Szüreti hívogató a piacon
Közélet

Szüreti hívogató a piacon

Lovaskocsi gördült be szerda reggel a halasi piachoz. Népi ruhába öltözött lányok és fiúk utaztak rajta. Nem érkeztek üres kézzel, mustot és programfüzetet vittek magukkal. A szeptember 9-én, pénteken kezdődő Halasi Szüreti Napokra invitálták a piac vevőit és árusait.

 

A piacon örömmel fogadták a frissen préselt szőlőlét és többen egyből át is olvasták a programkínálatot. Sokan jelezték, hogy ki nem hagynák a Szüreti Napokat így biztosan ott lesznek a hétvégi programokon. (Programfüzetek találhatók a Halasmédia Bethlen Gábor téri szerkesztőségében, a Városmarketing Irodában, a Sétáló utcai Közösségek Házában és a vendéglátóhelyeken is)

hivogat01

A halasi főtérnél csütörtök délben már megkezdődnek az útlezárások. A szervezők kérik, hogy a helyszínek zavartalan berendezése miatt tartsák be a korlátozásokat és a főtér környéki – Eötvös utcai, piac melletti - nagyparkolókat használják. Az útlezárásokért és az éjszakába nyúló programok miatti kellemetlenségekért türelmet és előre is elnézést kér a Városért Közalapítvány és a szervezéssel megbízott Halasi Média és Kultúra Kft.

hivogat03

A Halasi Média és Kultúra Kft. munkatársai már javában dolgoznak a helyszínek kialakításán. Például ismét égősorokból álló díszvilágítás kerül a Városháza belső udvarába, ahol a Borudvar kap helyet. Így esténként hangulatos fények fogadják majd a vendégeket.

hivogat04

A Városgazda Zrt. is dolgozik a város szépítésén. Fűnyírások zajlanak a központban, az emelőkosaras jármű segítségével pedig rendbe teszik a magasban lévő növényeket, illetve folyamatban van a zászlók kihelyezése is.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Anda Péter