Átadtak 3081 aláírást
Közélet

Átadtak 3081 aláírást

Befejeződött a Konok Kunok Motoros Klub Egyesület aláírásgyűjtő akciója, amely július végén kezdődött. A civil szervezet az szeretné elérni, hogy zárják be a városban található, migrációval összefüggő objektumokat, különös tekintettel a nyílt táborra, amely a Szegedi úton található. Az összegyűlt több mint háromezer szignót pénteken délelőtt adták át Bányai Gábor országgyűlési képviselőnek.

 

Július végétől két héten át, aztán a Szüreti Napokon gyűjtötték az aláírásokat a Konok Kunok Motoros Klub Egyesület tagjai. Mint már korábban beszámoltunk róla, a civil szervezet lakossági fórumot szervezett a városban található migrációs helyzettel kapcsolatban. Az akciót pedig azért indították, hogy zárják be a Kiskunhalason lévő, migrációval összefüggő objektumokat, különös tekintettel a nyílt táborra, amely a Szegedi úton található. A gyűjtés véget ért, ennek eredményét pénteken délelőtt nyújtották át az egyesület képviselői Bányai Gábor országgyűlési képviselőnek, aki július 26-án elsőként látta el kézjegyével az egyik ívet.

- Nem lebecsülendő számú,  3081 aláírással fejeztük be a migrációval összefüggő, különösen a nyitott tábor bezárásával kapcsolatos aláírásgyűjtő akciónkat. Ha nem is átütő, de jelentős ez a szám amiatt is, hisz Kiskunhalason ilyen nagyságrendű szavazattal már több kezdeményezés ért célt, köztük polgármestert is választottak.Köszönetet szeretnénk mondani  mindazoknak, akik városunk, családunk, gyermekeink jövőjéért felelősen gondolkodva vették a fáradságot, s felkeresve az aláírásgyűjtő pontokat, csatlakoztak kezdeményezésünkhöz- fogalmazott Györgyi János elnök.

Jáger Levente

Fotó: Kovács Iván