Több millió forint  halasi tehetségeknek
Közélet

Több millió forint halasi tehetségeknek

A város több oktatási és nevelési intézménye nyert támogatást a Nemzeti Tehetség Program keretében, amely évről évre jelentős összeggel támogatja a fiatal tehetségek felismerését, a tudásuk fejlesztését. Kiskunhalas 5,3 millió forintot fordíthat erre a célra.

 

Kiskunhalas egyik legerősebb pillérét azok a tehetséges gyerekek építik, akik ha személyes és szakszerű, egyedi figyelmet, támogatást kapnak, megfelelően tudják kamatoztatni tehetségüket. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a város több oktatási és nevelési intézménye is támogatást nyert a Nemzeti Tehetség Program keretében, amely évről évre jelentős forrásokkal támogatja a fiatal tehetségek felismerését, tehetségük kibontakoztatását - tájékoztatta a Halasmédiát Farkas Dániel alpolgármester. Mint mondta, a Nemzeti Tehetség Program pályázatainak keretében a fiatalok tehetségük jellegének és szintjének megfelelő segítséget kapnak képességük kibontakoztatásához és hasznosulásához.

Kuris István László önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy a napokban közzétett döntési lista értelmében a fogyatékossággal élő tehetséges fiatalokat támogató tehetségsegítő programokra, valamint a nemzeti kulturális örökség megőrzését, a hazai nemzetiségi hagyományok és a népi kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó programok támogatására, továbbá a művészetoktatási intézmények tehetséggondozó programjainak támogatására, illetve a matematikai, a természettudományos, a technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítésére kiskunhalasi intézmények több, mint 5,3 millió forintos támogatásban részesülnek.

Szilágyi Pál Ferenc, országgyűlési képviselői munkatárs kifejtette azt mondta: a Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. - A tervezet elfogadásával az Országgyűlés 2028-ig kiemelt lehetőséget ad a tehetséges fiatalok hosszútávú, folyamatos és biztonságos segítésére. A program forrásának alapját a személyi jövedelemadókból erre a célra felajánlott egy százalékok képezik, amit a kormány az összegyűlt adóbefizetésekkel egyenlő összeggel egészít ki - tette hozzá az országgyűlési képviselői munkatárs.

Halasmédia Online