Vakáció nyári napközi
Közélet

Vakáció nyári napközi

A Végh-kúria ad otthont a Vakáció nyári napközinek. A Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat a főszervező együttműködő partnereivel karöltve. A napközi és programjai megvalósítását cégek, szervezetek és magánszemélyek is segítik.

 

 

 

 

Kiskunhalasról 28 gyermek vesz részt az augusztus 8-tól 12-ig tartó vakációs programokon. A 6-12 éves diákok változatos kínálatból választhatnak. A nyári napközi számára a Halasi Média és Kultúra Kft. ingyenesen biztosítja helyszínül a Végh-kúriát. Ez a fő bázis, innen tesznek kirándulásokat a diákok kísérőikkel.

Hétfőn azonban házhoz jött a tűzoltóság képviselője projektoros foglalkoztatóval. A délelőtt ennek jegyében telt, délután dekopázsokat készítettek. Kedden a Bundzsák Dezső Sportközpontot és a fitnesztermet látogatták meg. Sportolásuk jutalmául érmeket is kaptak. További tartalmas időtöltést mozilátogatás és filmnézés biztosított. Szerdán a rendőrségen kutyás és járműpark-bemutató, továbbá a schengeni busz, a diszpécser- és a fegyverszoba megtekintésére nyílt lehetőség. Tárlatvezetésen vettek részt a Csipkeházban, majd a közeli fitneszparkba vezetett útjuk.

Csütörtökön a helyi nevezetességek közül a Tájházat és a szélmalmot ismerték meg közelebbről. Kitölthették a tűzoltóság és a Csipkeház totóját. Élményeiket tovább gazdagították Füzér Gábor lovas programjai. A zárónap, péntek a Sóstón ökotúrával, a helyi zöldek képviselőivel együtt telik. A Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével palacsintasütés és paprikáskrumpli-főzés is lesz.

- A szünetekben, amikor fáradnak a gyerekek, szabadidős programok vannak. Színezhetnek, focizhatnak, játszhatnak kedvükre – tudtuk meg Kisné Légrády Tündétől, a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat vezetőjétől. 

Kép-szöveg: Pál László