Pro Vino díjat kapott Aradszky László
Közélet

Pro Vino díjat kapott Aradszky László

A 37. Halasi Szüreti Napok alkalmából szervezett borrendi találkozót a Cultores Moris Redemtionis Kiskunhalas Borrend a Csipke Hotelben. A szombati találkozó jó alkalmat teremtett a borrendek közötti kapcsolatépítésre és a szakmai eszmecserének is. A polgármesteri köszöntőt követően a találkozón a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége részéről elismerték Aradszky László szőlészetben, borászatban végzett munkásságát, majd szakmai előadásra került sor. A borrendi találkozó résztvevőinek programjába a szüreti felvonulásban történő részvételt is beiktatták a szervezők.

 

  

Házigazdaként először Kunszeri Miklós, a halasi borrend nagymestere köszöntötte a részvevőket a Csipke Hotel különtermében, ezt követően Fülöp Róbert polgármester üdvözölte a borrendek képviselőit. A város első embere kiemelte és megköszönte azt a képviseleti munkát, amelyet a kiskunhalasi borrend folyamatosan végez és biztatta a tagságot ennek folytatására.

Örömét fejezte ki a polgármester, hogy a város rendezvényeire vendégeket hívó szervezet jó hírét kelti a térségi borászatnak, majd kérte a résztvevőket, hogy vegyék ki részüket városunk legjelentősebb rendezvényének élményeiből, a szüreti mulatságból.

A találkozón résztvevő Béleczki Mihály, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége Szakmai Bizottságának elnöke Pro Vino érdemérmet adott át Aradszky Lászlónak. Az elnök méltatta a mezőgazdasági szakember munkásságát, amelyet évtizedekig végzett a nem túl ideális adottságokkal rendelkező térség szőlészetének, borászatának felemelkedése érdekében.

A borrendi találkozó szakmai előadással folytatódott, amely során Bánkiné Dr. Horváth Erzsébet a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Kiskun Múzeum nyugalmazott igazgatója "A redemptio" címmel prezentációval egybekötött ismertetőt tartott. A borrendi találkozó résztvevői saját egyenruhájukban szerepelnek majd a délutáni szüreti felvonulásban.


Kovács Iván