Isten hozta, Dániel atya!
Közélet

Isten hozta, Dániel atya!

A napokban hivatalosan is elfoglalta kápláni helyét az újmisés Kőhegyi Dániel az alsóvárosi római katolikus főplébánián. Dániel atya diakónusként már korábban is Kiskunhalason munkálkodott, június 25-én szentelte őt pappá Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, június 26-án már az alsóvárosi templomban mutatta be első szentmiséjét.

 
 
 
 
 
Tavaly kezdte meg a kiskunhalasi alsóvárosi plébánián szolgálatát Huszák Zsolt káplán, akit idén augusztus elsejével plébánosként Bácsalmásra helyezett át Bábel Balázs érsek atya. Kiskunhalason pedig ezzel egy időben Kőhegyi Dániel lett az új káplán. Dániel atya a napokban el is foglalta szolgálati helyét és a közösségi oldalon jelezte, Isten kegyelméből, imádságos lelkülettel, hivatalosan is elfoglalta újmisés, kápláni helyét a halasi plébánián.
Mint közölte, a költözésben és új otthona kialakításában nagyon sokan segítettek neki, amiért nagyon hálás. Kőhegyi Dánielt június 25-én, Kalocsán nyerte el diakónusként a papság kegyelmét. Másnap, július 26-án, rengeteg hívő előtt tartotta meg első szentmiséjét a kiskunhalasi alsóvárosi templomban. Dániel atya igen népszerű, erre bizonyíték a Magyar Kurírban megjelent írás is. 
Jáger Levente
Fotó: Pozsgai Ákos, facebook.hu