Micsoda menet volt!
Közélet

Micsoda menet volt!

Több mint másfél órán át hömpölygött végig a Kossuth, majd a Köztársaság utcán a szüreti menet. Lovasok, fogatok, általános és középiskolás diákok, népművészeti együttesek, sportegyesületek, közösségek vonultak együtt, hogy aztán több alkalommal is bemutatókkal kápráztassák el a közönséget. Az útvonalon végig tömegek várták őket, a főtéri beérkezésre pedig ezrek töltötték meg a színpad előtti területet. Az ünnepélyes megnyitón Bányai Gábor országgyűlési képviselő emelte ki a halasi szüreti napok jelentőségét.

 
A helyszínen és az utak mentén ezrek, a Halas Televízió közvetítésének köszönhetően a képernyők előtt ettől is többen követték nyomon a szüreti menetet. A 37. Szüreti Napok egyik kiemelkedő eseménye volt ez. Több százas embertömeg hömpölygött a Kossuth és a Köztársasság utcákon, az élen a lovasokkal és a fogatosokkal.
A menetben ott voltak a művészeti csoportok, iskolák, óvodák diákjai, akik különböző produkciókkal is készültek. Az idei alkalom különlegessége volt, hogy két helyen népzenekarok várták a táncosokat és rövid bemutatókat tartottak, az ott lévő nézők nem kis örömére. 
Óriási hangulatot teremtettek a zumbarinák és a Studio 2000 TSK fergeteges bemutatói is. A menet valamivel több mint másfél óra alatt ért be a halasi főtérre, ahol Bányai Gábor országgyűlési képviselő nyitotta meg a rendezvényt.
Azt mondta, Kiskunhalas és a térség egyik legnagyobb eseménye a Szüreti Napok, ahová évről évre ezrek látogatnak el. ..és még nincs vége. Íme a mai kínálat! 
 
15:30 Főtéri folkdélután
18:30 Szabó Ádám koncertje
19:45 Margaret Island koncert
22 óra Rúzsa Magdi koncert
24 óra Welcome buli
 
Borudvar
17:30 óra Különleges zenés, népviseleti bemutató
19:45 Rumba Gitana
21:30 5NonBonds 
 
Sóstó beach Stage
23:30 óra Stadler, Screpi Cocco
Jáger Levente
Fotók: Anda Péter (GALÉRIA)