Ünnepi program, kenyéráldással
Közélet

Ünnepi program, kenyéráldással

Szép számú érdeklődő mellett zajlottak az ünnepi programok a Végh-kúriában. Népszerű volt a Hazatalálás Baráti Kör cipódagasztása és sütése, szalma-, valamint papírdíszek készültek, a buciban tálalt ragut pedig nagy kedvvel fogyasztották a vendégek. Az ökumenikus szertartás keretében áldották meg az új kenyeret, amelyet aztán Baráth József művésztanár szelt fel.

 

 

Augusztus 20-án, államalapító Szent István ünnepén a programsorozat az országzászló emlékműnél, a nemzeti lobogó felvonásával kezdődött. Közben a Végh-kúriában már javában tartott a cipódagasztás, valamint sütés a Hazatalálás Baráti Kör közreműködésével.

Ez a helyszín nagyon népszerű volt a vendégek körében. A gyerekeket kézműves foglalkozások várták, szalmabábúk- és papírszélmalmok készültek az ügyes gyermekkezeknek köszönhetően. Az épületben pedig egy tárlatot lehetett megtekinteni, amely a kenyér sütését és annak előkészítő fázisait mutatta be. Ökumenikus szertartás keretében áldották meg az új kenyeret,  ebben a katolikus egyház részéről Kőhegyi Dániel káplán, a reformátusok képviseletében Édes Árpád elnök lelkész, az evangélikusoktól Honti Irén lelkész, a baptistáktól Friebert Tibor lelkész és a zsidó hitközségtől Raáb András elnök működött közre.

Az új kenyeret aztán Baráth József művésztanár szelte fel és ezt meg is kóstolták a megjelent vendégek. A Szilaj Citerazenekar muzsikája mellett ízlelgették Udvardi Tibor jóvoltából a cipóba töltött ragut. A program délután, a Sóstón folytatódik, a koncertek 16:30 órakor kezdődnek, este kilenc órától pedig különleges tavi tűzijáték lesz. (Köszönet a támogatóknak, segítőknek, a Hazatalálás Baráti Körnek, a Kiskun Népművészeti Egyesületnek és a Szilaj Citerazenekarnak!)

Halasmédia Online

Fotók: Anda Péter (GALÉRIA)