Majdnem háromszázan tekernek Szabadkára
Közélet

Majdnem háromszázan tekernek Szabadkára

Kora reggel nekivágott a 120 kilométeres túrának az a közel háromszáz biciklis, aki részt vesz a VI. GanzAir Kiskunhalas-Szabadka Barátság Kerékpártúrán. A program az évek során egyre népszerűbb lett, a mostani tekerésen is a halasiakon kívül jöttek kecskemétiek, szegediek és budapestiek is. A hangulat, a jó idő és remek társaság ezúttal is garantált.

 
2011-ben volt az első Kiskunhalas-Szabadság Barátság Kerékpártúra, azóta eltelt öt esztendő alatt folyamatosan nőtt a résztvevők létszáma. A hatodik alkalomra, amely mellé főszponzorként odaállt a GanzAir Kft., már nemcsak a városbeliek neveztek, hanem jöttek kerekezők Budapestről, Kecskemétről és Szegedről is. Szombaton kora reggeltől gyülekeztek a biciklisták a Közösségek Háza udvarában, akik közül sokan már régi ismerősként üdvözölték egymást. Van olyan, aki eddig valamennyi túrát teljesítette.
A közel háromszáz fős kerékpárfolyam rendben elindult és az előzetes tervek szerint 10 kilométerenként pihenőt is tart. A tervek szerint 11 órakor érkeznek meg Szabadkára, ahol a városházán fogadják őket. A tervek szerint fél négykor indulnak hazafelé, és hét óra körül érkeznek meg Kiskunhalasra. Ez az első olyan túra azóta, hogy idén Kiskunhalas és Szabadka hivatalosan is megerősítette testvérvárosi kapcsolatát. 
Jáger Levente
Fotó: Bakos László, Nagy-Apáti Ivett