszönöm minden kollégám segítségét, együttműködését – nyilatkozta Mészáros Katalin. A doktornő azt is fontosnak tartja, hogy lehetősége van „kinevelni” az utódját, akinek minden tapasztalatát próbálja átadni.

 

A díjat Balog Zoltán az Emberi Erőforrások minisztere július 4-én a fővárosban tartott ünnepségen adta át. A díjazottal terveink szerint bővebb interjút olvashatnak a jövő szerdán megjelenő Halasi Tükörben.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Pozsgai Ákos